Forum » Loža » Plačevanje pijač/hrane med družbo
Plačevanje pijač/hrane med družbo
Temo vidijo: vsi
111111111111 ::
Jaz vedno grem na budget. Notri se vrže dovolj za cel event in iz tega gre vse.
Vsak avto se pred štartom do vrha natanka in vsak avto dobi denarnico s 100-200€ za cestnino in ostale stroške (sendviče in pijačo).
Na končni lokaciji se vse združi in plačuje iz skupnega budgeta. Jaz recimo veliko pojem, alkohola pa ne pijem, tako da se nekak pogliha.
Na koncu vsak natoči poln tank bencina ki se poravna iz budgeta imamo že kar utečene denarnice z napisom budget. :D
Ko se kakšen novi pridruži se mora držati pravil. :D
Prednosti:
- rešiš se škrtuhov, ki bi se švercali (praviloma potem nikoli ne pijejo vode)
- ni ti treba paziti, kdo je kaj plačal
- na koncu deliš s številom udeležencev in tada...
Vsak avto se pred štartom do vrha natanka in vsak avto dobi denarnico s 100-200€ za cestnino in ostale stroške (sendviče in pijačo).
Na končni lokaciji se vse združi in plačuje iz skupnega budgeta. Jaz recimo veliko pojem, alkohola pa ne pijem, tako da se nekak pogliha.
Na koncu vsak natoči poln tank bencina ki se poravna iz budgeta imamo že kar utečene denarnice z napisom budget. :D
Ko se kakšen novi pridruži se mora držati pravil. :D
Prednosti:
- rešiš se škrtuhov, ki bi se švercali (praviloma potem nikoli ne pijejo vode)
- ni ti treba paziti, kdo je kaj plačal
- na koncu deliš s številom udeležencev in tada...
GrX ::
Raptor F16 je izjavil:
Raptor F16 je izjavil:
Uau, kakšen razum premorete. Sploh ne kontate fore ker verjetno nikoli niste šli na kak skupinski izlet, kjer bi si delili še sekret papir.
V primeru, da ima družba skupen prevoz, skupo nastanitev in tudi skupen inventar v hladilniku, ki se ga gre v štacuno kupt, se pač enga pošlje, ki založi, na koncu pa ostali poglihajo. V tem primeru je prav, da vsak nekaj zraven primakne. Ne pa tako kot eni pacienti, k rečejo, "ej sem zadnč za kofe dal boš ti dns kebab častil. " Al pa tista fora z Whiskijem "jst tega nisem pil, jedel"...
Aplikacija je smiselna za delit SKUPNE stroške. Če jo pa kdo misl uporabljat ob vsakem obisku lokala za vsako kavico in rogljiček, pa tko ni diht v glavi. Zun si komot vsak plačuje sam al pa časti in ne rabi drugih bremenit.
Ne, nikoli nismo šli na skupinski izlet, samo zadnjih 15 let hodimo skupaj na morje in smučanje. Ampak dobro, očitno veš več..
Pri nas je samoumevno, da v primeru, če nekdo plača bencin, drugi pač plača hrano, tretji alkohol, itd.... Nikoli ne kompliciramo za fucking skret papir. Res misliš, da se bom metal po trepalnicah, če bom v enem tednu zapravil 100€ več kot drugi v družbi?
Raje se vprašaj kakšno družbo imaš, da ne morete na dopust brez aplikacij in se družiti na fair play modu.
Torej tebi se zdi prav, da eden vozi, nosi stroške dveh polnih tankov nafte, cestnine itd, ostali pa mogoče en pir majstru častijo, ker jih je pripeljal ? Aha, ti ne komliciraš in se prosto razdajaš ker se ne bi rad zameril. Pri nas se družba v primeru takih stroškov sama ponudi da bo vsak nekaj zraven dal.
Ker hrana in pijača je zastonj, mar ne?
Raptor F16 ::
Ja je razlika kakšno hrano maš v mislih. S-budget hrenovke so đabe.
Sicer pa ta aplikacija ni zato, da se bo šparalo na dopustu. Sicer pa na koncu so vsi na boljšem. Vzorčni primer... v družbi osmih so eni trije posamezniki ki so opravljali večje skupne nakupe na svoj strošek. Na koncu so ostali poglihali tako, da so še nekaj primaknili zraven ali šli naslednjič sami v nabavo za ostale.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Raptor F16 ()
Raptor F16 je izjavil:
Večerje zunaj... Vi dajete stroške hrenovk v app?
Raptor F16 je izjavil:
Vse piše zgoraj...
Povej še kako bi se za nastanitev zmenil? A štekaš? Ah pozabi...
V Februarju smo šli smučati v Francijo. Kolega je malce pred odhodom izgubil službo, zato je bil malo kratek z denarjem. Kot klapa smo stopili skupaj in mu za vse skupaj lepo založili. Ko se je pobral iz krize je dal vsakemu nekaj denarja pa je bila zadeva za vse rešena in pozabljena. Mogoče je vsakemu izmed nas vrnil 10EUR preveč ali celo premalo, ampak nam je popolnoma vseeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GrX ()
Raptor F16 je izjavil:
večerje zunaj se ne dajejo v app
V app se daje vse tisto kar si sami potem kuhamo in delimo. Vsa zelenjava, pivica, meso, olje, dušgeli, kakšna žganica, oglje za roštilj... tega se za 8 ljudi hitro nabere.
Raptor F16 je izjavil:
Raptor F16 je izjavil:
večerje zunaj se ne dajejo v app
V app se daje vse tisto kar si sami potem kuhamo in delimo. Vsa zelenjava, pivica, meso, olje, dušgeli, kakšna žganica, oglje za roštilj... tega se za 8 ljudi hitro nabere.
Ojoj, vi kar..
Vazelin ::
GrX: kako se pa "švercerjev" rešite oz. kako omejite njihov slab vpliv?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
V Februarju smo šli smučati v Francijo. Kolega je malce pred odhodom izgubil službo, zato je bil malo kratek z denarjem. Kot klapa smo stopili skupaj in mu za vse skupaj lepo založili. Ko se je pobral iz krize je dal vsakemu nekaj denarja pa je bila zadeva za vse rešena in pozabljena. Mogoče je vsakemu izmed nas vrnil 10EUR preveč ali celo premalo, ampak nam je popolnoma vseeno.
Vidiš tako ta app deluje. Tekom trajanja dopusta vsak zalaga za ostale. Na koncu dopusta ni krize če nekdo nima denarja. Ve se koliko ma kdo za doprispevat in komu. Tako se to lahko potem vse pogliha doma, če komu na dopustu keša zmanjka.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Raptor F16 ()
Ojoj, vi kar..
Jaz sem se že znašel v situaciji, da sem s skupnimi nakupi manj prispeval. In tudi če ne bi imeli aplikacije, bi nekomu raje stisnil 50 eur več kot sem ostal dolžan, čeprav bi kolega verjetno zavrnil.
Čisti računi dobri prijatelji. Nikoli se pa nismo klali na cente.
Raptor F16 je izjavil:
Ojoj, vi kar..
Jaz sem se že znašel v situaciji, da sem s skupnimi nakupi manj prispeval. In tudi če ne bi imeli aplikacije, bi nekomu raje stisnil 50 eur več kot sem ostal dolžan, čeprav bi kolega verjetno zavrnil.
Potem plačaš nekaj rund pivov in whisykev, plačaš kakšno vstopnino za klub in je to to... Pri nas se za nekaj hrenkovk in govejih paštet ne bi žgali..
Raptor F16 je izjavil:
Ojoj, vi kar..
Potem plačaš nekaj rund pivov in whisykev, plačaš kakšno vstopnino za klub in je to to... Pri nas se za nekaj hrenkovk in govejih paštet ne bi žgali..
Lej ne obešaj se na te drobne artikle. Bistvo razumeš, ne rabiš pa trgat konteksta. Aplikacija je zato da imaš bolj fer pregled nad stroški ker tekom dopusta se nikomur ne da kuhčevga kalkulatorja po rokah vrtet in beležit skupn budžet. Saj prej smo navadno tko naredl pa za kako fešto še vedno, da vsak da isti znesek na kup, potem pa če kaj ostane, porabimo za kak ekstra priboljšek.
Aplikacija omogoča sprotno zalaganje drugih članov ekipe, če komu zmanjka ali pa izgubi denarnico itd. Bolj praktično je to reševati doma kot pa tam v tujini s tistim denarjem motovilit ker tisto gotovino lahko sam kje še usjaš pa maš slabo voljo pol.
avtek ::
Skupni budget pa je mir.
Vsak XXX eur v skupno denarnico, in se je s tistim plačevalo v trgovinah, restavracijah, kafičih, bencinskih itd.
Nikoli nobene slabe volje, in nikoli ni noben gledal...aha ti si jedel za 11eur pa 2 piva po 2eur, jaz pa jedel za 7eur in juice za 1eur. Pač odvisno kakšni prjatli oz družba je to :)
Enkrat se spomnem, smo bili v Španiji z babami, in je ena imela menstruacijo (shame on him) in ji je bilo nerodno dat vložke v voziček, ker je to itak "njeno", in smo hitro rešili zadevo, dali v voziček in na blagajno :).
Vsak XXX eur v skupno denarnico, in se je s tistim plačevalo v trgovinah, restavracijah, kafičih, bencinskih itd.
Nikoli nobene slabe volje, in nikoli ni noben gledal...aha ti si jedel za 11eur pa 2 piva po 2eur, jaz pa jedel za 7eur in juice za 1eur. Pač odvisno kakšni prjatli oz družba je to :)
Enkrat se spomnem, smo bili v Španiji z babami, in je ena imela menstruacijo (shame on him) in ji je bilo nerodno dat vložke v voziček, ker je to itak "njeno", in smo hitro rešili zadevo, dali v voziček in na blagajno :).
Malcolm_Y ::
Raje se vprašaj kakšno družbo imaš, da ne morete na dopust brez aplikacij in se družiti na fair play modu.
Exactly. Če je prava družba, menda ne bom štel, kolk šlukov je en spil. Pa tudi če dajo eni več, jebiga, pri dobri družbi ne gledaš na to. Če nekdo za vsak cent cepidlači, je pa mogoče čas zamenjat družbo.
HappyPills ::
Pri nas smo vedno dajali v skupno denarnico in ko je zmanjkal se je dofilal, so pa punce ponavad dale manj. Za pot se je delilo po avtomobilih, če se je šlo ven je vsak zase oz. če da kdo za rundo pač da. Je pa tko, da ne gledamo glih na to preveč, ker nas je večina vredu stoječih in nam 10€ ne predstavlja drame. Pride dostikrat tudi do tega, da tistih nekaj v družbi, ki res dobro zaslužijo večkrat kar celoten znesek ali pa velik delež poravnajo. Sem bil pa enkrat z eno družbo na morju, ki se je skregala zaradi 50 lip, ker je en jedu navaden en pa sadn jogurt. S to družbo nisem šel nikamor več, tut na kavo ne. Cel dan uničen zarad centkov.
odgovornost ::
če hodite 1x na leto na izlete potem vam res ni problem če nekdo zapravi 50€ več kot drug...
ob stalnih izletih oziroma skupnem zivljenju pa je edino smiselno da se belezi kaj za kdo da, sicer je VEDNO slaba volja. če nekdo tega na ven ne kaze, pa ven useka ko se kdo skrega s kom
ob stalnih izletih oziroma skupnem zivljenju pa je edino smiselno da se belezi kaj za kdo da, sicer je VEDNO slaba volja. če nekdo tega na ven ne kaze, pa ven useka ko se kdo skrega s kom
neverlucky ::
Imamo sistem, da se vsi stroski belezijo in na koncu se to deli s stevilom oseb na dopustu. Se mi je pa letos tudi zdelo fer, da so nekateri kolegi vec, ker so na kosilu prvi dan raje jedli skampe za 30e, medtem ko smo ostali jedli za 8e.
SmeskoSnezak ::
Odvisno od druzbe in kaj se pocne. Ce kdo nima denarj, med prijatelji se to zalozi. Prevec komplicirat ni potrebno, za kak evro noben ne umre. Za vecje vsote pa se dogovori, kdaj se vrne/poplaca. Da pa bi se eno X aplikacijo nalozil za to, da ima dostop do vsega na fonu, hkrati pa podpira umsko lenobo... Ne, hval!
@ Pusti soncu v srce... @
neverlucky je izjavil:
da so nekateri kolegi vec, ker so na kosilu prvi dan raje jedli skampe za 30, medtem ko smo ostali jedli za 8e.
V takem primeru je način, da vsak zase plača edini pošten.
Cruz ::
Greš s kolegi. Če se gre kdo Žida, se že vprašam, če je res kolega.Točno tako. Sam imam enega znanca, ki na dopustu poskuša biti varčen, doma pa zapravlja kot nor. Kdo bi ga razumel.
Tako to gre pri nas.
Če bi v moji družbi kdo na morju gnjavil, da si naj naložimo aplikacijo in beležimo stroške, bi gotovo dobil šamar. :) Je pa seveda odvisno od družbe in starosti.
Goede nekaterih imam zdaj zelo mešane občutke.
Ali se radi razdajate in "Kažete" z denarjem.
Ali pa ste na tisti strani, ki komaj čaka da nekdo pokrije vaš del.
Raptor F16 je izjavil:
Goede nekaterih imam zdaj zelo mešane občutke.Jaz recimo imam srečo, da smo glede okusa in kvantitete pijače in hrane skoraj enaki, tako da skupaj vržemo in ni problema. :) Z drugačno družbo bi na dolgo premislil, če bi sploh šel z njimi na dopust, ker se mi ne bi dalo jajckati z denarjem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cruz ()
111111111111 ::
Raptor F16 je izjavil:
Bolj na strani, da je neko pošteno sorazmerje. 20€ gor ali dol pri tedenskem dopustu.
Jaz sem na strani, kjer pokrijem svoj del in to je to... Če že častim ob kakšni posebni priloznosti.
Mi pa ni problem založiti če kdo nima itd, samo kaj ko se te zadeve velikokrat porabijo. Nismo pa vsi direktorji in mi 20€ ze pomeni nekaj denarja.
Mi pa ni problem založiti če kdo nima itd, samo kaj ko se te zadeve velikokrat porabijo. Nismo pa vsi direktorji in mi 20€ ze pomeni nekaj denarja.
Ponavadi so švercerji tisti, ki imajo. Vsaj v moji družbi sem to opazil. So pa eni resnično škrtice in se kar tresejo, da takrat ko on časti ti slučajno ne naročiš kakšen whisky, ki je dražji od pira. Sem že videl primere na lastni koži, ko si je folk zaradi 1eur zjebal večer
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
thetech ::
Raptor F16 je izjavil:
Nič se ne kažemo z denarjem, ampak imamo družbo, kjer si med seboj zaupamo, stroški pa si brez aplikacij in preračunavanja delijo po sistemu enkrat eden,drugič drug... Ali ni steber prave in zdrave družbe ravno zaupanje?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: thetech ()
delijo po sistemu enkrat eden,drugič drug
Pa je res enkrat eden drugič drugi ali je bolj enkrat eden drugi 5x?
MisterM ::
Če zaupaš, potem je. Če pa enkrat ni več zaupanja, ga nobena aplikacija ne more znova vzpostaviti.
c3p0 ::
Ali pa, ko je sam na vrsti da plača, je le juho in zraven pije vodo (ni lačen), naslednjič pa steak in poplakne s par craft piri.
neverlucky ::
Zanimiva situacija nastane tudi, ko se nekaj ljudi zbere in skupaj plačajo za kakšno darilo. Eden izmed družbi nato kupi darilo, od večine seveda dobi denar takoj, od kar nekaj pa nikoli, razen če se res ne potrudi s teženjem :D
Pač tukaj nekateri omenjate, da se vse deli, enkrat plača eden, enkrat drugi, itak si zaupamo. Problem je, da niso vse družbe take. Nekateri tudi radi naročajo drage stvari, v trgovini kupujejo fensi stvari, ki jih sami jejo. Potem pač če zaslužiš 10k€ na mesec, ti to najbrž ni problem, če pa ne zaslužiš toliko, pa je najbrž fer, da da vsak toliko kot je porabil.
In nobeden se ne buni, če nekdo porabi 5€ več ali manj. Govorim za situacije kjer so razlike veliko večje.
Pač tukaj nekateri omenjate, da se vse deli, enkrat plača eden, enkrat drugi, itak si zaupamo. Problem je, da niso vse družbe take. Nekateri tudi radi naročajo drage stvari, v trgovini kupujejo fensi stvari, ki jih sami jejo. Potem pač če zaslužiš 10k€ na mesec, ti to najbrž ni problem, če pa ne zaslužiš toliko, pa je najbrž fer, da da vsak toliko kot je porabil.
In nobeden se ne buni, če nekdo porabi 5€ več ali manj. Govorim za situacije kjer so razlike veliko večje.
Zanimiva situacija nastane tudi, ko se nekaj ljudi zbere in skupaj plačajo za kakšno darilo. Eden izmed družbi nato kupi darilo, od večine seveda dobi denar takoj, od kar nekaj pa nikoli, razen če se res ne potrudi s teženjem :D
Samo suckerji prevzamejo nalogo nakupa daril
delijo po sistemu enkrat eden,drugič drug
Pa je res enkrat eden drugič drugi ali je bolj enkrat eden drugi 5x?
Če se gre za 10 dni potem nekdo plača 2x, ker nas je v družbi 7. Povsem logično se nam zdi, da to ne bo tisti, ki je dal naprimer za gorivo ali tisti, ki nas je vsak dan zalagal z robo iz štacune. Res je, da občasno pride do odstopanja in nekdo plača več, ampak za nekaj 10 eurov se zagotovo ne bomo pričakali.. Načeloma se vse pogliha skozi življenje..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: thetech ()
saj to ni pričkanje, ampak čisti računi.
pričkanje je tisto kadar se 2 nemoreta zmeniti zaradi tega ker ima vsak svoje poglede na X zadevo. Tu pa gre za denar. točno se vse kolikor mora kdo dat
pričkanje je tisto kadar se 2 nemoreta zmeniti zaradi tega ker ima vsak svoje poglede na X zadevo. Tu pa gre za denar. točno se vse kolikor mora kdo dat
odgovornost je izjavil:
saj to ni pričkanje, ampak čisti računi.
Pa zakaj bi kompliciral? Za svojo družbo lahko dam roko v ogenj, da me v primeru, da ostanem brez prihodkov vzamejo s seboj na dopust in me brez kompliciranja pitajo vse dni dopusta.
Štekam pa da je problem, če imate v družbi pokvarjence, ki se izmikajo plačilu in izkoriščajo. Sorry, tak meni ne more biti prijatelj, lahko je samo nekdo za občasno kavo..
otago ::
Kot studenti, brez denarja za talat naokoli, smo naredili Excel. Zaracunal povcprecno porabo, glede na km, pa na takratno ceno bencina. Overdoing.. Ampak 2/4 druzbe se radi igramo z Excelom.
Kot drugo, pa ni nujno, da gredo vsi na dopust, festival za enako stevilo dni. Jaz sem sel za 3 dni, drugi za 6 dni... Prva dva dni jaz kupil pijaco (viski, plato piva)... Sorry..to moras obracunat..sploh ker ni viska denarja.
n let kasneje...Kosila zunaj vsak zase, vecje nakupe (pijaco, hrana) pa kakor prislo. Nihce ni bil za vec kot 10eur na skodi. V nasprotju s prejsnimi leti puscamo sedaj napitnine, ne delamo excela. Nihce pa ne naroca ekstremnih stvari.
Verjamem pa da, v novi druzbi, je potrebno vzpostavit pravila. Ker se nekdo sverca. In ce misli kdo kadit travo; kdor je ne kadi, ne mara, ne vidim razloga, da bi moral prispeval v budget za ta namen. Kaj sele z drazjimi substancami.
Kot drugo, pa ni nujno, da gredo vsi na dopust, festival za enako stevilo dni. Jaz sem sel za 3 dni, drugi za 6 dni... Prva dva dni jaz kupil pijaco (viski, plato piva)... Sorry..to moras obracunat..sploh ker ni viska denarja.
n let kasneje...Kosila zunaj vsak zase, vecje nakupe (pijaco, hrana) pa kakor prislo. Nihce ni bil za vec kot 10eur na skodi. V nasprotju s prejsnimi leti puscamo sedaj napitnine, ne delamo excela. Nihce pa ne naroca ekstremnih stvari.
Verjamem pa da, v novi druzbi, je potrebno vzpostavit pravila. Ker se nekdo sverca. In ce misli kdo kadit travo; kdor je ne kadi, ne mara, ne vidim razloga, da bi moral prispeval v budget za ta namen. Kaj sele z drazjimi substancami.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: otago ()
donvito ::
Za darilo/a se denar pobere naprej in se doplača, če je premalo. Ni šans, da bom zdej jaz težil nekomu kdaj bo plačal in se pri tem počutil nelagodno, čeprav bi se moral on, ker sem jaz založil zanj.
Isto je, ko nekomu posodiš 20€ ali več, potem pa čakaš kdaj ti bo vrnil, še slabši so pa tisti, ko mu posodiš, ti še ni vrnil, pa ti reče ali mi lahko posodiš še toliko ...
Glede plačevanja je pa res najboljše, da vsak plača zase, kolikor poješ, popiješ, toliko plačaš. Ker vedno so ljudje, ki se radi pri tem šlepajo, oz. izkoriščajo situacijo. Kot je že nekdo povedal, nekomu 20€ pomeni nekaj, za drugega je pa to drobiž.
dottor ::
Mi smo prišli dosti krat že do te stopnje da se skregamo kdo plača rundo, pol damo vsak 20€ na mizo pa natakar izbere komu vzame
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
Ja, to je tisto, ko počasi vsi šlatajo svojo denarnico in štejejo in se noben ne opogumi, dokler prvi ne potegne denarja ven. Potem pa kar čudežno vsi takoj pare na mizo, da ne izpadejo škrtice.
yabuk ::
Splitwise je najboljši za darila. Jaz velikokrat ponudim pomoč z idejami za darilo, grem še iskat in podobno. In VEDNO nekdo "pozabi". In potem moraš težit za založene stroške, pa še ljudje nimajo občutka, da si hotel v bistvu pomagati. Tako, da takrat vedno splitwise.
Ali pa smo šli na počitnice, nekdo je bookiral avion, nekdo rental avto (mišljeni večji stroški / zalaganje). In da se ni kompliciralo se je to vnašalo v app in na koncu smo prišli na eure blizu. Brez slabe volje.
Ali pa smo šli na počitnice, nekdo je bookiral avion, nekdo rental avto (mišljeni večji stroški / zalaganje). In da se ni kompliciralo se je to vnašalo v app in na koncu smo prišli na eure blizu. Brez slabe volje.
benx ::
+1 za splitwise. je pa res da še vedno rabiš družbo, ki po treh dneh dopusta ne bo komplicirala za 10€. mislim da ima plačljiva verzija neko skeniranje računov :)
drugače imam tudi večinoma družbe kjer furamo po pravilu eden enkrat, drugi drugič, ampak za potovanja je splitwise top, ker daš tudi stroške letalskih kart, nastanitev itd. notr.
drugače imam tudi večinoma družbe kjer furamo po pravilu eden enkrat, drugi drugič, ampak za potovanja je splitwise top, ker daš tudi stroške letalskih kart, nastanitev itd. notr.
dottor ::
Ja, to je tisto, ko počasi vsi šlatajo svojo denarnico in štejejo in se noben ne opogumi, dokler prvi ne potegne denarja ven. Potem pa kar čudežno vsi takoj pare na mizo, da ne izpadejo škrtice.
Dejansko noben ne čaka imamo že vsi pripravljeno. Ker pač če gremo vn na drink je prva stvar ki jo obiščemo bankomat.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
'Carji' so tisti, ki pozabljajo denarnico doma. Tko ne moreš nič zapravit, ne mores častit. Meni res ni jasna odgovornost takih, ki se na kak enodnevni izlet odpravijo brez eur s sabo. Kao itak bodo drugi založili. Za take je zgleda ta Splitwise res rešitev. Bom predlagal v družbi.
Ne. Je pa ok imeti kakšno elektronsko alternativo temu, in zgleda jo staroste slotecha precej uporabljajo
Phantomeye ::
Jaz sem bil nekoč del družbe, kjer je bil vsak sposoben popit po liter žganja. Razen mene. Jaz sem recimo spil 2 deci. Vedno so kupili več litrov tiste pijače, ki so jo pili vsi, razen mene. Meni pa so kupili flašo najcenejše meni ljube pijače.
To je pomenilo: 5 viskijev (flaša 15€) in vodka (cena flaše 6 €). Ko je bilo treba plačati, so od mene pričakovali enak delež. Čeprav sem spil 2 deci, oni pa ostalo, česar nisem spil. Da ne omenim, da so kupili šteko čikov za vse. Jaz ne kadim, pa so pričakovali enak delež plačila.
To je pomenilo: 5 viskijev (flaša 15€) in vodka (cena flaše 6 €). Ko je bilo treba plačati, so od mene pričakovali enak delež. Čeprav sem spil 2 deci, oni pa ostalo, česar nisem spil. Da ne omenim, da so kupili šteko čikov za vse. Jaz ne kadim, pa so pričakovali enak delež plačila.
T743 ::
V naši družbi smo vedno prevozne stroške razdelili glede na št. ljudi v posameznem avtu, nato pa skupna kasa, dokler je je, ko ni več smo jo pa dofilali, dekleta so imela seveda popust.Kdor ni bil za je ostal doma.:)Cigarete in raznorazne priboljške si je pa kupoval vsak sam.
Za uporabo raznoraznih aplikacij smo pa na srečo že malo prestari.
Za uporabo raznoraznih aplikacij smo pa na srečo že malo prestari.
Vice ::
Za kvalitetno družbo je potrebno dvoje, znebiš se tistih, ki pozabljajo denarnico in tistih, ki ti težijo s 1001 aplikacijo koliko je komu kdo dolžan...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sloescort ? (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Loža | 215777 (73341) | FireSnake |
⊘ | Preseljevanje in moralne dileme (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14374 (11907) | bluefish |
» | Po največjem izpadu plačilnega sistem Visa se stanje normalizira (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Kriptovalute | 25231 (21285) | Furbo |
» | Napitnine - komu, koliko, za kaj, zakaj (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 25885 (19798) | perci |
» | Spoznavanje novih ljudi (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 26621 (19734) | vostok_1 |