» »

Avto na LPG in zračnost ventilov

Avto na LPG in zračnost ventilov

WhiteAngel ::

Imam Hyundai Elantro 2012, predelano na LPG 3 leta nazaj. Do zdaj sem prevozil več kot 50k km brez težav. Zadnjič na servisu za LPG (Prins na Dobu) mi je omenil, da je dobro preveriti zračnost ventilov, saj se v nasprotnem primeru lahko prežge in nastane problem. Danes na Hyundai servisu so dejali, da zračnosti načeloma ne pregledujejo na rednih servisih (v servisni knjižici piše, da naj bi se to počelo na 90k km), saj je pri bencinarjih večji problem prevelika zračnost zaradi iztrošenosti, ne premajhna. Pri plinu je seveda drugače. Storšek pa ni zanemarljiv - potrebno je sneti pokrov motorja, zamenjati tesnilo, potem preveriti samo zračnost, če je pa potrebno kaj nastavljati, so pa še neke "ploščice" za to. Ali vi preverjate zračnost ventilov ali se ne ukvarjate s tem? Na koliko km? Se je že komu zgodilo, da je prežgal ventil zaradi premajhne zračnosti?

hojnikb ::

če ma hidravlične lifterje, potem nimaš kaj preverjat.
#brezpodpisa

Utk ::

Če ima ploščice, jih očitno nima. Pelji to k Hribarju v Ljubljano, na uradnem servisu ti tega ne bojo delali, kot si ugotovil. Pri 50 je dobro izmerit, najbrž ne bo za nastavljat, boš pa videl kje si, po enih 120 nastaviš in potem voziš dokler gre in se ne sekiraš več za to.

zobnik ::

Če avto normalno dela pusti kot je. 2 let (40000km regionalne) se vozil s totalno razštelani ventili, avto je delal kot parni vlak, ampak je vleku, ko sem doma dol snel pokrov ventilov me je skoraj kap. Ene 5 odmikačev je emlo lufta 0.00mm kar je totalno sfaljen.
Jih nastavil in avto je deloval kot urca, brez problema, čist drugače kot prej.
Tud na plin.

da pa se niso nastavljal ventile so mi govoril mehaniki da mam zanič motor da se naj sam vozim dokler dela.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zobnik ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

predelava na plin (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
1068769 (5576) hojnikb
»

avto ima probleme - kaj bi bilo krivo?

Oddelek: Na cesti
2620423 (19304) andromedar
»

Je že komu odtrgal zobati jermen pri avtu? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10547375 (44708) Pyr0Beast
»

Twingo-kakšno olje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6012647 (11125) krneki0001

Več podobnih tem