» »

2012 Datacenter preusmeri vrata na moj VM

2012 Datacenter preusmeri vrata na moj VM

tribgarry ::

Pravkar sem namestil podatkovni center Windows 2012 in omogočil Hyper-V. Vgradil sem tudi kartico pci-e, da sem povečal serijska vrata x 2.

Po namestitvi VM strežnika na Windows 2008 R2 poskušam ugotoviti, kako omogočiti com 3 in com 4 za novo ustvarjeno VM. Ali je možno? V nastavitvah je zapisano nekaj o imenskih ceveh, kako konfiguriram imeniške cevi, da bo moj VM prepoznal com 3 in com 4?

markChesko ::

Živjo!

Fizična preusmeritev pristanišč na VM ni podprta v Hyper-V (nikoli ni, v skladu s predhodnimi odzivi MSFT pa nikoli ne bo).

Običajno priporočilo je, da priključite COM vrata iz znotraj VM-a na gostiteljski stroj (lahko je vaš gostitelj Hyper-V, vendar Microsoft ne priporoča nobenih drugih aplikacij ali vlog, ki se poleg Hyper-V izvajajo na ravni gostitelja) z uporabo serijskih vrat za skupno rabo preko ethernet programske opreme, kot je ta:
Serial over ethernet

Uporabnik forumov je enkrat ustvaril lastno aplikacijo, ki vam omogoča, da virtualne stroje, konfigurirane z imenom cevi, preusmerite na dejanska serijska vrata na gostitelju Hyper-V:
https://github.com/downloads/albertjan/...

To ni uradni del programske opreme, ni priporočljiv ali podprt, s tem pa lahko svoj Hyper-V strežnik postavite v nepodprto stanje. Vedno lahko poskusite, vendar bodite pozorni na ta dejstva in na možnost, da bi lahko nekaj škodovala. Tega še nisem poskusil.

Priporočena nastavitev, ki omogoča, da se VM poveže z zunanjimi viri iz lastnega OS-a, pravzaprav pomeni večjo prilagodljivost. Omogoča prehod na VM na druge gostitelje Hyper-V, saj ni odvisen od edinstvene strojne opreme v konfiguraciji in ga zaklene na en sam Hyper-V strežnik.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Windows 8 prihaja Hyper-V (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
5121172 (15405) MrStein
»

Server 2008 R2

Oddelek: Operacijski sistemi
181512 (950) slitkx
»

Strežnik za mini firmo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10516654 (13749) ta-mau
»

VMware ?