Forum » Strojna oprema » Asus Z370 bios težava
Asus Z370 bios težava
Leprechaun ::
Pozdrav, imam težavo z zagonom iz m.2 sata diska na plošči Asus Prime Z370-A II - 9900k procesor.
Torej, disk sem brez težav uporabljal na AsRock Z370 plošči, kjer ga je v biosu našlo v legacy in UEFI varjanti, na novi pa ponudi zgolj legacy možnost - ni uefi in zaradi tega obtičim na no bootable device detected. Disk je bil samo prestavljen, na njem so še zmeraj vsi podatki. Kakšna ideja?
Hvala
Torej, disk sem brez težav uporabljal na AsRock Z370 plošči, kjer ga je v biosu našlo v legacy in UEFI varjanti, na novi pa ponudi zgolj legacy možnost - ni uefi in zaradi tega obtičim na no bootable device detected. Disk je bil samo prestavljen, na njem so še zmeraj vsi podatki. Kakšna ideja?
Hvala
Han ::
Glede na specifikacije deluje SATA kartica le v prvi M.2 reži, ki jo moraš v biosu ustrezno nastavit...
https://www.asus.com/us/Motherboards/PR...
*1. The M.2_1 socket shares SATA_1 port when use M.2 SATA mode device. Adjust BIOS settings to use a SATA device.
*2. The M.2_2 socket shares SATA_56 ports when use M.2 PCIE mode device in X4 mode. Adjust BIOS settings to use M.2 PCIE devices in X4 mode.
https://www.asus.com/us/Motherboards/PR...
*1. The M.2_1 socket shares SATA_1 port when use M.2 SATA mode device. Adjust BIOS settings to use a SATA device.
*2. The M.2_2 socket shares SATA_56 ports when use M.2 PCIE mode device in X4 mode. Adjust BIOS settings to use M.2 PCIE devices in X4 mode.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Vuli ::
... obtajajo navodila drgač. v knjigci od matične sigurno piše.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
Leprechaun ::
Nič ni pomagalo, disk sem moral formatirati, sedaj najde brez težav.
Disk je bil v pravi reži ;). Najbrž mi nikoli ne bo jasno, zakaj je do problema prišlo v prvi vrsti, morda kakšna nekompatibilnost s tem tipom SSD?
Disk je bil v pravi reži ;). Najbrž mi nikoli ne bo jasno, zakaj je do problema prišlo v prvi vrsti, morda kakšna nekompatibilnost s tem tipom SSD?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Matična plošča in M.2 ssd kompatibilnostOddelek: Pomoč in nasveti | 3826 (2045) | Fsegula62 |
» | Procesor za CSGOOddelek: Kaj kupiti | 1550 (912) | mzakelj |
» | Monitor nima signalaOddelek: Pomoč in nasveti | 1478 (1216) | MIHAc27 |
» | X58 PCI-e bootOddelek: Strojna oprema | 3264 (2735) | Ahim |
» | Kompatibilnost plošče in SSDjaOddelek: Strojna oprema | 1710 (1233) | ziga1990 |