» »

Intel Core 10th-gen

Intel Core 10th-gen

Temo vidijo: vsi
««
11 / 34
»»

tech1 ::

Mlacom odgovoril da imajo i9 9900KS na zalogi. Zdej pa konc mesca https://www.mlacom.si/konfigurator?myco...

brez čakanja na tisti monster od 125W ...

Upam da si ne bom razbijal glave ko vidim nove benchmarke (naprimer da je i9 10900 ful hitrejš od 9KS)

Pa še dragi bodo za umret. Mlacom mi flikne i9 9900KS za samo 660€.

PrimoZ_ ::

T verzije zgledajo zanimivo.
10C/20T za 35W TDp... Vem da v turbo to krepko presežeš ampak vseeno ob običajni uporabi imaš pa lahko varčen in hladen CPU.

Je Ryzen na voljo v kaki podobni downclockani opciji ? Nekaj imam v spominu ene 45W opcije.

hojnikb ::

PrimoZ_ je izjavil:

10C/20T za 35W TDp... Vem da v turbo to krepko presežeš ampak vseeno ob običajni uporabi imaš pa lahko varčen in hladen CPU.

Je Ryzen na voljo v kaki podobni downclockani opciji ? Nekaj imam v spominu ene 45W opcije.

nekatere parte lahko cTDPjaš na 45W
#brezpodpisa

Vuli ::

ja odvisno, 3700x lahko tdpjaš na 45W v biosuu, une k so 95W pa na 65W nemara.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

D3m ::

PrimoZ_ je izjavil:

Sem vedel, da bo Intel defenicija 35W TDP zavedla večino. :)

tech1 je izjavil:

Mlacom odgovoril da imajo i9 9900KS na zalogi. Zdej pa konc mesca https://www.mlacom.si/konfigurator?myco...

brez čakanja na tisti monster od 125W ...

Upam da si ne bom razbijal glave ko vidim nove benchmarke (naprimer da je i9 10900 ful hitrejš od 9KS)

Pa še dragi bodo za umret. Mlacom mi flikne i9 9900KS za samo 660€.

Crap sestava Shintaro. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

neo5468 ::

660€ za 9900ks danes kupit je norost. To je 2 leti stara roba.

FireSnake ::

Pusti ga. On to rabi. Kar naj nabavi :)
Bog mu požegnaj! Nabavil pa tako ali tako ne bo, samo trola.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

FlyingBee ::

Mislim, da so tudi nekaj core 2 duo XE za 1000eur prodali pred 11 leti, tako da 660eur ni nič takšnega dandanes, samo bolj malo jih prodajo.
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

D3m je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

Sem vedel, da bo Intel defenicija 35W TDP zavedla večino. :)

Zavedla, zakaj ?
A misliš da mi ni jasno da je teh 35W samo ob normalni frekvenci, ki je 2Ghz. Takoj ko se vklopi turbo gre pa krepko čez.
Vprašanje je samo ali je ta CPU v idlu in takrat ko je lažje obremenjen res toliko varčneši v primerjavi z normalno 65 ali 125W TDP opcijo da bi bil vreden nakupa.

Me veseli, da veš za Intel TDP. :)

Varčnejši ne more biti glede na to, da je še zmeraj Skylake arch.
|HP EliteBook|R5 6650U|

mirancar ::

ta "base frequency" in TDP je kr neki
jst ti lahk povem da je npr. G4560 desktop procesor v idle isto varčen kot i5-7200-U laptop procesor. prav tako v 100% load sta tam-tam, ni tle nobenga "binning", edina razlika ki jo razberem iz Aida64 je to da ma laptop bolj varčen RAM
oba sta podobna 2C/4T
in tudi vsi ostali procesorji se približno isto obnašajo, porabe se bistveno ne razlikujejo med procesorji z oznakami U/Y/T/K/KS, če jih daš na isto frekvenco in da imajo isto št. core-ov. base frequency ne pomeni nič. Ni niti zagotovljen da bo cpu laufal na tej frekvenci (imaš primere laptopov kjer pač ne dosega tega), in tipično bo vedno precej višje.
tko da pol prideš do vprašanja zakaj bi kriplal procesor z omejevanjem TDP-ja ? kupiš enga cenejšega ki ma manj jeder in manjšo nastavitev "max turbo clock", in bo vedno hladen
do 3.5ghz so vsi skylake cpu-ji precej varčni, pr 4ghz več niso, vse kar je nad 4,5ghz je pa že heavy overclock
vsi znajo idlat enako dobro, za desktop razmere zanemarljive razlike

Če je tako potem res nima smisla.
Sem bil optimist, da mogoče za T verzijo binajo die, ki teče z nižjim V za isto frekvenco ampak se mogoče ne navija tako dobro ...

Pri mojima prenosnikoma je trenutno takole:

Excavator v.2 A6-9500B imam minimum 0,90V, max je pa 1.40V ;((

Ryzen 3500U je min. 0.75V, max je pa 1.10V
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

https://www.techradar.com/uk/news/intel...

Nekaj novic, ki so "pobegnile".

Mr.B ::

France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Glede na to, da so primerjali s tri leta starim sistemom ni čudno, da se je začudil.

Na koncu govorita tudi o grafiki (ni ista).

Čudno je tole.

tikitoki ::

Se en marketinški nateg rahlo vernih ovc. Nič novega.

Verjetno je Gen 10 DOE. Zato toliko čakajo in bo konc leta Gen 11. Zato tu kažejo test gen 11 prenosnih procesorjev, zato da OEM nebi šli preč od intal zaradi AMd-ja.

OEM sekcijo oni z denarjem držijo na vajetih.
OEM partnerji temu sranju ne nasedejo.

Kot tiki pravi: verniki pa!

FireSnake je izjavil:

OEM sekcijo oni z denarjem držijo na vajetih.
OEM partnerji temu sranju ne nasedejo.

Kot tiki pravi: verniki pa!

OEM partnerji vidijo samo $$$ v profitu tako kot Intel in enako Amd.... Koliko AMD prenosnikov pa bo imelo grafično RTX 2070 ali višje ?

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: tikitoki ()

Kot si rekel: OEM partnerji vidijo samo denar.
In tu jih Intel, z megalomanskimi popusti, lepo drži za jajca (pa tudi manjko konkurence v preteklosti).

Problem je bil v preteklosti, ker niso mogli zagotoviti dovolj veliko število procesorjev.
In eni so tu posegli po AMD robi.

Sem prepričan da boš našel AMD prensonike s procesorjem 4000 gen ter z RTX2070 in višjo.. za Intla je teh modelov... No prenosnikov napovedanih z intel procesorjem zadnje generacije je ogromno, amd-ja bore malo..

vilicarist ::

zakaj bi rabil v prenosniku rtx 2070??
bmw = brings me women

Horas ::

vilicarist je izjavil:

zakaj pa imaš majčkene avtke z 150km? sj pa ne rabiš :D

vilicarist je izjavil:

Isto kot Intel z novo generacijo dviguje frekvence... poraba pa je drugega pomena, ker greaf porabe je tammmm daleč spodaj.... najprej pogledamo usaebanchmark in games benchmark. Tam je prvi... Pa čprav je merilo koliko časa rabiš da odpreš excell (na minuto :-)

Dobro vemo, da je grafična in cpu pri prenosnikih samo na papirju 100% izkoriščena, dejansko pa le za kratek čas in v mirovanju držijo reklamirane specifikacije.
New Sphincter Kvartet:

Mr.B je izjavil:

Sem prepričan da boš našel AMD prensonike s procesorjem 4000 gen ter z RTX2070 in višjo.. za Intla je teh modelov... No prenosnikov napovedanih z intel procesorjem zadnje generacije je ogromno, amd-ja bore malo..

https://www.techspot.com/photos/article...
New Sphincter Kvartet:

tech1 ::

Mlacomu sm samo omenil če je dobavljiv , pokazal keri config gledam in mi napisali , ja je na zalogi, čimprej 30% avansa in poslali predračun.

Agresivna prodaja in zdej pa nevem če bom zdržal brez vzet ta i9 9KS..
Za kar delam jaz bi mogel bit dovolj. Tako da ne bom čakal 10th gen..

Glavno mi je da je desktop izkušnja bliskovita, da se odpira in nalaga vse v manj kot 0.0001 sec .. Da če imam več stvari odprtih ni upočasnitve itd. , sm vzel še hladilnike za NVMe SSDje k gredo do 3.500mb/s.
Pri Audio pa VST plugini so zelo požrešni, sem pa kar siguren da bo i9 9KS dovolj za vse moje želje.

Torej jaz preskočim 10th gen in naslednji nakup Intela je drugo leto ko bo 11th gen

New Sphincter Kvartet:

Ufffff,Intel pa ima TDP.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Drago in vroče. AMD je imel pečke vsaj poceni.
New Sphincter Kvartet:

tech1 je izjavil:

Mlacomu sm samo omenil če je dobavljiv , pokazal keri config gledam in mi napisali , ja je na zalogi, čimprej 30% avansa in poslali predračun.

Agresivna prodaja in zdej pa nevem če bom zdržal brez vzet ta i9 9KS..
Za kar delam jaz bi mogel bit dovolj. Tako da ne bom čakal 10th gen..

Glavno mi je da je desktop izkušnja bliskovita, da se odpira in nalaga vse v manj kot 0.0001 sec .. Da če imam več stvari odprtih ni upočasnitve itd. , sm vzel še hladilnike za NVMe SSDje k gredo do 3.500mb/s.
Pri Audio pa VST plugini so zelo požrešni, sem pa kar siguren da bo i9 9KS dovolj za vse moje želje.

Torej jaz preskočim 10th gen in naslednji nakup Intela je drugo leto ko bo 11th gen

Super!
Si že naročil?
Saj nočeš časa zgubljati z odpiranjem programov, ane?

Horas ::

comet-lake-dekstop-cpus-reportedly-run-hot

https://www.guru3d.com/news-story/comet...

dxx ::

tech1 je izjavil:

sm vzel še hladilnike za NVMe SSDje k gredo do 3.500mb/s.

Haha, tole bo pa res "orenk" pohitritev. Zdej bo odprlo messenger v 0,000000001s. Kdo te je spet žejnega čez vodo peljal?

pegasus ::

Horas je izjavil:

Se še spomnite 5Ghz amd fx procov? Jep, fizika je neizprosna.

Horas je izjavil:

No shit sherlock.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Bwaze6 ::

Če je vroča že 9. generacija, tu gre pa v bistvu za rahlo optimizacijo procesa in precejšen overclock... Me zanima, koliko procesorjev z vrga ponudbe sploh lahko izdelajo? Verjetno gre za kar hud binning, in bodo dobavljivi po kapljicah...

Itak bodo na polno začeli z dražilniki, kako bo 11. generacija pa tisto pravo (čeprav še kar na 14nm).

klinker ::

Horas je izjavil:

Kot pravi komentator: naj jih raje imenujejo Lava Lake :))

Ja, zasrali so, kometi so večinoma iz ledu.
New Sphincter Kvartet:

Intel's 65W Core i9-10900F 10 Core Desktop CPU Consumes 224W Power at Max Load, Over 90C Temperatures With a 240mm Radiator

Intel's 10th Gen Core Desktop CPU Pros:

Higher single-threaded performance
Higher Clock Speeds
Better Overclocking Capabilities
Solid Memory Support
Potentially Run Cooler Than AMD CPUs

Da fuq?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

pegasus ::

Potentially. Če ga downclockaš na 800MHz.

Kar je primeren trenutek za vprašanje - katere plate omogočajo to že v biosu? Omejitev frekvence navzgor, omejitev tdp navzgor?

Vse je ok, v full load bo bolj vroč.
New Sphincter Kvartet:

PandaFlow2 ::

pegasus je izjavil:

Potentially. Če ga downclockaš na 800MHz.

Pa -1V offset undervolt.

Bwaze6 ::

In to ni še niti i9-10900K, je zaklenjen počasnejši bratec...

93 stopinj na 240mm AIO pri stock procesorju?

Se mi zdi, da bo pri izidu spet polno možnosti za kreativno prikazovanje realnosti - kot je bilo to že pri 9900K. Kjer so posamezni recenzenti merili temperaturo in porabo pri vklopljeni omejitvi matične plošče na 95W (ker je to stock, in procesorje se meri v stock konfiguraciji), zmogljivost pa seveda z izklopljeno omejitvijo (ker to ni overclock, je tudi stock).

Intel ima 72 milijard $ letnega prihodka. Če želijo, lahko celoten hobi recenziranja računalniške strojne opreme spremenijo v svoj reklamni oddelek. Kot so že enostavno pokupili nekatere benchmark programe, in jih veselo prilagajajo lastnim procesorjem (Userbenchmark, PassMark...).

Bomo tudi tokrat najprej videli kak Principled Technologies zgodnji test 10. generacije pred potekom NDA, kjer bodo namerno pohabili pol jeder AMDjevih procesorjev?

To je tako kot bereš kaj takega...

At launch, the top GPU available in a 4000 series laptop is the RTX 2060. Since the GPU is largely responsible for overall gaming performance, the Ryzen 4000 laptops will offer mid tier gaming performance at best.

Pairing stronger GPUs would be sub optimal because the Zen latency bottleneck becomes increasingly severe with more powerful GPUs.

Streamers and media producers, who have historically benefited from CPU cores, are better off using the GPU (NVENC or QuickSync) for encoding.

Leading media creation applications including both DaVinci Resolve and Adobe Premiere Pro are largely GPU bound.

With low power consumption and high core counts, the 4000 range, on paper at least, is a perfect fit for the datacenter.

AMD should focus on delivering a platform that offers performance where end users actually need it rather than targeting inexperienced gamers with the same old "moar cores" mantra.

Comparing the 4 thread 9350KF to AMD's twice as expensive 16 thread Ryzen 3700X shows that the 9350KF wins hands down in all five of today's most popular games.

The only other CPUs worth considering for unbeatable gaming performance are the 9600K or 9600KF which have 50% more, equally fast cores, for less than 10% more money. [Nov '19 CPUPro]

Mr.B je izjavil:

To je tako kot bereš kaj takega...

At launch, the top GPU available in a 4000 series laptop is the RTX 2060. Since the GPU is largely responsible for overall gaming performance, the Ryzen 4000 laptops will offer mid tier gaming performance at best.

Pairing stronger GPUs would be sub optimal because the Zen latency bottleneck becomes increasingly severe with more powerful GPUs.

Streamers and media producers, who have historically benefited from CPU cores, are better off using the GPU (NVENC or QuickSync) for encoding.

Leading media creation applications including both DaVinci Resolve and Adobe Premiere Pro are largely GPU bound.

With low power consumption and high core counts, the 4000 range, on paper at least, is a perfect fit for the datacenter.

AMD should focus on delivering a platform that offers performance where end users actually need it rather than targeting inexperienced gamers with the same old "moar cores" mantra.

Comparing the 4 thread 9350KF to AMD's twice as expensive 16 thread Ryzen 3700X shows that the 9350KF wins hands down in all five of today's most popular games.

The only other CPUs worth considering for unbeatable gaming performance are the 9600K or 9600KF which have 50% more, equally fast cores, for less than 10% more money. [Nov '19 CPUPro]

ti resno limas userbenchmark kot nek kredibilen vir? LOL

D3m je izjavil:

Intel's 65W Core i9-10900F 10 Core Desktop CPU Consumes 224W Power at Max Load, Over 90C Temperatures With a 240mm Radiator

Intel's 10th Gen Core Desktop CPU Pros:

Higher single-threaded performance
Higher Clock Speeds
Better Overclocking Capabilities
Solid Memory Support
Potentially Run Cooler Than AMD CPUs

Da fuq?

Intel gre po poti prescotta in ce takole nadaljujejo, bo stvar se slabsa k unreleased Tejas :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

mirancar ::

intel 10th gen lahk gledamo edin kot pocenitev (rebrand) prejšnjih generacij
i3 = 7700k
i5 = 8700k
i7 = 9900k

100eur za novega 7700k je kr OK

ne, ker obstaja 1600af za 95€
#brezpodpisa

eno_ime ::

hojnikb je izjavil:

ne, ker obstaja 1600af za 95€

Kje? Lahko kaksen link?
««
11 / 34
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

12th Gen Intel Core - Alder Lake (strani: 1 2 3 432 33 34 35 )

Oddelek: Strojna oprema
1714204323 (51895) FireSnake
»

11th Gen Intel Core (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Strojna oprema
78799918 (57097) mtosev
»

naslednik i9 9900k , kdaj ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
191712 (1317) ziga1990

Več podobnih tem