» »

Poknjena glava motorja?

Poknjena glava motorja?

dice7 ::

Pozimi sem za drugi avto kupil starega cliota 00 od nekega šalabajzerja, na katerem je bila vodna pumpa fuč. Po popravilu pri vaskemu mehaniku sem opazil, da iz nekje toči voda. Po obisku drugega mehanika (dolgoletni serviser na renaultu) mi ga je ta na hitro dal na dvigalo in rekel, da je po njegovem poknjena glava motorja (avto ne kadi, samo voda toci iz motorja od casa do casa) in da je popravilo +500e. Malo sem tezil tistemu prodajalcu in se sprijaznil, da me je (mogoce nevede) nategnil in nabavil drug avto za male pare. Kasneje sem cliota dal nekim frocovjem, da so se vozli po gmajni, ker avto je naceloma ok, samo vodo+antifriz si moral na tri dni dolivati. Kasneje, ko se je otoplilo sem nehal dolivati antifriz, samo se vodo, tista stara je ven stekla, in sedaj avto kljub redni uporabi (je se registriran) ne pusca vec vode. Malce sem prebiral po spletu in ugotovil, da mi je ta prvotni mehanik predlagal napacni antifriz (rdecega, moral bi za renaulte imeti rumenega?). Sedaj me zanima ali je sploh mozno, da lahko napacni antifriz povzroca taksne iztoke tekocine, ali bo tudi pri "ta pravem" se ta pojav ponovil? Trenutno je v avtomobilu samo voda

fikus_ ::

Če je teklo ven, bo tudi v bodoče tako, neodvisno od antifriza! Trenutno se je zamašilo, ko boš pa segrel motor, pa lahko spet pušča.

dice7 ::

Saj to me cudi, motor je naredil ze 600+ km brez tezav

XLapse ::

jaz opažam kakšno kapljico vode ampak res malo ko se avto segreje in parkiram, na desnem spodnjem sprednjem delu karoserije. preneha hitro in res minimalna možna količina (par kapljic) , iz kje bi lahko puščalo? Ja bom dal pogledat itk.
alien technology

zobnik ::

Za tesnilo glave je tako da začne belo kadit, nabirat se začne mast pod pokrovčkom za dolivanje olja in voda se obarva rjavo.
Da moč bi izgubu ali začel se zaganjat je pa lahko več krivce, ki lahko nimajo povezave s stesnilom.
Če nič od tega ni potem so zgodbice za lahko noč. Pušča lahko hladilnik al pa termostat al pa pečka (potipaš pod desno tapeto v avtu, do pleha razkoplješ pa pošlataš, eč maš antifriz notr boš mel mastno roko, sicer pa tko smrdi v avtu).

Drugač pa hladilni sistem je pod pritiskom in pri starih avtih bo mal puščal, eni skoraj nič, drugim mal več, tretjim paše več.

Poper daj notr v hladilni sistem. suha Paprika je tud OK sam se spere.

Tomassi ::

XLapse je izjavil:

jaz opažam kakšno kapljico vode ampak res malo ko se avto segreje in parkiram, na desnem spodnjem sprednjem delu karoserije. preneha hitro in res minimalna možna količina (par kapljic) , iz kje bi lahko puščalo? Ja bom dal pogledat itk.

kondenz od klime?

FrRoSt ::

zobnik je izjavil:

Za tesnilo glave je tako da začne belo kadit, nabirat se začne mast pod pokrovčkom za dolivanje olja in voda se obarva rjavo.
Da moč bi izgubu ali začel se zaganjat je pa lahko več krivce, ki lahko nimajo povezave s stesnilom.
Če nič od tega ni potem so zgodbice za lahko noč. Pušča lahko hladilnik al pa termostat al pa pečka (potipaš pod desno tapeto v avtu, do pleha razkoplješ pa pošlataš, eč maš antifriz notr boš mel mastno roko, sicer pa tko smrdi v avtu).

Drugač pa hladilni sistem je pod pritiskom in pri starih avtih bo mal puščal, eni skoraj nič, drugim mal več, tretjim paše več.

Poper daj notr v hladilni sistem. suha Paprika je tud OK sam se spere.

Verjetno je napačna diagnoza, da je počen blok motorja.... Gre samo za hladilni sistem, ki (nekje) spušča... Kaj so že včasih dajali tudi notri v vodo za zatesnitev hladilnega sistema!? Bučna semena tudi, ali nekaj takega?
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

fikus_ ::

Dobiš namensko tekočino za to. Povprašaj tam kjer prodajajo olja. rezervne dele, . . . Ni pa ta tekočina dobra za hladilnik, ga malo zamaši.

Preglej (upogibaj) cevi, ko bo avto vroč (pazi, se lahko opečeš),

val46 ::

Tomassi je izjavil:

XLapse je izjavil:

kondenz od klime?

Ja verjetno, ampak on bo vseeno peljal na uradni renault servis v KP, kjer mu bodo čuda stvari zamenjali in na koncu bo še vedno kondenz puščal. Ampak, še dobrp da je peljal tja, kjer so ugotovili še 100 drugih napak :D

XLapse ::

val46 je izjavil:

Tomassi je izjavil:

XLapse je izjavil:

kondenz od klime?

Ja verjetno, ampak on bo vseeno peljal na uradni renault servis v KP, kjer mu bodo čuda stvari zamenjali in na koncu bo še vedno kondenz puščal. Ampak, še dobrp da je peljal tja, kjer so ugotovili še 100 drugih napak :D

avto dela tip top, ne trolaj.
alien technology

val46 ::

Jst nič ne trolam...sam si napisal, da boš dal pogledat. Torej, avto ne dela tip top, če praviš da nekje pušča neka voda. Če te to ne bi skrbelo in tega ne bi opazil, ne bi napisal, da boš dal pregledat. In glede na tvoje prejšne teme...vemo kaj bo iz tega nastalo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

dolivanje hladilne tekočine motorja

Oddelek: Na cesti
359285 (8635) Daliborg
»

Bel dim iz izpuha, dizel - težava?

Oddelek: Na cesti
2011258 (10026) Raindancer
»