» »

kateri majhen avtomobil kupiti?

kateri majhen avtomobil kupiti?

1 2
3
»

XLapse ::

K0l1br1 je izjavil:

Tudi megane ni slab. Če bi še imel lego na cesti, bi bil odličen. Tako pa meh. Clio najbrž ni dosti boljši od megana.

kanček 'trying too hard' je novi Megane. Ni slab ne. ampak Focus mi je lepši.
alien technology

tony1 ::

hojnikb je izjavil:

Exactly. Toplotni output in elektronika, potrebna za tisto v zarometo je wildly different od ledice za pas.

Ne recem sicer, da na novem avtu tega ne vzmaes. Ampak če to pomeni 2 čuka doplacila na 10k vredni škatli (ker ti ponavadi ponudijo led samo na visjem trimu) je pa rahlo neumno.


Se ne strinjam. Jasno je, da so toplotne obremenitve svetlobnih elementov v žarometu drugačne, vendar povsod svetlobo proizvaja LED element. S svojim primerom hotel plastično pokazati, da osnovna lastnost LED (tj. dolga življenjska doba in tudi neobčutljivost na število mrzlih zagonov) tudi na daljši rok (in 20 let je dolga doba tudi za avtomobilske komponente) drži, in da so (zelo) zanesljive LED elemente znali delati že dolgo tega.

Nobenega razloga nimam, da bi verjel, da podobno zanesljivega žarometa danes avto industrija ne bi znala in zmogla izdelati (je pa jasno, da je treba kupiti avto od proizvajlca, ki mu je kaj mar za kvaliteto). Ravno BMW je tukaj na zelo slabem glasu (načrtno so slabo projektirali zadnje LED luči, ki zato množično crkujejo (preden bo kdo planil, da pišem argumente v svojo škodo: crkovale so zaradi krmilne elektronike, LED elementi pa po menjavi veselo svetijo dalje), vgrajujejo pogonske verige, ki jih dela Shimano (!!!), zato sem šel sam avto z LED žarometi kupiti od japoncev, in glede strahu, da bo kaj narobe, spim mirno kot dojenček.

Glede $$$ pa: po nekem čudežu (in bodimo srečni, da si ne premislijo) so doplačila za LED manjša kot so bila pred dsetletjem za ksenon. Morda tudi zato, ker LED žaromet ne rabi pranja in avt. regulacije višine snopa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tony1 ()

jest10 ::

Jasno je, da so toplotne obremenitve svetlobnih elementov v žarometu drugačne


In ravno te obremenitve so velik problem. Vroča LED je kratkodelujoča LED;)

tony1 ::

Drži. Ampak tudi prevroč procesor je nedolgo delujoč procesor, pa se da takšne izzive tehnično rešiti dovolj zanesljivo.

Skratka, gotovo se bo v tudi v avto branži še našla kakšna polovična rešitev (ki bo za en drek), v splošnem pa z LED žarometi ne bi smelo biti težav. Preprosto se bomo navadili, da delajo večno, menjava žarnic pa bo postala le še bled spomin.

facepalm ::

nekoc ze.. sedaj pa smo v dobi potrosnistva, kjer je proizvajalcu cilj, da se komponenta pokvari cimprej po izteku garancije.
trenutni LED zarometi niso "vecni", tako kot ni nobena druga komponenta v avtomobilu. se najbolj zanesljiv je pleh:)
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poceni drugi avto (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
517538 (5334) Utk
»

Avto do 15k eur (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
618012 (6072) Raptor F16
»

Kateri majhen avtomobil kupiti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
17822445 (17380) Raindancer
»

Manjši avto, bencin, cca. 5000 EUR (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
12016012 (12369) hojnikb

Več podobnih tem