Forum » Na cesti » Kateri OZEK avto kupiti :D
Kateri OZEK avto kupiti :D
jaztud ::
Kot že v naslovu, velik problem je širina garaže doma.
Trenutno zbiram mnenja, pozitivna ali negativna za vse avte, navedene spodaj. Avto se kupuje za starejšo osebo, ni zahteven uporabnik (ne pride v poštev prav vsa možna dodatna oprema).
-Ford Ka
-Hyundai i10
-Kia Picanto
-Mazda 2
-Opel Adam (5vrat)
-Peugeot 208
-Renault Twingo
-Seat Mi
-Suzuki Swift
-Škoda Citigo
-Volkswagen Up
Trenutno zbiram mnenja, pozitivna ali negativna za vse avte, navedene spodaj. Avto se kupuje za starejšo osebo, ni zahteven uporabnik (ne pride v poštev prav vsa možna dodatna oprema).
-Ford Ka
-Hyundai i10
-Kia Picanto
-Mazda 2
-Opel Adam (5vrat)
-Peugeot 208
-Renault Twingo
-Seat Mi
-Suzuki Swift
-Škoda Citigo
-Volkswagen Up
- spremenilo: jaztud ()
nsa_ag3nt ::
Mini moris 1 gre skoraj v vsako garažo.
Mb smart.
Mb smart.
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nsa_ag3nt ()
Buggy ::
Stare garaze so bile res delane po standardih, ko si se stoenko jedva not spravil in zacuda, se take garaze se vedno tudi prodajajo za velike denarje :S
Ker vidim, da ti nihce resno ne odgovori, bi jaz za starejso osebo, katera je zaradi takih ali drugacnih potreb vezana na prevoz z avtom in primorana ta avto tudi spraviti v garazo ter tudi cim lazje tudi sesti vanj, predlagal morda kaj visjega a vseeno ozkega. Ce je ta starejsa oseba doma kje izven mesta, kjer ni rednega pluzenja pa se bolje ker imas 4x4. Cenovno pa imas razpon...rabljenega ali novega...ta je nekje vmes pa mislim da pase v tvoj cenovni rang.
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id......
Ker vidim, da ti nihce resno ne odgovori, bi jaz za starejso osebo, katera je zaradi takih ali drugacnih potreb vezana na prevoz z avtom in primorana ta avto tudi spraviti v garazo ter tudi cim lazje tudi sesti vanj, predlagal morda kaj visjega a vseeno ozkega. Ce je ta starejsa oseba doma kje izven mesta, kjer ni rednega pluzenja pa se bolje ker imas 4x4. Cenovno pa imas razpon...rabljenega ali novega...ta je nekje vmes pa mislim da pase v tvoj cenovni rang.
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id......
Pac-Man ::
Če gre za kratke razdalje resno poglej Mitsu I-MiEV in klona. Rabljene dobiš tam od 7000 naprej.
Mitsubishi i-MiEV @ Wikipedia
Strošek elektrike pa kak € na 100 km :)
Mitsubishi i-MiEV @ Wikipedia
Strošek elektrike pa kak € na 100 km :)
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pac-Man ()
jaztud ::
Zaenkrat hvala vsem, čeprav navedenih modelov nihče ni res pokomentiral ;)
Dodajam podatke:
-želja je novo vozilo (da bo mir za naslednjih vsaj 10let), mali mestni avto
-večinoma le mestna vožnja morda 2x letno kaka malo daljša vožnja, nobene avtoceste
-registriran vsaj za 4 osebe ter vsaj malo prtljažnega prostora za npr osnovne nakupe
-ne rabi bit nek posebnež od avta, fancy in oh in sploh... zanima me, če mi zna kdo kaj povedat o splošnem zadovoljstvu s katerim od teh, upoštevajoč varnost, praktičnost cene rezervnih delov in servisov, take stvari
Twizy...resno, za starejšo osebo? :D Mini moris navita cena za nekaj, kar ne potebuje, smart če že 4four isto velja, 4x4 ni potrebno hvala pa za mnenje, fiat panda smo gledali ampak zaradi slabih ocen izpadel, Mitsubishi I-MIEV zanimivo, a ne vem kje ga dobit, zgooglam, ne vem pa koliko se to res splača osebi, ki v 15letih naredi manj kot 140000km? ;)
Dodajam podatke:
-želja je novo vozilo (da bo mir za naslednjih vsaj 10let), mali mestni avto
-večinoma le mestna vožnja morda 2x letno kaka malo daljša vožnja, nobene avtoceste
-registriran vsaj za 4 osebe ter vsaj malo prtljažnega prostora za npr osnovne nakupe
-ne rabi bit nek posebnež od avta, fancy in oh in sploh... zanima me, če mi zna kdo kaj povedat o splošnem zadovoljstvu s katerim od teh, upoštevajoč varnost, praktičnost cene rezervnih delov in servisov, take stvari
Twizy...resno, za starejšo osebo? :D Mini moris navita cena za nekaj, kar ne potebuje, smart če že 4four isto velja, 4x4 ni potrebno hvala pa za mnenje, fiat panda smo gledali ampak zaradi slabih ocen izpadel, Mitsubishi I-MIEV zanimivo, a ne vem kje ga dobit, zgooglam, ne vem pa koliko se to res splača osebi, ki v 15letih naredi manj kot 140000km? ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jaztud ()
jocoj ::
Fiat Panda 1.2, tukaj nimaš kaj razmišljat. Poceni nov v osnovni izvedbi, 5 let garancije, poceni servisi in stroški vzdrževanja, višje sedišče primerno za starejše osebe, 1.2 fire mašina neuničljiva... Slabih ocen, od kje ti to. Misliš ncap? Tisto je bullshit.
Zakaj misliš, da je najbolj prodajan mini avto v Evropi poleg fičota? Pač Fiat je vedno znal narediti odlične mini avtomobilčke.
Zakaj misliš, da je najbolj prodajan mini avto v Evropi poleg fičota? Pač Fiat je vedno znal narediti odlične mini avtomobilčke.
Scorpy84 ::
Z nobenim ne bos zgresil, s tvojega seznama, ker so vsi tam bolj ali manj na istem. Ce te skrbijo rezervni deli, potem glej francoze ali pa najbolj prodajane modele pri nas, ker cez nekaj let bos rabljene dele lazje dobil na odpadu. Od opreme pa glej da ima spredaj/zadaj park senzorje pa kamero, bo se prav prisla za v garazo. Pa ce se da, ne vzeti mlincka s tremi valji, dokupi mocnejsi atmosferski motor , v prihodnosti bo boljse za denarnico.
Novo staro zalogo prodajajo v tujini, so jim ostali. Malo povprašaj po zastopnikih, če lahko kdo uvozi, sicer DIY.
Nekako takole
https://www.autoscout24.de/angebote/cit...
Osnovna cena 30k, takojšen skonto 10k + eko subvencije od države.
Scorpy84 ::
Dej ne fantaziraj o rikverc kameri pri pandi madona no.
Ne fantaziraj ti, ker ne glede na velikost prav pride, sploh ce se ti otrok smuka okrog avta, ti tudi panda me pomaga. Pa da danes kupis avto brez tega pripomocka, je pa tudi malo bosa. Tudi oblikovno avti imajo vedno manjse sipe zadaj in nimas takega pogledaj nazaj kot si imel vcasih pri petki recimo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Scorpy84 ()
Utk ::
Jaz sem prvi za kamero, zaradi varnosti, ampak kar je preveč je pa preveč. V tem razredu tega ne rabiš, sploh pa ne neka stara teta, ki je itak ne bo gledala, če bo, se bo pa s sprednjim koncem nekam zabila. Treba bit malo realen. Da ne govorimo da v tem razredu tega nekateri avti enostavno nimajo. Lahko ji pa kdo namontira kitajsko varianto.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
jocoj ::
Za Pando lahko naročiš tovarniške senzorje, če res hočeš, vendar je zelo pregleden avto v tem razredu, ker ima višje sedišče in precej odprt pogled nazaj. Ima moja 77 let stara mama tale avto že precej let in vozi brez težav po mestu in po lokalnih cestah. Ni pa seveda tale 1.2 mašina za po AC gonit, ampak temu seveda avto ni namenjen.
Poraba 6-7l po mestu, po lokalnih 4.5l. Vzdrževanje je smešno poceni. Manj kot 3 litre olja gre noter. Za veliki servis sem ji naročil material preko neta, skupaj z montažo na AMZS je prišlo manj kot 200 EUR.
Poraba 6-7l po mestu, po lokalnih 4.5l. Vzdrževanje je smešno poceni. Manj kot 3 litre olja gre noter. Za veliki servis sem ji naročil material preko neta, skupaj z montažo na AMZS je prišlo manj kot 200 EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jocoj ()
LightBit ::
Menjalnik od Fiat Pande je precej polom (prva je tako nizka da bi jo kar preskočil). Pa to da se volan ve čas poravnava na sredino mi je šlo res na živce ko sem jo vozil.
Jaz sem kupil Suzuki Swift (prejšnji model 2 leti nazaj) in sem zaenkrat zadovoljen.
Jaz sem kupil Suzuki Swift (prejšnji model 2 leti nazaj) in sem zaenkrat zadovoljen.
p0ki ::
VW UP genau za to kar iščeš, mogoče Toyota Aygo
"As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster"
RedDrake ::
Kot že v naslovu, velik problem je širina garaže doma.
-Ford Ka
-Hyundai i10
-Kia Picanto
-Mazda 2
-Opel Adam (5vrat)
-Peugeot 208
-Renault Twingo
-Seat Mi
-Suzuki Swift
-Škoda Citigo
-Volkswagen Up
Hojla. Evo, mama je pred par meseci nakupovala nekaj podobnega (malo km letno z zelo majhno garažo).
Na koncu je kupila Suzuki Ignis. Testirali smo i10, Twinga, Ford Ka ter Ignisa. Pogoj je bil višje sedenje, kar ti mali avtiči nekako nudijo. Picanto ni bil "na testu", ker gre v osnovi za enak avto kot i10. Ford Ka je bil sicer zanimiv, ker je solidno večji, a žal predolg za mikro garažo. i10 ter Twingo pa nista prepričala s praktičnostjo notranjosti. Ignisa sem predlagal mami, pa je bila na začetku proti, a ko ga je enkrat poskusila in ugotovila kako izjemno praktičen avto je, ni bilo več debate, smo samo še iskali pravo barvo .
Ignis ima notranjo prostornost enako kot vsaj en razred večja vozila, če ne še več. Osnovni model ima 5 sedišč, ostali pa 4, s tem da sta zadnja "stola" samostojna in se samostojno premikata naprej/nazaj, tako da se lahko izbira med več prostora za potnike ali večjim prtljažnikom. S tem da v vseh primerih 180cm/100kg oseba sedi zadaj kot v enoprostorcu. Jaz sem mami primaknil, da je šla na max opremo in 4wd, ampak realno je srednji nivo opreme (premium) z 2wd več kot dovolj, stane pa dobrih 11k (uradno 10.xxx ampak je jasno še nulti servis in "doplačilo" za barvo).
Kar se tiče servisov, imam od uradnih izkušnje z Hyundai, VAG ter Mazda.
Servis je za Suzuki sicer lahko problem, ker jih po Sloveniji ni ravno veliko, za cene še ne vem.
Lahko pa iz prvo/druge roke povem, da ima VAG izjemno ugodne servise. Oče ima Škodo Yeti in so servisi v primerjavi s Hyundai vozili dobesedno polovico cenejši, Mazda pa je še dražja. Kar se delov tiče, jih za VAG še ni bilo potrebno koristiti (avto je tri leta star), za Hyundai je vedno vse bilo v roku dveh delovnih dni (tudi precej obskuren kos, ki so ga morali dobaviti iz EU centrale), pri Mazdi sem pa čakal tudi že 1 teden za neko reč.
Pa še to, mama je imela pred tem 2010 Hyundai i10 (že faceliftan prvi i10). Turška kakovost se je žal precej poznala (kvaliteta sestave ni bila na nivoju drugih Hyundai vozil). Mislim, da je v tem razredu kak Japonec ali VAG mnogo boljša izbira.
KAVINSKY ::
twom ::
Fiat Panda, poceni, visok sedež za lažje vstopanje in izstopanje, velike šipe za preglednost na vse strani, lahko vodljiv, ozek in majhen, pa še štirikolesen (taprav, ful time) za pozim.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kateri majhen avtomobil kupiti? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 15127 (11914) | facepalm |
» | I: Avto ki ima 800-900kgOddelek: Kaj kupiti | 2784 (1843) | -valvoline- |
» | Kateri majhen avtomobil kupiti (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 25171 (20106) | Raindancer |
» | Manjši avto, bencin, cca. 5000 EUR (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 17522 (13879) | hojnikb |