» »

SEPA Instant Credit Transfer - pri nas?

SEPA Instant Credit Transfer - pri nas?

1 2
3
»

MadMen ::

velikBrokoli je izjavil:

Brez te direktive banke tega še dolgo ne bi uredile... saj je vedno tako, enako je bilo z mobilnim/online bančništvom. Potem pa v marketinških sporočiloh to oglašujejo kot nekaj, kar so se sami spomnili, za dobro komitentov :))

Kolikor mi je znano Flik uporablja SEPA Instat Credit Transfer, ni čist novost.

Lonsarg ::

Ja ampak ce prav razumem je pa dolgorocni point da bodo vse obicne SEPA avtomatsko Instant, da ne bodo Instant zgolj posebne transakcije tipa Flik.

Sicer pa je tudi Flik posledica direktive, ker so zahtevali od drzav posiljanje denarja preko telefonske cifre. Ta direktiva je sicer slaba ker so zahtevali le per drzabo namesto EU-wide in mamo zato mi Flik ostale drzave pa nekaj drugega...

MrStein ::

En vidik je, da se bo potem to lahko uporabljalo namesto kartičnih plačil (spletne trgovine in podobno).

Ne Flik-crap, ampak prav SEPA nakazila oziroma direktne bremenitve.
To eni že imajo (mislim da Amazon).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

SEPA instant sam po sebi rabi IBAN, za spletna placila (vsaj za masovna) rabis nekaj enostavnejsega kot je tipkanje IBANa.

Zato tu v igro stopijo proxiji ki iz telefonske cifre in/ali emaila pretvorijo v IBAN in izvedejo SEPA Instant. To je glavni point kaj Flik je, konverter iz telefonske v IBAN za potrebe lazjega SEPA instant.

Sam rabis nekega proxija ki je EU-wide in je skoda da ne ponuja tega kar direkt EU centralna banka in smo prepusceni posameznim drzavam/bankam da se zmenijo med sabo in se bolj slabo menijo zaenkrat. Eni pogovori so v to smer, neki Nizozemska in Nemcija in Spanija svoje Flike med sabo integrirajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

energetik ::

Lonsarg je izjavil:

SEPA instant sam po sebi rabi IBAN, za spletna placila (vsaj za masovna) rabis nekaj enostavnejsega kot je tipkanje IBANa.

Zato tu v igro stopijo proxiji ki iz telefonske cifre in/ali emaila pretvorijo v IBAN in izvedejo SEPA Instant. To je glavni point kaj Flik je, konverter iz telefonske v IBAN za potrebe lazjega SEPA instant.

Sam rabis nekega proxija ki je EU-wide in je skoda da ne ponuja tega kar direkt EU centralna banka in smo prepusceni posameznim drzavam/bankam da se zmenijo med sabo in se bolj slabo menijo zaenkrat. Eni pogovori so v to smer, neki Nizozemska in Nemcija in Spanija svoje Flike med sabo integrirajo.
In kaj je problem spletni štacuni objavit IBAN, ki ga ti s copy/paste skopiraš v spletno banko? Meni je to precej lažje, kot vpisovat št. kartice/veljavnost/CVV.
vires in numeris

MrStein ::

Ja seveda. Kopiraj IBAN.
Pa sklic.
Pa znesek.
Pa BIC
Zelo preprosto.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein je izjavil:

Ja seveda. Kopiraj IBAN.
Pa sklic.
Pa znesek.
Pa BIC
Zelo preprosto.

Kakšen BIC in sklic? Rabiš samo IBAN in znesek. Če pa hočejo še sklic, lahko naredijo tudi v obliki QR kode, samo bi rabili ne skupen EU standard.
Če vedno pa mi je lažje 2 cifri copy/paste kot pa vpisovat vse cifre s kartice.
vires in numeris

SuperJet ::

Na nek način se počasi izriva tuje plačilne sisteme (VISA, Mastercard, Paypal, Applepay...) in uvaja enotne evropske sisteme, kar se mi zdi korektno.
Trenutni SEPA sistem pa je že kar zastarel in je ta "posodobitev" že kar nujna.
Tako kot imamo sedaj Flik na državni ravni, sem nekje zasledil, naj bi prišel Wero na evropski ravni. Oboje kot razumem, uporablja te instantne prenose.

Zimonem ::

kaj je problem spletni štacuni objavit IBAN, ki ga ti s copy/paste skopiraš v spletno banko? Meni je to precej lažje, kot vpisovat št. kartice/veljavnost/CVV.

Vpišeš enkrat. Potem pa samo cvv. Saj si ostalo browser zapomni.

Zimonem je izjavil:

kaj je problem spletni štacuni objavit IBAN, ki ga ti s copy/paste skopiraš v spletno banko? Meni je to precej lažje, kot vpisovat št. kartice/veljavnost/CVV.

Vpišeš enkrat. Potem pa samo cvv. Saj si ostalo browser zapomni.
Verjetno si pozabil /s
;((
vires in numeris

delavec44 ::

Saj so si vzeli čas za to vpeljavo. Že pred leti bi moral biti obvezen za sepa območje.

energetik je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

In kaj je problem spletni štacuni objavit IBAN, ki ga ti s copy/paste skopiraš v spletno banko? Meni je to precej lažje, kot vpisovat št. kartice/veljavnost/CVV.
Saj ne da ne gre, ampak rabimo zadevo ki je komot ce hocemo cim bolj skenslat Viso/Mastercard. In ne vpisat IBAN ni dovolj da spletna stran to preko APIjev sprocesira, rabis nujno se unikaten sklic da se da to zanesljivo avtomatizirat, torej edino preko QR kode bi to slo.

Flik placevanje izgleda tako da vpises telefon ali email in nato se ti na mobitelu odpre pojavno okno in potrdis. Se bolj enostavno kot kreditna in bolj enostavno kot IBAN/QR. Ce Wero isto stvar uspe naredit na EU nivoju bo to top, ker sele ko bo na EU nivoju bo vec ponudnikov to ponujalo.

SambaShare ::

SuperJet je izjavil:

Na nek način se počasi izriva tuje plačilne sisteme (VISA, Mastercard, Paypal, Applepay...) in uvaja enotne evropske sisteme, kar se mi zdi korektno.

Res je. Ceno jim bojo morali še zamejiti, preden stvar zaživi.

Pa potem je še zgodba z digitalnim evrom, ki se kar odmika. Tisto bo sploh zanimivo, ker bo ECB konkurirala komercialnim bankam.

gansta ::

NLB bo pa še veselo naprej zaračunaval... prenos na drug račun "top-up" pobere provizijo, SEPA pa če nimaš najvišjega paketa ti zaračunava provizijo cca 0.4€; je pa že sedja instant npr. na N26

Ales ::

Vse banke zaračunavajo SEPA provizije, ali za vsako SEPA transakcijo ali pa pač v paketu. Saj SEPA instant ne pomeni, da ne bo provizij.

Še tiste, ki navidezno nič ne zaračunajo za SEPA (kake fintech), brez skrbi, da plačate pa po drugi poti...

delavec44 ::

Kje se pa flik plača po drugi poti?

gansta ::

Ales je izjavil:

Vse banke zaračunavajo SEPA provizije, ali za vsako SEPA transakcijo ali pa pač v paketu. Saj SEPA instant ne pomeni, da ne bo provizij.

Še tiste, ki navidezno nič ne zaračunajo za SEPA (kake fintech), brez skrbi, da plačate pa po drugi poti...

Nwm, n26 ne, revolut ne, traderrpublic ne itd :) bolj je iskanje alternative top up iz NLB na druge banke, ce je sepa pac placljiv:)

SambaShare ::

Ales je izjavil:

Saj ne pravimo, da jih ne sme biti. Samo fiksnih 40c, pač ne bo šlo.

delavec44 je izjavil:

Kje se pa flik plača po drugi poti?

Nekako posredno plačamo komitenti teh bank. Iz vodenj računov, da se nam tam valja denar, ipd.

Zgodovina sprememb…

Ales je izjavil:

Kje natanko plačam stroške instant SEPA pri Revolutu "po drugi poti"? Jaz jih nekako ne vidim.
vires in numeris

no comment ::

energetik je izjavil:

Kje natanko plačam stroške instant SEPA pri Revolutu "po drugi poti"? Jaz jih nekako ne vidim.

Revolut je pogruntal "free lunch".

Svet rešen.

no comment je izjavil:

energetik je izjavil:

Revolut je pogruntal "free lunch".

Svet rešen.
No potem mi povej, kateri so. Iz SLO TRR si nakažem tja 1000€. Na Revolutu jih prejmem 1000. Mesečnega nadomestila ni. Kartico imam dodatno v GWallet, z njim plačujem po štacunah enako cene, kot bi jih npr. z gotovino. Kje se torej skriva strošek? :|
vires in numeris

Caracas ::

v ceni provizije, ki jo sicer navidezno plača trgovec, razdelita si jo pa Revolut in pa Eurocard, Visa. Ni free kosila...

Caracas je izjavil:

v ceni provizije, ki jo sicer navidezno plača trgovec, razdelita si jo pa Revolut in pa Eurocard, Visa. Ni free kosila...

Cena blaga v štacuni je zame ista, pa tudi če plačam z bankovci.
vires in numeris

Caracas ::

ja in? je pa seveda višja kot bi bila če provizija za Visa/Master ne bi obstajala. Razen če ne misliš da tudi Visa/master delata zastonj ;)

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

Če ne vidijo, potem ne obstaja :))

Ne vedo pa, da vsi plačujemo višje cene za te stroške.

Master_Yoda ::

energetik je izjavil:

Caracas je izjavil:

Cena blaga v štacuni je zame ista, pa tudi če plačam z bankovci.

Jap ker je provizija za karticna placila ze vsteta v ceno. In jih lepo pospravijo v zep ce ne placas s kartico. Zato so vcasih v preteklosti tudi imeli "gotovinski popust" in si dobil procent ali dva popusta ce si rekel (sicer tega nisem zasledil v trgovinah z hrano, ampak v drugih trgovinah npr z tehniko, orodjem, etc pa je bil ta gotovinski popust).
Dovie'andi se tovya sagain.

Zgodovina sprememb…

1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novi Net.Stik (Sparkasse web banka) (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Loža
738135796 (2906) socialec
»

N26 z novimi storitvami za Slovence (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
13634416 (20426) dr.Akula

Več podobnih tem