Forum » Pomoč in nasveti » IP, router in switch
IP, router in switch
MaticKregar ::
Zdravo, kupil sem switch, ki uporablja enak ip naslov kot routar. Rad bi dostopal do switcha, v navodilih je enak kot na routarju. Ker lahko dostopam samo do routarja, sem ga tam spremenil na 192.168.0.3, žal pa mi na temu kjer je switch ne prime. Je pa v navodilih za switch ip 192.168.0.1...
Model switcha je tl-sg108e, routar pa je tl-wr1043N...
Kaj lahko naredim, da bi dostopal do switcha?
Model switcha je tl-sg108e, routar pa je tl-wr1043N...
Kaj lahko naredim, da bi dostopal do switcha?
- spremenil: bluefish ()
Han ::
Router nastavi na 192.168.1.1. Po tem bi načeloma moral videt switch na 192.168.0.1.
Drugače pa priklopi switch direktno na računalnik in mu spremeni IP na recimo 192.168.0.10.
Drugače pa priklopi switch direktno na računalnik in mu spremeni IP na recimo 192.168.0.10.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Sem dal, pa mi še vedno odpira od router ja vpis. Oba sta tp link. Kaj lahko še naredim?
SeMiNeSanja ::
Kot že rečeno priklopi switch direktno na računalnik in mu ustrezno spremeni IP.
Na računalniku mora začasno ročno nastaviti (statični) IP naslov v območju naslovnega prostora switcha.
Potem pa dejansko poveže samo switch in PC (brez routerja/interneta), da lahko switchu spremeni IP.
Ko je to narejeno, lahko PC povrne na DHCP in priklopi router...
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)
DeeCoy ::
SeMiNeSanja je izjavil:
Kot že rečeno priklopi switch direktno na računalnik in mu ustrezno spremeni IP.
Na računalniku mora začasno ročno nastaviti (statični) IP naslov v območju naslovnega prostora switcha.
Potem pa dejansko poveže samo switch in PC (brez routerja/interneta), da lahko switchu spremeni IP.
Ko je to narejeno, lahko PC povrne na DHCP in priklopi router...
Točno. In v switch mora bit vklopljen samo napajalni kabel in mrežni kabel do računalnika.
hojnikb ::
To je dumb switch, nimaš kaj za nastavljat.Plug&Play
>8-Port Gigabit Unmanaged Pro Switch
>Plug and play, with no configuration required
>8-Port Gigabit Unmanaged Pro Switch
>Plug and play, with no configuration required
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
c3p0 ::
Sami enterpriserji, ki so že pozabili na dumb switche, setupa s serijskim kablom pa nihče ni svetoval
Poldi112 ::
>Zdravo, kupil sem switch, ki uporablja enak ip naslov kot routar.
Začasno odklopi router iz switcha, pa ne bo več 2 naprav z istim ip-jem. Skonfiguriraš switch, mu prestaviš ip na enega prostega, daš router nazaj gor.
>Router nastavi na 192.168.1.1. Po tem bi načeloma moral videt switch na 192.168.0.1.
S privzeto masko 255.255.255.0 sta ta 2 ip-ja v različnih omrežjih in se ne bosta videla med seboj. Spreminjati smeš zgolj zadnjo cifro, v rangu od 1-254.
>Ta svič je čisto navaden, ne moreš dostopat do njega sploh. A res nihče ne pogleda?
Zakaj bi, mi zgolj odgovarjamo na vprašanja. Znanje bo že sam apliciral na konkretni model.
Imam pa jaz par serijskih kablov viška, če rabiš. :)
Začasno odklopi router iz switcha, pa ne bo več 2 naprav z istim ip-jem. Skonfiguriraš switch, mu prestaviš ip na enega prostega, daš router nazaj gor.
>Router nastavi na 192.168.1.1. Po tem bi načeloma moral videt switch na 192.168.0.1.
S privzeto masko 255.255.255.0 sta ta 2 ip-ja v različnih omrežjih in se ne bosta videla med seboj. Spreminjati smeš zgolj zadnjo cifro, v rangu od 1-254.
>Ta svič je čisto navaden, ne moreš dostopat do njega sploh. A res nihče ne pogleda?
Zakaj bi, mi zgolj odgovarjamo na vprašanja. Znanje bo že sam apliciral na konkretni model.
Imam pa jaz par serijskih kablov viška, če rabiš. :)
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Invictus ::
Sami znalci IP omrežja tukaj... In omrežja nasploh...
Je pa malo boljši od običajnih butastih switchev...
Sicer pa... RTFM...
https://www.tp-link.com/us/support/down...
Je pa malo boljši od običajnih butastih switchev...
Sicer pa... RTFM...
https://www.tp-link.com/us/support/down...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Han ::
Pozna ura, pa ne preveriš vsega...
Za tak denar (dobrih 30 eur) dobiš danes MANAGED switch, npr. ZyXEL GS1200-8.
Za tak denar (dobrih 30 eur) dobiš danes MANAGED switch, npr. ZyXEL GS1200-8.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
prowb ::
Najprej sm bil tudi js brihten, zakaj sploh hoče dostopat do navadnega switcha...
potem pa sm poguglal:
In sedaj mi ni jasno - a je unmanaged ali ima inteligent management?
potem pa sm poguglal:
8-Port Gigabit Unmanaged Pro Switch
Plug and play, with no configuration required
Intelligent management via a web user interface and downloadable utility
In sedaj mi ni jasno - a je unmanaged ali ima inteligent management?
Dljal sem program, kjer sem potem vse lahko nastavil v W10. program je Unmanaged Pro Configuration Utility...
SeMiNeSanja ::
in kaj bi rad nastavljal na unmanaged switchu?
Če nič drugega bi nastavil IP naslov, da ni v konfliktu z routerjem.
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nastavitev portaOddelek: Omrežja in internet | 4027 (3267) | hojnikb |
» | 2 Routerja in omejena povezavaOddelek: Omrežja in internet | 2624 (2165) | DeeCoy |
» | Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 23388 (22304) | MTB |
» | prosim za pomoč glede nastavitve switchaOddelek: Omrežja in internet | 2812 (2687) | ross|e20 |
» | ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?Oddelek: Omrežja in internet | 4917 (4436) | SasoS |