» »

Audi vs Mercedez nakup

Audi vs Mercedez nakup

1 2 3
4
»

Jerry000 ::

2dark je izjavil:

Jerry000 je izjavil:


1.6 mašini so tako že pisali da se je naj izogibam. Hvala za te informacije


Jaz 1.6 sploh ne bi kupoval. To so kupovali tisti, ki so kupovali nove in niso imel za 2.0 motor, ker pri novem je cenovno veliko razlike med vstopnim modelom in 2.0 modelom. Zato je tako. Važno, da se ljudje naokoli kažejo, da imajo novi avto.

Zato glej 2.0.- 1.6 pa pusti za reveže. Pa tudi žalosten bi bil, da se avto spodobno ne premakne.

Moreš vedet, da veliko ljudem je prioriteta oz. žalja nov avto, nimajo pa denarja za malo močnejši model in potem delajo kompromis tam, kjer se ne sme. Pri konjih in navoru, kar je pogoj za udobno in menj stresno vožnjo.


In 2.0 150 konjski audi gre prekleto dobro. Da se ga tudi brez porblema dodatno čipat, potem gre pa še posebej prekleto dobro.

Samo ne pri kakšnih sumljivh tunerčlih s pomankljivim znanjem.

Sam , će bi se odločal za tunanje in na takšnem avtu bu se ker ime potencijal bi se odločal zgolj med SRS motorsport in Tunerc.

No, divjal ne bom, tako da čipiranje odpade :). Močnejšo mašino je pa verjetno vseeno dobro imeti. Vendar o 1.6 je blo več govora da deli crkujejo kot pa neka hitrost kar me ne gane toliko (vsaj mislim)

Buggy je izjavil:

Tale topic je postel dejansko brezvezen. OP zeli imeti shiny badge Audi z underpowerd traktor masino.
Zanimajo ga stroski "rednega servisa" pri avtu z 200kKm!
Pri teh kilometrih redni servis ne steje. Ta redni servis so tud ene take buce da me bruhat prime. Podvozje ze na pol mrtvo. Stroski ne vem kaksni so, roke na VAG koncernu niso bile nekaj s cimer bi se hvalili.
Ma saj nima veze. Vazno da "Avto zgleda" pa ceprav vozis overpriced traktor z olimpiskimi krogi in opuljeno notranjostjo..sry tega pac nikoli ne bom razumel, te pa spostujem ce sledis svojim zeljam in si star 18 let. Zakaj se pa oklepas nekemu brandu pa ne res vem. Ocitno gres v nakup avta s custvi in legacy momentom, ki so ti ga dali starsi.
Postani pragmatik! Zensk bos imel isto, stroskov pa manj :D

kupi jeben disel star audi pa dej mir, ker bos itaq tako al tako to naredu, ko bo pa problem se bos pa kle oglasu!

Tako je brezvezen kot so tudi vaši komentarji. Če misliš da imam 18 in legacy od staršev je to tvoj problem, lahko ti pa povem da ni tako :). Ja, nisem nek fanatik da bo imel uber duper mašino in ne vem kaj kot nekateri. Nekateri imajo raje mašinerijo, nekateri izgled (notranji zunanji). Nekateri imajo raje suhe nekateri debele...vidiš kam grem? Zakaj se oklepam, sem že ciljal na druge, nekako sem se ustavil pri audiju (gledal clio, seat, mazda,...) in ker rad zadevo prespim sem nekako odločen za avdi. Glede traktorske mašine, to je forum in tukaj sem z vprašanji v upanju da bom dobil odgovore in ne izlive čustev nekaterih ki so fanatiki. Glede stroškov pa valda da me zanima okvirno, ne želim iti v nakup z zaprtimi očmi. Ales gut

ziga1990 je izjavil:

^^ samo pozabil si to da je to premium avto in bo tudi premium cena popravil.Audi,Mercedes,BMW in VW so dobre znamke za pokazat(tudi za vozit) se zato ga verjetno zanima,ker raje se pripelje pred prijatelje/sošolce z Nemcem kot pa z kakim Oplom,KIO,...

To me pa res boli ku*** s kakim se pripeljem pred frende :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jerry000 ()

Sparkxl ::

Da to crkuje po tekočem traku, trdijo forumski strokovnjaki. In moraš vedet da forumski strokovnjaki večinoma vozijo 15 let stare cliote in golfe, vedo pa vse o vsem. Od oldtimerjev do veyrona...ni da ni.
Zato bi ti priporočal da se informiraj kje drugje

kingsix ::

Jerry000 je izjavil:

kingsix je izjavil:

MB...Audi/VW sta krš.

Prosim razlog


https://www.zurnal24.si/avto/golf-in-me...

In vse možne statistike.

HotBurek ::

Evo, tole kup. Top Audi A3 140PS:

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta...
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

hojnikb ::

hudo drag golf5
#brezpodpisa

Maximus ::

pa po moznosti najmanj malo ruknjen.

Jerry000 ::

Nekaj me še zanima. Malo firbcam Renault Zoe in me zanima, kako je z električnimi avtomobili pri nas? Ali ni to malo bedno? Se ti sprazne baterija, moraš priklopit in čakat 1h da se napolni? Kako je pa z registracijo in vsem tem? Slišal sem da pri električnih nekaj ne plačaš oziroma krije država. Malo več me zanima glede tega...če ima kdo kakšne izkušnje

IL_DIAVOLO ::

Eko sklad ti za EV da 7500 evrov subvencije, za priključne hibride pa po novem se samo 2000, prej je bilo 4500.

VW elektriko bo od drugega leta mozno dobit ze od 22k dalje. Mamljivo.

To se pa ze splaca.

Zgodovina sprememb…

SumTingWong ::

Audi A3 vs. MercedeZZZ Benz A-Class vs. Renault Zoe

Let's do a drag race! (carwow)

Zakaj pa Audi/MB ni več v mislih?

Jerry000 ::

SumTingWong je izjavil:

Audi A3 vs. MercedeZZZ Benz A-Class vs. Renault Zoe

Let's do a drag race! (carwow)

Zakaj pa Audi/MB ni več v mislih?

Ker se zanimam za avto, v mislih imam avdi, mercedez, seat leon, poleg me pa zanima kako je z električnimi. Ker se ne spoznam na avte imam širši razpon trenutno, bolj kot kaj izvem, bolj se oža izbor. In ja post sem odpru z zanimanjem in razliko med tem dvem, če bi odpru širšo temo bi mi itak napisali naj naredim ožji izbor.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jerry000 ()

ziga1990 ::

^kaj pa hibridi?
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

Jerry000 ::

ziga1990 je izjavil:

^kaj pa hibridi?

Hyundai sem gledal ampak mi ni ravno preveč všeč...no saj tudi Zoe mi ni pretirano všeč, ampak ok :). Katere hibride si pa imel v mislih?

ziga1990 ::

Toyotine hibride ki imajo preizkušeno tehnologijo in jih proizvajajo že 22let
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ziga1990 ()

Cr00k ::

Jerry000 je izjavil:

ziga1990 je izjavil:

^kaj pa hibridi?

Hyundai sem gledal ampak mi ni ravno preveč všeč...no saj tudi Zoe mi ni pretirano všeč, ampak ok :). Katere hibride si pa imel v mislih?


Zoe ni hibird.

SumTingWong ::

Saj ni rekel da je. Ampak realno smo ponovno na zacetku, niti 5% vec ne ve, kaj bo izbral, kot je vedel pred mesecem dni.
Dizli, bencinarji, hibridi, elektrika. Znamke tudi vse zivo, velikost vse zivo ...

IL_DIAVOLO ::

Eh, ce pa tip ne ve, kaj bi sploh imel.

Jerry000 ::

Itak da ne, če je pa tolk izbire, pa vsak dan kaj novega zvem. Itak pa nakup ne bo iz danes na jutri, se mi ne mudi tako zelo. Raje vprašam, kaj izvem/naučim, in potem kupim da bom jaz happy.

SkIDiver ::

Moja opazna razlika med recimo A4 in C razredom. Prvi je bolj dinamičen in trši za vožnjo, drugi pa mehkejši in mu manjka dinamike. Je pa pri C-ju plus, da po 190km vstanem ven povsem fresh kar pri A4 težko rečem. Mercedes luknje in neravnine dobro požira. A3 VS A razred ne poznam, ampak bi rekel, da je nekaj podobnega. VAG ima nasplošno bolj trdo naravnano podvozje pri svojih modelih (zračno vzmetenje izvzeto v tem primeru).

Če sta ti oba všečna preveri za znane napake, da veš kaj pričakovati in izberi manjše zlo. Pri samem rednem vzdrževanju pa verjetno ni dosti razlike med njima po stroškovni plati. Seveda govorim o primerljivih motorjih pri obeh modelih. Recimo A4 je dizl, C je bencinar pa je redni servis na pooblaščenem servisu (olje, filter olja, filter zraka, filter kabine) v rangu 300€ pri obeh.

Jerry000 ::

Problem je ker slišim resno vse in ne znam potegnit neko črto. Slišal sem da imajo golfe in da je 1.6 mašina (ki je enaka kot pri A3) in ni nobenih problemov (tip ne divja in pelje normalno). Drugi pravijo da pri VAG je vseeno če ima 170k km ker to so nemške mašine in to so vzdržljive, dizl in bencin sta danes tam tam in je vseeno kaj vzameš...tukaj pa berem obratno, 1.6 mašina slaba, ne vzet avto z 130k km+,...in zato se človek ki je nevešč v avtih težko odloč. Mislim da pač kupim tistega ki mi je všeč in upam na najboljše...kot pri mobitelih (tudi apple ni brehiben, ne pixel)

SkIDiver ::

Najprej se moraš odločiti kaj bi sploh rad imel. Skakanje od znamke do znamke in od modela do modela je najslabše, če kupuješ rabljen avto. Vse informacije, ki jih dobiš pa moraš tudi malo sfiltrirat.
Veliko rabljenih vozil, ki se jih prodaja in kupuje na našem tržišču je uvoženih, običajno s sumljivimi kilometri in enim velikim vprašanjem kaj se je počelo z avtom. Takšna vozila in motorji imajo potem nemalo število težav in temu primerno dobijo svoj sloves. Če ti 10 lastnikov takšnih vozil pove nekaj slabega o modelu vozila in motorju je treba vzeti v zakup kakšno vozilo so kupili. V službi imamo 1.6 TDI-je pa z njimi ni težav. Vsaj ne, da bi kdo jamral čez njih. Osebno ga ne bi nikoli kupil, ker ima za moj okus premalo navora in je preglasen pri 130-140km/h.

Seveda dobiš tudi dober uvožen avto pri nas, ampak takšni imajo svojo ceno in se običajno tudi hitro prodajo. Trenutno se ti celo splača uvozit kakšnega dizla iz Nemčije, ker jim je dieselgate afera kar dobro zrešetala prodajo novih in padajo tudi cene rabljenih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

Invictus ::

Če hočeš dobiti dober rabljen avto v Nemčiji, ga mora kupiti Nemec zase ali za firmo.

Takoj ko zavohajo, da gre avto izven Nemčije, ti pokažejo sranje. Tako je tudi po drugih zahodnih državah, recimo Belgija je bila zelo popularna, vsaj včasih.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

PunkDude ::

Koliko izkušenj z nakupovanjem nemških avtomobilov imaš, da to trdiš?

Invictus ::

Izjave lokalcev...

Namreč, Belgija in Nemčija precej strogo vodita evidenco o avtih, dokler so znotraj le teh držav. Belgija ima že zdavnaj vodenje prevoženih kilometrov za vsak avto, v Nemčiji so kazni za prevrtavanje kilometrov precej svinjske...

Ampak, ko gre v izvoz... Who cares...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

SkIDiver ::

Tudi, ko gre vozilo v izvoz je takšen prodajalec lahko deležen represivnih ukrepov, če se odkrije prevara ;) Samo postopek je potrebno sprožiti. Sicer pa ne vem zakaj bi ti nekdo prodajal slabše vozilo, če nisi iz nemčije. Pogledaš spletni oglasnik in se dogovoriš za ogled vozila, ki si ga ogledal na oglasniku. Saj ne prideš kar v avtohišo pa rečeš, da bi rad kupil rabljeno vozilo pri njih.

PunkDude ::

Invictus je izjavil:

Izjave lokalcev...

Namreč, Belgija in Nemčija precej strogo vodita evidenco o avtih, dokler so znotraj le teh držav. Belgija ima že zdavnaj vodenje prevoženih kilometrov za vsak avto, v Nemčiji so kazni za prevrtavanje kilometrov precej svinjske...

Ampak, ko gre v izvoz... Who cares...

Torej baba čula, baba rekla. Močan vir.

Groot ::

Invictus je izjavil:

Izjave lokalcev...

Namreč, Belgija in Nemčija precej strogo vodita evidenco o avtih, dokler so znotraj le teh držav. Belgija ima že zdavnaj vodenje prevoženih kilometrov za vsak avto, v Nemčiji so kazni za prevrtavanje kilometrov precej svinjske...

Ampak, ko gre v izvoz... Who cares...


Torej ko gledaš oglas za avte po internetu (npr. mobile.de) so števci prevrteni? Ali pa ga prevrtijo šele potem ko ugotovijo, da nisi Nemec in upajo da ne opaziš, da se ne ujema s podatki o oglasu? Ali pa morda tvoje izjave ne držijo?

Glede na izkušnje bo povsem zagotovo držalo tole zadnje. Vrtenje števcev je stvar, ki se je na veliko dogajala v preteklosti, dandanes pa se slednje pač ne splača več, ker so kazni previsoke. Poleg tega je realno stanje avta, ki je bil redno servisirano, možno ugotoviti v nekaj minutah s poizvedbo na uradnem servisu.

Raptor F16 ::

SkIDiver je izjavil:

Tudi, ko gre vozilo v izvoz je takšen prodajalec lahko deležen represivnih ukrepov, če se odkrije prevara ;) Samo postopek je potrebno sprožiti. Sicer pa ne vem zakaj bi ti nekdo prodajal slabše vozilo, če nisi iz nemčije. Pogledaš spletni oglasnik in se dogovoriš za ogled vozila, ki si ga ogledal na oglasniku. Saj ne prideš kar v avtohišo pa rečeš, da bi rad kupil rabljeno vozilo pri njih.


V bistvu vrtijo vzhodnjaški kšeftarji, ne pa lokalci.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Zgodovina sprememb…

SkIDiver ::

@Polozweii se strinjam. Moj post je letel na dejstvo, da pri izvozu vozila v tujino, prodajalec ni varen pred roko pravice v primeru goljufije.

Gambino ::

Dobro bi bilo, če bi se dalo preverit kilometre vsem tem uvoženim avtomobilom, recimo v nemčiji. Verjetno kaj obstaja in nato preveriti pri naših preprodajalcih. To bi verjetno lahko delali tudi organi pregona.
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Nasveti za nakup avtomobila (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9510505 (6050) bluefish
»

Rabljen avto za dolge razdalje do 7.000€? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15521625 (17128) matobeli
»

Kateri družinski avto rabljen (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
508980 (7134) videc
»

Prvi avto

Oddelek: Loža
464353 (3134) bambam20
»

Poceni avto? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10017374 (14228) zobnik

Več podobnih tem