» »

SEPA Instant Credit Transfer - pri nas?

SEPA Instant Credit Transfer - pri nas?

1 2
3
»

MadMen ::

velikBrokoli je izjavil:

Brez te direktive banke tega še dolgo ne bi uredile... saj je vedno tako, enako je bilo z mobilnim/online bančništvom. Potem pa v marketinških sporočiloh to oglašujejo kot nekaj, kar so se sami spomnili, za dobro komitentov :))

Kolikor mi je znano Flik uporablja SEPA Instat Credit Transfer, ni čist novost.

Lonsarg ::

Ja ampak ce prav razumem je pa dolgorocni point da bodo vse obicne SEPA avtomatsko Instant, da ne bodo Instant zgolj posebne transakcije tipa Flik.

Sicer pa je tudi Flik posledica direktive, ker so zahtevali od drzav posiljanje denarja preko telefonske cifre. Ta direktiva je sicer slaba ker so zahtevali le per drzabo namesto EU-wide in mamo zato mi Flik ostale drzave pa nekaj drugega...

MrStein ::

En vidik je, da se bo potem to lahko uporabljalo namesto kartičnih plačil (spletne trgovine in podobno).

Ne Flik-crap, ampak prav SEPA nakazila oziroma direktne bremenitve.
To eni že imajo (mislim da Amazon).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Lonsarg ::

SEPA instant sam po sebi rabi IBAN, za spletna placila (vsaj za masovna) rabis nekaj enostavnejsega kot je tipkanje IBANa.

Zato tu v igro stopijo proxiji ki iz telefonske cifre in/ali emaila pretvorijo v IBAN in izvedejo SEPA Instant. To je glavni point kaj Flik je, konverter iz telefonske v IBAN za potrebe lazjega SEPA instant.

Sam rabis nekega proxija ki je EU-wide in je skoda da ne ponuja tega kar direkt EU centralna banka in smo prepusceni posameznim drzavam/bankam da se zmenijo med sabo in se bolj slabo menijo zaenkrat. Eni pogovori so v to smer, neki Nizozemska in Nemcija in Spanija svoje Flike med sabo integrirajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

energetik ::

Lonsarg je izjavil:

SEPA instant sam po sebi rabi IBAN, za spletna placila (vsaj za masovna) rabis nekaj enostavnejsega kot je tipkanje IBANa.

Zato tu v igro stopijo proxiji ki iz telefonske cifre in/ali emaila pretvorijo v IBAN in izvedejo SEPA Instant. To je glavni point kaj Flik je, konverter iz telefonske v IBAN za potrebe lazjega SEPA instant.

Sam rabis nekega proxija ki je EU-wide in je skoda da ne ponuja tega kar direkt EU centralna banka in smo prepusceni posameznim drzavam/bankam da se zmenijo med sabo in se bolj slabo menijo zaenkrat. Eni pogovori so v to smer, neki Nizozemska in Nemcija in Spanija svoje Flike med sabo integrirajo.
In kaj je problem spletni štacuni objavit IBAN, ki ga ti s copy/paste skopiraš v spletno banko? Meni je to precej lažje, kot vpisovat št. kartice/veljavnost/CVV.
vires in numeris

MrStein ::

Ja seveda. Kopiraj IBAN.
Pa sklic.
Pa znesek.
Pa BIC
Zelo preprosto.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein je izjavil:

Ja seveda. Kopiraj IBAN.
Pa sklic.
Pa znesek.
Pa BIC
Zelo preprosto.

Kakšen BIC in sklic? Rabiš samo IBAN in znesek. Če pa hočejo še sklic, lahko naredijo tudi v obliki QR kode, samo bi rabili ne skupen EU standard.
Če vedno pa mi je lažje 2 cifri copy/paste kot pa vpisovat vse cifre s kartice.
vires in numeris

SuperJet ::

Na nek način se počasi izriva tuje plačilne sisteme (VISA, Mastercard, Paypal, Applepay...) in uvaja enotne evropske sisteme, kar se mi zdi korektno.
Trenutni SEPA sistem pa je že kar zastarel in je ta "posodobitev" že kar nujna.
Tako kot imamo sedaj Flik na državni ravni, sem nekje zasledil, naj bi prišel Wero na evropski ravni. Oboje kot razumem, uporablja te instantne prenose.

Zimonem ::

kaj je problem spletni štacuni objavit IBAN, ki ga ti s copy/paste skopiraš v spletno banko? Meni je to precej lažje, kot vpisovat št. kartice/veljavnost/CVV.

Vpišeš enkrat. Potem pa samo cvv. Saj si ostalo browser zapomni.

Zimonem je izjavil:

kaj je problem spletni štacuni objavit IBAN, ki ga ti s copy/paste skopiraš v spletno banko? Meni je to precej lažje, kot vpisovat št. kartice/veljavnost/CVV.

Vpišeš enkrat. Potem pa samo cvv. Saj si ostalo browser zapomni.
Verjetno si pozabil /s
;((
vires in numeris

delavec44 ::

Saj so si vzeli čas za to vpeljavo. Že pred leti bi moral biti obvezen za sepa območje.
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

N26 z novimi storitvami za Slovence (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
13634396 (20406) dr.Akula
»

Banka trdi da je bilo plačilo izvedeno z nezakonitimi sredstvi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9322834 (18160) mat xxl

Več podobnih tem