» »

Imunski sistem

Imunski sistem

Aphanisis ::

Zaradi stresa, otroka, ki iz vrtca prinaša virusno golazen in podobno sem na vsake 3-4 mesece bolan. Običajno dobim kar 2 virozi eno za drugo, tako da sem 10 dni kaput.

Zanima me, če se je kdo že izobrazil o tem, kako si izboljšat imunski sistem na način, kot ga izboljšajo astronavtom preden gredo na misijo, ali specialcem itn. Sem športno akiven 3-4x na teden in prehrano imam urejeno. Seveda sem poskusil z raznimi ameriškimi slamniki in imunoglukani. Vendar ti bombončki pač ne delujejo. Potreboval bi kaj konkretnega. Zagotovo obstaja kak imunski boost, ki ima za seboj solid science? Ve kdo kaj?
  • zaklenilo: zee ()

Backup22 ::

Kakšne krvne teste si že naredil? Mogoče si rahlo anemičen, mogoče ti česa primanjkuje... Jaz bi na tvojem mestu šel po celovito krvno sliko (s hormoni vred).
Spiš dovolj in kvalitetno? Če kvalitetno ješ in se veliko giblješ, na tem področju nimaš več kaj veliko narediti. Mogoče kaka meditacija/joga za obvladovanje/minimizacijo stresa?
//

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Backup22 ()

Raptor F16 ::

In zakaj ne greš do zdravnika?

PersonaRuda ::

Probaj z domačim šnopsom. Zjutraj na prazni želodec 1 šilček in pa še 1 šilček popoldne po kosilu ali pa zvečer kakšni 2-3 uri pred spanjem. To ful ubija razne bacile in bakterije. Jaz čez zimo občasno to prakticiram in še nisem zbolel. Pred tem pa klasično vsako 2 sezono viruoza in sem obležal za 4-6 dni.

PersonaRuda je izjavil:

Probaj z domačim šnopsom. Zjutraj na prazni želodec 1 šilček in pa še 1 šilček popoldne po kosilu ali pa zvečer kakšni 2-3 uri pred spanjem. To ful ubija razne bacile in bakterije. Jaz čez zimo občasno to prakticiram in še nisem zbolel. Pred tem pa klasično vsako 2 sezono viruoza in sem obležal za 4-6 dni.

Pa ti sploh veš čemu to koristi? Alkohol ti zbija telesno temperaturo. Najprej ti postane vroče, nato pa se švic uščije iz tebe.

Zgodovina sprememb…

DarwiN ::

Morebitno pomanjkanje vitamina D. Bi moral opravit test.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Gwanaroth ::

Razišči pomen endokanabinoidnega sistema ter ga primerno nahrani.
Lights often keep secret hypnosis..

PersonaRuda ::

Raptor F16 je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Pa ti sploh veš čemu to koristi? Alkohol ti zbija telesno temperaturo. Najprej ti postane vroče, nato pa se švic uščije iz tebe.

Pri meni je tak. Začne me praskati v grlu in gre na lažji kašelj, kateri se stopnjuje. Če začnem takrat, ko me praska v grlu prakticirat ta 2 šilčka šnopsa na dan, sem v 2-3 dneh spet z normalnim grlom. Ko pa tega nisem delal, se je stvar stopnjevala, dobil sem vročino, šel do zravnika in ta ko je pogledal v grlo, je rekel ni bakterijska okužba, zato ne dobiš antibiotikov, ampak imaš virozo. Kupi si lekadole za zbijanje vročine, pij dosti čaja z medom in limono, ter odleži teden dni in boš zdrav. Takšen je bil odgovor zdravnika vsaj 5x, ko sem fasal virozo. Za antibiotike, pa več niti nevem kdaj sem jih dobil. Torej nisem bil fejst bolan, le rahlo prehlajen. Viroza.

PersonaRuda je izjavil:

Raptor F16 je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Pri meni je tak. Začne me praskati v grlu in gre na lažji kašelj, kateri se stopnjuje. Če začnem takrat, ko me praska v grlu prakticirat ta 2 šilčka šnopsa na dan, sem v 2-3 dneh spet z normalnim grlom. Ko pa tega nisem delal, se je stvar stopnjevala, dobil sem vročino, šel do zravnika in ta ko je pogledal v grlo, je rekel ni bakterijska okužba, zato ne dobiš antibiotikov, ampak imaš virozo. Kupi si lekadole za zbijanje vročine, pij dosti čaja z medom in limono, ter odleži teden dni in boš zdrav. Takšen je bil odgovor zdravnika vsaj 5x, ko sem fasal virozo. Za antibiotike, pa več niti nevem kdaj sem jih dobil. Torej nisem bil fejst bolan, le rahlo prehlajen. Viroza.

Ja, za površinske bakterijske okužbe alkohol mogoče že malenkost pomaga.

Proti virusom pa alkohol ne more pomagat, ker virus sploh ni živ organizem. Dejansko gre za mrtvo kapsido brez znakov življenja, ki cepi celice z dednim kodom za proizvodnjo novih virusov. Virus ko je enkrat v tebi, je v celici. Če ti povrh zalivaš nič ne nuca.

Zgodovina sprememb…

TheBlueOne ::

Ce so viroze, potem ti najbolj pomaga, da se patogenov ne vneses v telo. Ce telo virusa ne pozna in ga vneses ga imunski sistem naceloma ne zazna kot groznjo. Tukaj ne vem, kako bi ti lahko koristil boljsi imunski sistem, ce telo virusa ne pozna.

Kot pravilo se ne dotikaj obraza, posebej oci, raznih sluznic itn.

Ali pa se je kaj spremenilo od kar sem hodil v solo in po novem telesa b.p. spoznajo mutirane in nove viruse? Bakterijskih okuzb pa menda ja ne dobivas ves cas?

Zgodovina sprememb…

zee ::

Raptor F16 je izjavil:

In zakaj ne greš do zdravnika?

To je edini nasvet. Do zdravnika čimprej in ne spraševati po forumu.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšna je vaša "obramba" proti gripi in prehladu? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10615211 (12852) IL_DIAVOLO
»

Gripa pred vrati (strani: 1 2 )

5411229 (9479) harvey
»

Bolezen, kako jo preprečiti (strani: 1 2 )

7416643 (14356) imagodei
»

Povišana temperatura (strani: 1 2 )

9527716 (26199) BigWhale
»

Kako imete grlo zdravo celo zimo? (strani: 1 2 )

519229 (7848) whatever

Več podobnih tem