» »

Odločitev za naraščaj

Odločitev za naraščaj

Temo vidijo: vsi

HappyPills ::

No ja kle jih mal sekaš. Moj avto pred 5 leti je bil namenjen čisto drugim potrebam kot jih imam zdaj, v tem času sem dobil psa, mačka ženo in otroka in s tem precej večji avto :). To s hišo je tudi smešna zdaj živimo v stanovanju ampak bi meli hišo z vrtom in kaj zdaj sem se vezal na flat za 20 let in se ne smem preselt, ker bi to pomenil da se ne znam komitat. Avto je sredstvo isto hiša, ko ne ustreza se menja.

PrihajaNodi ::

HappyPills je izjavil:

Sem raje vikend fotr kokr, da se čisto odrečem otroku. Tega v resnici sploh ne morem razumet tudi, če živiš na drugi strani sveta ali pa te zaprejo se bi maksimalno potrudu, da bi imel stike s svojim otrokom sploh je to precej lažje zdaj, ko tehnologija omogoča precej več kot pa npr 20 let nazaj. Pač ne razumem res ne.
Nekaj nerazumljivega mi je tudi, ko ženska zanosi z nekom in se odloči, da očetu ne bo povedala, da ima otroka. Ker pač se je odločla, da bi on bil slab oče oz. to itak nebi hotel bit. V resnici pa nikoli niti ne dobi priložnosti. Škoda.


Ves kaj, ko zaupanja enkrat ni vec, je bolje da pocakas da odraste in sam pride do tebe. Vikend fotr a? Potem pa 5 dni v tednu razmisljas kdaj ga bos videl za ostala 2. Ne, ne gre to tako, vsaj pri meni ne.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

HappyPills ::

Aha torej otroku ne zaupaš več. OK.

Utk ::

HappyPills je izjavil:

No ja kle jih mal sekaš. Moj avto pred 5 leti je bil namenjen čisto drugim potrebam kot jih imam zdaj, v tem času sem dobil psa, mačka ženo in otroka in s tem precej večji avto :). To s hišo je tudi smešna zdaj živimo v stanovanju ampak bi meli hišo z vrtom in kaj zdaj sem se vezal na flat za 20 let in se ne smem preselt, ker bi to pomenil da se ne znam komitat. Avto je sredstvo isto hiša, ko ne ustreza se menja.

Če hočete bajto in ocenite, da si jo lahko privoščite, go for it, če ne, se sprijaznite s stanovanjem vsaj dokler se situacija bistveno ne spremeni. Potem ga pač prodaš. Avto tudi...če si za nek avto ne predstavljam, da bi ga lahko imel dolgo časa, ga pač ne kupim. Približno veš kaj te čaka. Dobro, lahko priletijo trojčki pa je potem vse drugače, ampak ni zelo verjetno.

LuiIII ::

Kot oče +4 otrok, lahko rečem, da je življenje predvsem darovanje samega sebe. In to od vsega (užitek, bogatstvo, moč, zdravje,...) daleč najbolj osmisljuje življenje. Nekateri to prepoznajo (imajo dobre zglede) dovolj zgodaj, nekateri prepozno in nekateri pač nikoli. Vsakemu svoje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LuiIII ()

Tody ::

+4 ? To pomeni da za 4 veš mogoče pa še kje kak okoli ? :D

m0LN4r ::

Glodko je izjavil:

Za vse tiste v vezi. Kako ste se odločili za naraščaj? Gre za zavestno odločitev? Ste to začutili? Je bil naraščaj posledica "nesreče" ali kaj tretjega?

Glodko je izjavil:

Folk na forumih sprašuje, ali naj ima otroke!?


Ne sprašujem tega. Sprašujem na splošno, kako so prišli do ideje o naraščaju, se pravi kaj je bil povod.

1. Emocionalna odlocitev
2. Spolni nagon
3. Credni nagon

Ne poznam para, ki bi se nacrtno odlocil imeti otroke, mislim splanirano. Vecinoma je to, kolko so mi razlagali, neka spontana odlocitev, kot ko se ti nekaj zalusta, ampak sele pozneje zacnes premislit, kaj si naredil. Tako potem nastane po eni strani en kup nesrecnih druzin, kjer se starsi pizdijo nad deco, deca nad starsi in tudi razne locitve ipd.

Se vedno sem misljenja, da velika vecina se o otrocih odloci boljkone nepremisljeno in kaj vse to za sabo prinese in si rece, pa sej nekak bo. Ce lahko mata onadva, lahko imava tudi midva.
To je ena skupina.

Seveda imas pa drugo skupino, ki celo zivljenje oz. jim je cilj v zivljenju "srecna druzina" ko se dva taka najdeta, pa da nimata financnih problemov in v ozadju mama hotele na katere se lahko v kriznih casih obrnejo, se sploh ne rabijo o tem odlocat oz. sekirat, ker v tem primeru sigurno nekak bo.

Ne verjamem pa, da se veliko parov zavestno odloca o tem, kdaj bo imelo otroka, koliko otrok, zakaj, kaksen bo otrok, kaj pa ce gre nekaj narobe, da je otrok ena velika odgovornost in to ni samo igranje in smeh, ampak to je zivo bitje, ki ga je treba skozi leta vzgajati, paziti, cuvati, mu nuditi vse zivo, da na koncu ne bo izvisel od sovrstnikov. O tem dvomim, da kateri par razmislja sploh. Potem pa pridejo presenecenja, ker v zivljenju pac ne more biti vse idealno in potem ni nekega backup nacrta.

Jaz povem po pravici, mene je strah, da bi se mojemu otroku nekaj zgodilo (nesreca, padec..., nekaj kaj mu bo spremenilo zivljenje za vedno) in si tega nikoli ne bom moral odpustiti, tega morebitnega bremena trenutno nisem sposoben vzeti na sebe. Drugi pa o tem sploh ne razmisljajo in si recejo, fuck it. Ograjo za stenge postavijo sele po tistem, ko je ze enkrat skoraj padel po njih...

Tako da ja, jaz verjamem v to, da je v 9 do 10 primerih emocionalna odlocitev, ki jo sprozijo razlicni dejavniki iz okolice.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

WhiteAngel ::

m0LN4r je izjavil:

Jaz povem po pravici, mene je strah, da bi se mojemu otroku nekaj zgodilo (nesreca, padec..., nekaj kaj mu bo spremenilo zivljenje za vedno) in si tega nikoli ne bom moral odpustiti, tega morebitnega bremena trenutno nisem sposoben vzeti na sebe. Drugi pa o tem sploh ne razmisljajo in si recejo, fuck it. Ograjo za stenge postavijo sele po tistem, ko je ze enkrat skoraj padel po njih...


Saj otrok ni neumen. Ne bo kar padel po štengah sam od sebe, ker se hoče ubit. Tudi otrok ni tvoja last - je samostojno bitje s svojo zavestjo in živi svoje življenje. Valda si ti kot starš odgovoren, ampak paziti moraš predvsem na svoje neumnosti (puščanje otroka v avtu na soncu je en tak absurden primer). Od tvojega zgleda se največ nauči, sam se bo pa že potem znašel.

Utk ::

S tako gotovostjo je moj kolega kupu 13 let nazaj enoprostorca in se je do lanskega leta not vozil sam, zdaj mora avto zamenjat ker je kljub vsemu čez noč ratal premajhen nova punca je namreč prišla skupaj še s 3mi.

Sej ne rečem, da je vsaka ocena, ki jo narediš, dobra ocena. Če si samski pri 25ih ali pa 28ih ti seveda ni treba kupit enoprostorca. Ni ti pa treba niti kupit nekaj trivratnega, ampak nekaj kar bo vsaj za silo uporabno tudi če se kaj malega spremeni.

m0LN4r ::

Potem imas lahko sledeca dva scenarija. Druzina 5 otrok, vsi srecni, zdravi in tako pridni, da ne mores verjet. Kot druzina iz televizije. Dokler so otroci zdravi, se res nihce ne rabi sekirati. V nasprotnem primeru, pa je lahko zelo hudo za vse udelezence, pa ce tega ne priznajo si lazejo samemu sebi.
Potem pa druga, imas enga, ki je agresiven, se ze pri dveh letih v vrtcu tepe s sovrstniki, ne mores mu nicesar dopovedati, pizdarije mu hodijo po glavi 24/7 in imas se enega, ki ima diagnosticiran avtizem in mu moras dopovedati pri dveh letih, da mora nositi ocala in polek tega ima tega agresivnega brata, ki je celo eno leto mlajsi. Stalni obiski pri zdravnikih, terapevtih, psihoterapevtih ti postanejo tvoj novi prosti cas.
Have fun good luck.

https://www.youtube.com/user/m0LN4r

poweroff ::

Ko sem bil majhen, mi je mamica zjutraj pripravila zajtrk, nato me je očka prijel za rokico in odpeljal v vrtec, kjer sem se cel ljubi dan igral.

Zdaj je treba pa zjutraj vstat, iti v službo, madona, če dež pada, si moram še sam škornje obuti. Pa ko pridem domov me ne pričaka kosilo, ampak si moram kos kruha sam odrezati... prostega časa nimam skoraj nič več, s kockami se tudi nisem igral že par desetletij...

Pa še kriza prihaja, glejte kaj se na Bližnjem Vzhodu dogaja, časa za igro bo še manj...

Jebiga, to je življenje.

Če bi otroku v vrtcu začel razlagati, da bo moral čez 20 let sam vstati, sam poskrbeti za kosilo, hoditi v službo... bi se mu to zdela nemogoča naloga. Ampak na koncu vsak zmore.

Surprise, surprise: z otroci je pa isto. ;)
sudo poweroff

LuiIII ::

Ja glede 4+ otrok (sedaj mislim, da sem prav napisal) je zadeva taka, da so vsi dokaj po vrsti. Vmes je nekaj letna luknja kjer sta bila dva spontana splava. Drugače smo kot kaže "klasična patriarhalna" družina kjer je moja žena po četrtem otroku ostala doma, jaz pa pač delam. Sama je izrazila željo, da bi ostala doma in jo pri tem seveda podpiram. TV-ja namenoma nimamo (bodimo pošteni: TV, s tem programom, v nekaj letih IQ zniža) ker sem mi vedno bolj zdi, da izskrivlja realnost življenja, za filme, risanke in Youtube je pa kakšen projektor dovolj dober. Res je, da smo zaradi mojega dela bolje situirani (ni potrebno paziti na vsak denar), a moram tudi reči, da ni bilo vedno tako in da izhajam iz še večje družine kjer pa res nismo imeli polno rit vsega. Pravzaprav smo bili, za mestno okolje, materialno revni. Ko sem bil v puberteti sem se tega seveda sramoval, zdaj pa vidim kakšno srečo sem pravzaprav imel, da sem imel tako družinsko okolje.
Doma žena, kot se reče, nosi hlače. Kdo drug pa bi jih, če je mož včasih zdoma? Težave vedno so in bodo, neprespane noči zaradi sekiranja, takih ali drugačnih strahov in obiskovanja nujne pediatrične pomoči tudi, a to je del odgovornosti, ki jo prinaša odraslo življenje. Preprosto je potrebno stvari včasih sprejeti in iti dalje. Vsak ima neke ideale o svojem življenju, odnosu z življenskim partnerjem, vzgoji otrok,... a seveda je vedno drugače in vedno delamo napake. Včasih je lepše in včasih slabše. Na srečo imamo ljudje selektiven spomin in ostaja v njem več lepih kot slabih trenutkov.
Klinc žena kliče h kosilu in tole dopustniško pisanje na terasi ob morju moram zaključiti. Pa da še malo, kot mi dostikrat pravi žena, po nepotrebnem pofilozofiram: počasi lahko rečem, da začenjam razumevati, da so v življenju najbolj pomembni trenutki, ko si zaradi ljubezni do drugega, dal del sebe (umrl v sebi) in da ti na koncu ostane samo to. In tu niti ni nujno, da je to samo zaradi žene in svojih otrok.

damirj79 ::

Dandanes odločitev za otroka ni sociološke oziroma biološke potrebe po razmnoževanju in ohranjanju vrste, pač pa v naši moderni družbi je otrok oziroma točneje dojenček, bolj statusni simbol in morda celo modni dodatek. Tako je seveda, da se ženske slikajo z njim na vse možne načine in na vseh možnih krajih, vozičkajo po parkih in trgih, doma pa je dojenček pozabljeno bitje. Zato odločitev o naraščaju večinoma ni več nekaj naravnega, pač pa načrtovanje. Otrok pa je in bo vedno čisto in najbolj naravna stvar, ki se lahko zgodi paru - da ne bo pomote, moškemu in ženski.

klemenSLO ::

Moja izkušnja je bila taka... v smislu.. da ko srečaš tapravo... začutiš tut to. Pomoje sva se že na 3 zmenku o imenih pogovarjala :) . Pred tem se pa z drugimi nisem. Morda sem bil še premlad, morda pa nobena ni bila 'taprava'. Moja jih je želela imeti. jst sm bil pa šele proti 4temu:D
Pa da ne bo pomote: Otrok nisem prej nič posebej porajtal. Šele ko imaš enkrat svoje dobiš tisti občutek, prej se ga ne da opisat. ko prideš domov naprimer... in se zapodi k tebi in te kliče... atiiiiii .... za vse ostalo je tu mastercard :)
Valda so ble kake neprespane noči... kdaj na urgenco. to dojemam kot čisto normalno in absolutno ne razmišlan kaj vse bi lakho bilo. Vzgajaš in tumpaš jim v glavo kaj je prav in kaj ne in močno upaš da se jih prime. Dele recimo je ta srednji naredil izpit za kolo in pride dam. Sem mu dejal:lej... če pišeš matematiko 1 boš lahko to popravu... če pa sam enkrat ne boš na cesto pogledal te bo zbil avto in ne bo popravnega izpita tako da naj kljub tistemu papirju ne divja...
Pa še več jih maš večja verjetnost je da se te kdo na stara lete usmili in te ne stera prec v dom ... recimo temu naložba v 4 pokojninski steber :D
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Zgodovina sprememb…

showsover ::

Deluje samo kot provokacija, v povezavi z drugim forumasem, ne se obremenjevati, gre za input z malo ali nič vrednosti.

showsover ::

Kdo je imel koga priklenjenega kje?
Nekam dobro poznaš sceno.

PrihajaNodi ::

Recept za katasrofo. Si je treba cas vzet in prestudirat s kom otroka met. Hipatiji ne bi dal psa za vzgajat, ne otroka. Pa da ne bo pomote, vzgojit psa ni macji kaselj. Dal bi ji pa macko, so bolj samostojne in ne potrebujejo toliko socialne interakcije.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

showsover ::

Hipatija (?) pove marsikaj, tudi konkretnega in perecega, ampak uporablja takšen pristop, da dvomim, da gre za avtentično osebo, bolj za nek družben/forumski eksperiment

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: showsover ()

D3m ::

???

A vi se sploh kaj pogovarjate s potencialno partnerko in sprejemanjem kompromisov?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Invictus ::

Sicer so se pa to same odločile.

Če bi bil otrok teden:teden, potem teh problemov ne bi bilo. V bistvu se ženske same zafrknejo po želji za čim večjo preživnino...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

PrihajaNodi ::

Invictus je izjavil:

Sicer so se pa to same odločile.

Če bi bil otrok teden:teden, potem teh problemov ne bi bilo. V bistvu se ženske same zafrknejo po želji za čim večjo preživnino...


Ja sam da prezivnino dobi, se lahko vlece mesece...ni kar to iz danes na jutri. Pa koliko mislis da bo placeval nekdo z 800, 1000e place?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

desni_jype ::

Tudi jaz!

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi ::

Jaz tudi!
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Machete ::

Jaz pa ne. Pač jo je moderna družba, kjer ne ločujemo več spolov, prehitela po desni. Ona pa se še bori zoper fiktivne krivice, ki jih v bistvu podtika v usta pišočim.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

showsover ::

To se pojdi pomenit z njimi, ne zdaj še ti vsepovsod utrujat s temi travmami iz svoje mladosti. Pozabi pač, tvoj (fiktivni?) oče je bil morda res tak ampak zdaj vsem moškim utrujat zaradi svoje nesrečne mladosti in patološko sovražiti zato... Ne vem, takšni eksperimenti so malo mimo, niso?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: showsover ()

poweroff ::

V sodobni družbi je tako, da je normalno, da ženska, ki je doma nezaposlena, da otroka v vrtec, h mami, tašči,... če pa oče kdaj otroka pelje k babici, je pa to cel problem in je takoj označen za slabega očeta.

>:D
sudo poweroff

damirj79 ::

poweroff je izjavil:

V sodobni družbi je tako, da je normalno, da ženska, ki je doma nezaposlena, da otroka v vrtec, h mami, tašči,... če pa oče kdaj otroka pelje k babici, je pa to cel problem in je takoj označen za slabega očeta.

>:D



Bi dal lajk, pa ga forum nima :D

PrihajaNodi ::

poweroff je izjavil:

V sodobni družbi je tako, da je normalno, da ženska, ki je doma nezaposlena, da otroka v vrtec, h mami, tašči,... če pa oče kdaj otroka pelje k babici, je pa to cel problem in je takoj označen za slabega očeta.

>:D


Moja je bla 24/7 doma, kuhala je babica, hladilnik prazn razn ce ocim ni kaj prnesu...pol pa utrujanje kak je njej tezko v lajfu...ajd ce bi na siht hodila ok...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi ::

Saj zadeva je preprosta: Kdor je doma mora imeti kosilo skuhano, cunje oprane in hišo pospravljeno, to je njegova naloga, pa naj bo foter ali mati, da se popoldan lahko z otroci igraš, če jih že dopoldan ne vidiš.


This!
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

showsover ::

Je, če se strinjata in skupaj spočneta in donosita in ugotovita upravičenost. Čeprav tudi to ni zagotovilo za nič, praktično. Pač forumske neumnosti, brez vrednosti, nič novega, saj ne bi pisal, če bi se nam dalo it peč in supat ali kaj že...

showsover ::

To gre za vzgojo z drugimi sredstvi. Mogoče je malo moteče, ker je precej pikro, se pa zasidra v zavesti. Ne jemat povsem negativno, družba je res zblojena in nekateri moški (in ženske, menda, vsaj po novem), zagotovo nis(m) o nobeni angelčki. V resnici je to poslanstvo vzgajanja na ta nacin, tvegano, kar se tiče mene osebno, bolj pohvalno kot ne

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: showsover ()

m0LN4r ::

Oh jaz imam pa vprasanje dodatno k OPjevemu. Recimo, da smo razcistili kako ste prisli do prvega otroka.
Kako pa je prislo do drugega, tretjega, cetrtega itn. ?

V krogu znancev pogosto slisim, ja prvi se je zgodil drugi je pa bil planiran. Ali pa v enem primeru, je blo neki cajta mir in se je kr nekaj let pozneje zgodil tretji?

PS:
Ja najbolj grdo pa je bilo, k je ena mama izjavla, da je drugi zato, ker se prvi ni posrecil.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

showsover ::

Molnar, preveč tuhtaš. Nimaš garancije za uspeh, nikjer. Poskusi, ne bit preveč zoprn in ne preveč cool, pa bo, ni to taka znanost, očitno. Imejte se radi, če je le mogoce. Fajn je pač, če ti vsaj ena žlahta malo ob strani stoji, sicer pa je z otrokom pravo veselje, ko se začne zavedati sebe in sveta. Denar bo že.

kr3ten ::

Mene pa zanima, kako so lahko eni presenečeni, ko izvejo da bodo dobili otroka ... Kakor da se ne spomnijo, da so spustili ''material'' v nožnico ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kr3ten ()

Gagatronix ::

@kr3ten: Ce bi vsak nezasciten spolni odnos vodil v zanositev, bi bila populacija clovestva neprimerno visja. Ampak ze pri dveh popolnoma zdravih osebkih zanositev ni enostavna, kaj sele leta 2019, ko je v okolju vec kot dovolj hormonskih motilcev vseh vrst.

WhiteAngel ::

LuiIII je izjavil:

počasi lahko rečem, da začenjam razumevati, da so v življenju najbolj pomembni trenutki, ko si zaradi ljubezni do drugega, dal del sebe (umrl v sebi) in da ti na koncu ostane samo to. In tu niti ni nujno, da je to samo zaradi žene in svojih otrok.


Dobro napisano. Kapo dol!

Jaz podobno razmišljam - velike stvari dosežeš lahko samo tako, da se potrudiš. Še posebej za sočloveka. Velikokrat pa ravno sočloveka ne opazimo in prihaja do konfliktov.

energetik ::

m0LN4r je izjavil:

Oh jaz imam pa vprasanje dodatno k OPjevemu. Recimo, da smo razcistili kako ste prisli do prvega otroka.
Kako pa je prislo do drugega, tretjega, cetrtega itn. ?

V krogu znancev pogosto slisim, ja prvi se je zgodil drugi je pa bil planiran. Ali pa v enem primeru, je blo neki cajta mir in se je kr nekaj let pozneje zgodil tretji?

PS:
Ja najbolj grdo pa je bilo, k je ena mama izjavla, da je drugi zato, ker se prvi ni posrecil.

Dejansko sem bil jaz po prvem tako izmučen, da sem rekel ni šans za drugega. No potem je bila stara 3 leta in počasi je postalo precej precej bolje in lažje. In sva rekla, pa naj bo še en, da ne bo edinka in da se bo mela s kom igrat itd.
Sedaj smo pa spet izmučeni, ampak ni niti najmanjše šanse, da bi delala še tretjega, me je kar groza če pomislim na kaj takega. Dva sta zame max od max.
Zdaj počakamo še tisto leto dve, da tadrugi začne vsaj na kahlico hodit in da ne poje vsakega kamna, ki ga najde. Pa da se končno neha zbujat 10x na noč.
In da se lahko sam igra vsaj 1h, da vmes lahko skočiš na bicikl ali normalno pospraviš bajto.

Mavrik ::

Prosim nazaj na temo otrok in naraščaja in nehajte z osebnim žaljenjem in ostalim offtopic nabijanjem.
The truth is rarely pure and never simple.

c3p0 ::

LuiIII je izjavil:

Kot oče +4 otrok, lahko rečem, da je življenje predvsem darovanje samega sebe. In to od vsega (užitek, bogatstvo, moč, zdravje,...) daleč najbolj osmisljuje življenje. Nekateri to prepoznajo (imajo dobre zglede) dovolj zgodaj, nekateri prepozno in nekateri pač nikoli. Vsakemu svoje.


To si ti, super. Ali pa imajo tisti drugačen smisel življenja in nimajo kaj za prepoznat.

kuglvinkl ::

energetik je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Oh jaz imam pa vprasanje dodatno k OPjevemu. Recimo, da smo razcistili kako ste prisli do prvega otroka.
Kako pa je prislo do drugega, tretjega, cetrtega itn. ?

V krogu znancev pogosto slisim, ja prvi se je zgodil drugi je pa bil planiran. Ali pa v enem primeru, je blo neki cajta mir in se je kr nekaj let pozneje zgodil tretji?

PS:
Ja najbolj grdo pa je bilo, k je ena mama izjavla, da je drugi zato, ker se prvi ni posrecil.

Dejansko sem bil jaz po prvem tako izmučen, da sem rekel ni šans za drugega. No potem je bila stara 3 leta in počasi je postalo precej precej bolje in lažje. In sva rekla, pa naj bo še en, da ne bo edinka in da se bo mela s kom igrat itd.
Sedaj smo pa spet izmučeni, ampak ni niti najmanjše šanse, da bi delala še tretjega, me je kar groza če pomislim na kaj takega. Dva sta zame max od max.
Zdaj počakamo še tisto leto dve, da tadrugi začne vsaj na kahlico hodit in da ne poje vsakega kamna, ki ga najde. Pa da se končno neha zbujat 10x na noč.
In da se lahko sam igra vsaj 1h, da vmes lahko skočiš na bicikl ali normalno pospraviš bajto.


Identicna situacija kot pri nas. Zdej sta 4 in 1. Vsak dan je boljs... :).
Your focus determines your reallity

FireSnake ::

LuiIII je izjavil:

Ja glede 4+ otrok (sedaj mislim, da sem prav napisal) je zadeva taka, da so vsi dokaj po vrsti. Vmes je nekaj letna luknja kjer sta bila dva spontana splava. Drugače smo kot kaže "klasična patriarhalna" družina kjer je moja žena po četrtem otroku ostala doma, jaz pa pač delam. Sama je izrazila željo, da bi ostala doma in jo pri tem seveda podpiram. TV-ja namenoma nimamo (bodimo pošteni: TV, s tem programom, v nekaj letih IQ zniža) ker sem mi vedno bolj zdi, da izskrivlja realnost življenja, za filme, risanke in Youtube je pa kakšen projektor dovolj dober. Res je, da smo zaradi mojega dela bolje situirani (ni potrebno paziti na vsak denar), a moram tudi reči, da ni bilo vedno tako in da izhajam iz še večje družine kjer pa res nismo imeli polno rit vsega. Pravzaprav smo bili, za mestno okolje, materialno revni. Ko sem bil v puberteti sem se tega seveda sramoval, zdaj pa vidim kakšno srečo sem pravzaprav imel, da sem imel tako družinsko okolje.
Doma žena, kot se reče, nosi hlače. Kdo drug pa bi jih, če je mož včasih zdoma? Težave vedno so in bodo, neprespane noči zaradi sekiranja, takih ali drugačnih strahov in obiskovanja nujne pediatrične pomoči tudi, a to je del odgovornosti, ki jo prinaša odraslo življenje. Preprosto je potrebno stvari včasih sprejeti in iti dalje. Vsak ima neke ideale o svojem življenju, odnosu z življenskim partnerjem, vzgoji otrok,... a seveda je vedno drugače in vedno delamo napake. Včasih je lepše in včasih slabše. Na srečo imamo ljudje selektiven spomin in ostaja v njem več lepih kot slabih trenutkov.
Klinc žena kliče h kosilu in tole dopustniško pisanje na terasi ob morju moram zaključiti. Pa da še malo, kot mi dostikrat pravi žena, po nepotrebnem pofilozofiram: počasi lahko rečem, da začenjam razumevati, da so v življenju najbolj pomembni trenutki, ko si zaradi ljubezni do drugega, dal del sebe (umrl v sebi) in da ti na koncu ostane samo to. In tu niti ni nujno, da je to samo zaradi žene in svojih otrok.


To je sreča!
In bistvo te teme.

Če daješ lahko pričakuješ, da boš kaj dobil.
Takoj ne, sčasoma pa.

Kar takk naprej!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

poweroff ::

kuglvinkl je izjavil:


Identicna situacija kot pri nas. Zdej sta 4 in 1. Vsak dan je boljs... :).

Počakaj, da bosta prišla v puberteto. Moja hči je zdaj v srednji šoli... in ne, ni vsak dan boljše. 8-)

Ampak je pa vseeno super. :)
sudo poweroff

FormerUser ::

Utk je izjavil:

To je vse res, ampak odločitev za otroka je vseeno ena najbolj ireverzibilnih in zato usodnih. Če se naveličaš psa, ga lahko oddaš v zavetišče ali uspavat, če zgrešiš faks, lahko greš na drugega, službo, kariero, avto, hišo... tudi partnerje lahko večkrat zamenjaš, z odločitvijo za otroka se pa za najmanj 18 let privežeš ne samo na potomca ampak tudi tistega, s katerim si ga ustvaril. In če se moški še lahko nekako izmaže, tako da sp*zdi in plačuje samo preživnino, za kar mu bo okolica odpustila, je za mater otroka kaj takega povsem nedoumljivo in družbeno nesprejemljivo. Tveganja naj ostanejo za druga področja življenja, ko gre za otroke, pa minimalni standardi morajo biti zagotovljeni.

Commitment issues? Danes se več nihče noče nič obvezat. Zato se kupuje rabljene avte, ker se bo čez 2 leti itak menjal. Kot da je tak problem se odločit za nek avto in ga imet 10 let. Zato se dela stene v stanovanjih iz kartona, ker ne veš kje boš hotel imet steno čez 10 let, seveda v najetih stanovanjih, ker moraš ostat "svoboden". Madona. Se da ne za nekaj odločit, sprijaznit, in speljat? Vsi bi samo vandrali malo levo desno, potem pa si pa naenkrat star 40, nihče te več ne povoha, žurov je počasi dost, nič od tistega, kar se pušča "odprto", se pa ne uresniči.

Samo pravim, da vse obveznosti niso enako zavezujoče. Čeprav so nekateri oporekali, še vedno trdim, da lahko hišnega ljubljenčka, če se ni vse izšlo po načrtih, komot vrneš, otroka, ki je morda zbolel ali se sicer ni izkazal za perfektnega zlatega sončka, pač ne, zato je odločitev za imeti naraščaj ali ne, ena usodnejših, ki bo najbolj vplivala na potek tvojega življenja, in velja o njej temeljito razmisliti.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Gagatronix ()

Pika na i ::

poweroff je izjavil:

Moja hči je zdaj v srednji šoli... in ne, ni vsak dan boljše. 8-)

Ona bi verjetno trdila drugače :)

MIHAc27 ::

No z mojo sva hodila 2 leti, ko sem jo zaprosil, da postane žena. Po zaroki je bil seveda tudi govor o otrocih, in odločila sva se, da pač nehava pazit, itak traja lahko več mesecev, da se zanosi.

Seveda je ratalo takoj, in ob poroki je bila že par mesecev noseča. Ravno prav da se ni kaj dosti videlo. Tudi odločitev za drugega otroka ni bila teška, zato sta si hitro sledila (2 leti razmika).

Jaz sem bil z parčkom zadovoljen, ona pa si je želela še enega. Pač že z dvema je bilo kar nekaj dela, mi smo pa tko ali tako vedno starejši.
No njena želja je postajala vse večja in nato po 9 letih se je 'po nesreči' zgodilo, da je zanosila. Čez en mesec šok, ker je spontano splavila. Ker sem se tudi jaz sprijaznil z idejo o treh otrocih sva potem samo počakala pol leta, da se stvari vrnejo v svoja normalna stanja, in načrtovala še tretjega. Ratalo po dveh mesecih, na svoj 40. rojstni dan je žena rodila :)

Mislim da bolj kot to, je že skoraj nemogoče načrtovati otroke. Da bi kdo pri 20. rekel "Prvega bom imel pri 25, drugega pri 30,..." Pač nama se je zdel primeren čas za načrtovanje otroka, pa sva ga naredila. Sva pa tudi zaključila kar se otrok tiče, če niso kirurgi kaj 'zašuštrali'. Če so... no potem pa bo naslednji definitivno nenačrtovan.

Pregovor "Mali otroci- majhne skrbi, veliki otroci- velike skrbi" po moje še kako drži. Pri dojencku ni dosti skrbi. Važno da je previt in nahranjen. Ko začne hoditi so že dodatne skrbi (kam se bo zaletel, odtaval, kaj prevrnil). V vrtcu se doda še vrstnike (bo socialen ali ne), potem šola k temu doda še učenje. Vedno več je skrbi,...

111111111111 ::

FormerUser je izjavil:


Samo pravim, da vse obveznosti niso enako zavezujoče. Čeprav so nekateri oporekali, še vedno trdim, da lahko hišnega ljubljenčka, če se ni vse izšlo po načrtih, komot vrneš, otroka, ki je morda zbolel ali se sicer ni izkazal za perfektnega zlatega sončka, pač ne, zato je odločitev za imeti naraščaj ali ne, ena usodnejših, ki bo najbolj vplivala na potek tvojega življenja, in velja o njej temeljito razmisliti.

Redkokdo gleda na otroka iz tega zornega kota, da se ni izkazal za perfektnega sončka, ko ga že ima. Po moje ni potrebnega temeljitega razmisleka vsaj ne razumskega. Edino vprašanje, ki si ga po moje moraš postaviti je: Ali si želim otroka s tem partnerjem? Zato sam zagovarjam poroko, čeprav je nekaterim bedna, saj tam sprejmeš neko zavezo, da se potem lažje odločiš za naraščaj. Seveda poroka ni zagotovilo, je pa vseeno neka predanost, kar pa pri mulcih mora bit, drugače bi starši svoj naraščaj dostikrat kar sami pobili. :)

Pika na i je izjavil:

poweroff je izjavil:

Moja hči je zdaj v srednji šoli... in ne, ni vsak dan boljše. 8-)

Ona bi verjetno trdila drugače :)

V srednji še ne. Je še vedno life sucks in tastari tudi. :D

Mavrik je izjavil:

Prosim nazaj na temo otrok in naraščaja in nehajte z osebnim žaljenjem in ostalim offtopic nabijanjem.

Zbrisal si cel kup solidnih postov. Mogoče bi bilo dobro prebrati kar piše.

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Pika na i je izjavil:

poweroff je izjavil:

Moja hči je zdaj v srednji šoli... in ne, ni vsak dan boljše. 8-)

Ona bi verjetno trdila drugače :)

Kaj pa vem... po moje bi rekla, da je foter vsak dan bolj tečen. :))
sudo poweroff

Mato989 ::

Redkokdo gleda na otroka iz tega zornega kota, da se ni izkazal za perfektnega sončka, ko ga že ima. Po moje ni potrebnega temeljitega razmisleka vsaj ne razumskega. Edino vprašanje, ki si ga po moje moraš postaviti je: Ali si želim otroka s tem partnerjem? Zato sam zagovarjam poroko, čeprav je nekaterim bedna, saj tam sprejmeš neko zavezo, da se potem lažje odločiš za naraščaj. Seveda poroka ni zagotovilo, je pa vseeno neka predanost, kar pa pri mulcih mora bit, drugače bi starši svoj naraščaj dostikrat kar sami pobili. :)


Gre se za drugačen pogled kot ga ti razumeš ali hočeš videt v tem kar piše Hipatija... tu se pač z njo strinjam. Odločitev za otroka MOČNO oblikuje tvojih vsaj 18 let nadaljnega življenja... Ker otrok ni pravica kot se narobe daje občutit ljudem ampak PREDVSEM dolžnost. Pa ne dolžnost v smislu da si ga dolžn spočet ampak dolžnost v smislu da če ali ko ga narediš da primerno poskrbiš zanj. V primerno oskrbo otroka seveda spadajo tudi finance, ki so overall mali faktor a zelo velik če jih ni (kot zveza in seks!)

Zakaj to vedno večim ljudem predstavlja osrednje misli je na nek način kriv način življenja kjer zaradi študijev in slabih zaposlitev ljudje ostajajo doma tudi preko 30 leta... zdaj si pa predstavljaj primer moškega recimo ki je študiral ajde do 24tega, ker je pač 1 leto pavziral pa še 1 leto je rabil da je spacal diplomo, ker pač ni najbolj vesten študent in oseba, potem je prišel na trg dela ravno v največji krizi tam okrog leta 2013... ni imel kaj dosti izkušenj, delal je prekarno, za minimalca ali par desetakov zraven, vse do svojega 30tega leta ko se je slika malo popravila, saj se je pisalo leto 2018 ki je šlo proti koncu on je ob malo boljši plači cca. 950-1100€ neto končno lahko začel malo šparat... ima super punco ki pač dela v trgovini ker je končala ekonomskega tehnika ali srednjo trgovsko ali pa kak brezvezen faks predšolske vzgoje kjer ne dobi zaposlitve... Ona je 1 leto mlajša in je zdaj proti 30tki...

Taki ljudje imajo potem legitimne pomisleke o ustvarjanju potomstva v kolikor nimajo zaledja staršev in velike podpore pri njih, sploh če so malo razgledani v smislu novic ki kar pravijo kako bo šlo spet na malo slabše ekonomsko in kaj lahko se zgodi da bo kaj, tale ženska pri 30tki brezposelna, s slabimi obeti zaposlitve nekaj let (recimo) in potem raje premisliš, je vredno sploh it v to in zakomplicirat lajf tja do 50tega preden spet lahko začneš tuhtat na sebe... žal to je ta nova generacija, zato je otrok manj...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

m0LN4r ::

111111111111 je izjavil:

FormerUser je izjavil:


Samo pravim, da vse obveznosti niso enako zavezujoče. Čeprav so nekateri oporekali, še vedno trdim, da lahko hišnega ljubljenčka, če se ni vse izšlo po načrtih, komot vrneš, otroka, ki je morda zbolel ali se sicer ni izkazal za perfektnega zlatega sončka, pač ne, zato je odločitev za imeti naraščaj ali ne, ena usodnejših, ki bo najbolj vplivala na potek tvojega življenja, in velja o njej temeljito razmisliti.

Redkokdo gleda na otroka iz tega zornega kota, da se ni izkazal za perfektnega sončka, ko ga že ima. Po moje ni potrebnega temeljitega razmisleka vsaj ne razumskega. Edino vprašanje, ki si ga po moje moraš postaviti je: Ali si želim otroka s tem partnerjem? Zato sam zagovarjam poroko, čeprav je nekaterim bedna, saj tam sprejmeš neko zavezo, da se potem lažje odločiš za naraščaj. Seveda poroka ni zagotovilo, je pa vseeno neka predanost, kar pa pri mulcih mora bit, drugače bi starši svoj naraščaj dostikrat kar sami pobili. :)

Pika na i je izjavil:

poweroff je izjavil:

Moja hči je zdaj v srednji šoli... in ne, ni vsak dan boljše. 8-)

Ona bi verjetno trdila drugače :)

V srednji še ne. Je še vedno life sucks in tastari tudi. :D

Mavrik je izjavil:

Prosim nazaj na temo otrok in naraščaja in nehajte z osebnim žaljenjem in ostalim offtopic nabijanjem.

Zbrisal si cel kup solidnih postov. Mogoče bi bilo dobro prebrati kar piše.

Poroka danes vec ne pomeni nic, je kos papirja. Seveda za konzervativne, verne pare je to seveda nekaj neprecenljivega, nelocljivega, vecnega in nevemkajvse, ampak to je vse mozno tudi brez poroke oz. se dandanes porocis samo zaradi formalnosti.
Locitve pa tudi niso nekaj nevsakdanjega danes, nekoc so te mogoce v celi zlahti grdo gledali, se na smrt skregali pa nevemkaj, danes se pa lahko trikrat porocis in locis, pa ni nic hudega. No odvisno kako zelo konzervativno razmislja par in njegova zlahta. Se se vedno najdejo, taki tradicionalni pari, ki se ne upajo locit pa se na dalec vidi, da nista za skupaj, ampak sta pac "porocena" zaradi tradicije.
Zanimivo je koliko parov najprej zanosi in potem kr naenkrat majo poroko, se preden se zgodi porod. So pa se vedno primeri, kjer brez poroke nema otrok, dejansko.
Moja soseda sta tak primer, pred otrokom _obvezno_ poroka, obvezno cerkvena, obvezno prstani, obvezno krst tralalala...
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

m0LN4r ::

Mato989 je izjavil:

Redkokdo gleda na otroka iz tega zornega kota, da se ni izkazal za perfektnega sončka, ko ga že ima. Po moje ni potrebnega temeljitega razmisleka vsaj ne razumskega. Edino vprašanje, ki si ga po moje moraš postaviti je: Ali si želim otroka s tem partnerjem? Zato sam zagovarjam poroko, čeprav je nekaterim bedna, saj tam sprejmeš neko zavezo, da se potem lažje odločiš za naraščaj. Seveda poroka ni zagotovilo, je pa vseeno neka predanost, kar pa pri mulcih mora bit, drugače bi starši svoj naraščaj dostikrat kar sami pobili. :)


Gre se za drugačen pogled kot ga ti razumeš ali hočeš videt v tem kar piše Hipatija... tu se pač z njo strinjam. Odločitev za otroka MOČNO oblikuje tvojih vsaj 18 let nadaljnega življenja... Ker otrok ni pravica kot se narobe daje občutit ljudem ampak PREDVSEM dolžnost. Pa ne dolžnost v smislu da si ga dolžn spočet ampak dolžnost v smislu da če ali ko ga narediš da primerno poskrbiš zanj. V primerno oskrbo otroka seveda spadajo tudi finance, ki so overall mali faktor a zelo velik če jih ni (kot zveza in seks!)

Zakaj to vedno večim ljudem predstavlja osrednje misli je na nek način kriv način življenja kjer zaradi študijev in slabih zaposlitev ljudje ostajajo doma tudi preko 30 leta... zdaj si pa predstavljaj primer moškega recimo ki je študiral ajde do 24tega, ker je pač 1 leto pavziral pa še 1 leto je rabil da je spacal diplomo, ker pač ni najbolj vesten študent in oseba, potem je prišel na trg dela ravno v največji krizi tam okrog leta 2013... ni imel kaj dosti izkušenj, delal je prekarno, za minimalca ali par desetakov zraven, vse do svojega 30tega leta ko se je slika malo popravila, saj se je pisalo leto 2018 ki je šlo proti koncu on je ob malo boljši plači cca. 950-1100€ neto končno lahko začel malo šparat... ima super punco ki pač dela v trgovini ker je končala ekonomskega tehnika ali srednjo trgovsko ali pa kak brezvezen faks predšolske vzgoje kjer ne dobi zaposlitve... Ona je 1 leto mlajša in je zdaj proti 30tki...

Taki ljudje imajo potem legitimne pomisleke o ustvarjanju potomstva v kolikor nimajo zaledja staršev in velike podpore pri njih, sploh če so malo razgledani v smislu novic ki kar pravijo kako bo šlo spet na malo slabše ekonomsko in kaj lahko se zgodi da bo kaj, tale ženska pri 30tki brezposelna, s slabimi obeti zaposlitve nekaj let (recimo) in potem raje premisliš, je vredno sploh it v to in zakomplicirat lajf tja do 50tega preden spet lahko začneš tuhtat na sebe... žal to je ta nova generacija, zato je otrok manj...

To je vzrok zakaj je vedno vec otrok v najnizjem sloju, ki na tak nacin _NE_ razmisljajo in stepajo deco, pa magari ce so nadaljnih 20 let na socialni. Se opravicujem, ampak pogledam situacijo tle vozickajo v vecini primerov cigani, azilanti, nizji sloj, mladi sodelavci so pa vecinoma brez ali pa sele po 30em letu, mogoce enga in to je to.
Medtem pa par iz dezele banan, ze tri leta tukaj, brez sluzbe in nardila ze tri otroke, povsem brezskrbo vsak dan vozickajo, pridejo kmeni financirati nov iphone, nemscina was ist das? naceloma financiranje sploh ne gre skozi, ampak ker ima status matere seveda gre. Socialna ocitno redno prihaja, ker se vozickajo v trgovino vsak dan.

Se mi zdi da je tale razpoka v druzbi na severu se bolj izrazita v zadnjih letih, v Sloveniji popravite me ce se motim, ampak ni tako opazno.
Recimo jim srednji sloj si na kredit zida hiso, cela nova ulica ene 15 his, noben nima otrok, po moznosti psa ali macko, relativno mladi pari tam okoli 25-35. V bloku pa se stiska nizji sloj, zivijo v najemnini in imajo po 2-3 dece.

Tjah bi rekel, da ta trend se pride dol, ko bo zaradi sluzb vedno vec selitev in ne bo imel vsak par mama hotele in 24/7 backup na razpolago.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Ljubezen (Vprasanje) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15225205 (20129) BigWhale

Več podobnih tem