Forum » Strojna oprema » vlažnost prostora in delovanje elektronike
vlažnost prostora in delovanje elektronike
mulc007 ::
Kakšna je največja vlažnost prostora pri kateri redko pride do okvare prenosnika, če je temperatura prostora 20 stopinj?
Izi ::
Kot je meni znano, če ne živiš tik ob morju, je za elektroniko bolj nevarna pretirana suhost, ki na računalniških komponentah naredi statično elektriko.
Kar se tiče pa vlažnosti pa je treba paziti samo v obmorskih krajih kjer je v vlagi tudi sol. Pri prenosnikih je treba predvsem paziti na hitre temperaturne spremembe. Še najbolj nevarno je priti iz mrzlega na toplo. Vsak ki nosi očala ve kaj se takrat zgodi
Kar se tiče pa vlažnosti pa je treba paziti samo v obmorskih krajih kjer je v vlagi tudi sol. Pri prenosnikih je treba predvsem paziti na hitre temperaturne spremembe. Še najbolj nevarno je priti iz mrzlega na toplo. Vsak ki nosi očala ve kaj se takrat zgodi
V navodilih za tiskalnik piše da se ga lahko skladišči v prostorih do 80 % vlažnosti. Ob delovanju tiskalnika naj bi imel prostor do 65 % vlažnosti.
V naši zidanici je vlažnost 81% kljub temu da ni primorska.
V naši zidanici je vlažnost 81% kljub temu da ni primorska.
Zgoraj si omenjal prenosnik, sedaj pa printer.
Printer pa dejasnko ima kar hude probleme s preveliko suhostjo ali vlažnostjo zraka in to ne zaradi elektronike ampak zaradi barv.
Pri visoki vlažnosti se bodo med printanjem pri Laserjih lepili listi med seboj, še posebej če printaš na obe strani se bo vse zlepilo. Pri Inkjetih pa se bodo barve slabo sušile, razlivale in lahko prišle celo skozi papir.
Inkjeti imajo tudi precej problemov pri prenizki vlažnosti, ker se barve sušijo prehitro in se ne morejo pravilno zmešati med sabo. Vse bo bledo in nepravilnih barv.
Na zelo suhem zraku bo spet problem statična elektrika, ki bo tako držala liste med seboj da jih lahko potegne več hkrati ali pa se znotraj kje zataknejo.
Printer pa dejasnko ima kar hude probleme s preveliko suhostjo ali vlažnostjo zraka in to ne zaradi elektronike ampak zaradi barv.
Pri visoki vlažnosti se bodo med printanjem pri Laserjih lepili listi med seboj, še posebej če printaš na obe strani se bo vse zlepilo. Pri Inkjetih pa se bodo barve slabo sušile, razlivale in lahko prišle celo skozi papir.
Inkjeti imajo tudi precej problemov pri prenizki vlažnosti, ker se barve sušijo prehitro in se ne morejo pravilno zmešati med sabo. Vse bo bledo in nepravilnih barv.
Na zelo suhem zraku bo spet problem statična elektrika, ki bo tako držala liste med seboj da jih lahko potegne več hkrati ali pa se znotraj kje zataknejo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
Tiskalnik sem omenil mimogrede.
Zanima me laptop. Če je kot praviš vlažnost pri tiskalniku omejena zaradi barv, potem lahko laptop uporabljam pri vlažnosti 100% ?
Zanima me laptop. Če je kot praviš vlažnost pri tiskalniku omejena zaradi barv, potem lahko laptop uporabljam pri vlažnosti 100% ?
Prcentualna vlažnost je močno relativna. Bolj topel je zrak več vode lahko zadrži v sebi. Pri 20C je 100% vlažnost točno pol manjša kot pri 35C.
Uradno velja za elektroniko na sobni temperaturi naj bi bila vlažnost med 20% in 80%.
Uradno velja za elektroniko na sobni temperaturi naj bi bila vlažnost med 20% in 80%.
XLapse ::
sem na morju pa ena kanta od laptopa je vžgana že 120 dni, brez prekinitvne. Star pa je 13 let - na slo. obali ni težav
alien technology
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Plesen na stenah (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 49269 (27744) | Matejjjjj |
» | Prisilno prezračevanje stanovanja (lokalni prezračevalni sistem)Oddelek: Loža | 11705 (10425) | fosil |
» | Kateri razvlažilec zraka? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 78566 (61826) | matijadmin |
» | Sušenje perila v kletiOddelek: Loža | 11994 (7885) | Jakka |
» | vlaga v stanovanju (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23283 (4842) | telexdell |