Forum » Elektrotehnika in elektronika » Spajkanje HDMI kabla
Spajkanje HDMI kabla
Hoden ::
Pozdravljeni,
zanima me če ima kdo izmed vas izkušnje s spajkanjem HDMI kabla. Žal je cev preozka in ne morem skozi potegniti že narejenega kabla. Mogoče kdo ve kje in katere konektorje kupiti?
Lp
zanima me če ima kdo izmed vas izkušnje s spajkanjem HDMI kabla. Žal je cev preozka in ne morem skozi potegniti že narejenega kabla. Mogoče kdo ve kje in katere konektorje kupiti?
Lp
pierch ::
Kaj pa micro HDMI kabel? Na drugi strani pa daš nato konverter iz micro v full HDMI.
Sicer pa sedaj vidim da AE ima tudi konektorje. Kakšne kable potem še nabavit pa ne vem.
Sicer pa sedaj vidim da AE ima tudi konektorje. Kakšne kable potem še nabavit pa ne vem.
Pierch
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: pierch ()
Hoden ::
Obe ideji se mi zdita boljši kot spajkanje. Verjetno je ta z micro hdmi bolj enostavna. Kako pa je z samo kvaliteto? So kakšne razlike?
Baja ::
sam imam dvi over utp in na razdalji 10m+ deluje full hd brez problema. ponavadi zraven piše na kakšnih razdaljah zagotavlja določeno resolucijo.
pierch ::
Micro HDMI kabli so vedno bolj pogosti zaradi uvajanje le-teh konektorjev v novejše in tanjše prenosnike, kjer jim dejansko zmankuje prostora. Sam ga sicer ne uporabljam (uporabljam pa mini DP kabel) ampak izgub s tem ne bi smel imeti. Razen seveda če naletiš na slab kabel. Verjetno je tudi ceneje kot "over UTP"?
Pierch
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HDMI kabel ne gre v steno - obstaja rešitev?Oddelek: Zvok in slika | 3577 (2434) | Matej_K |
» | HDMI kabli kot po tekočem traku ne delujejoOddelek: Zvok in slika | 1777 (1459) | deejay2 |
» | način povezaveOddelek: Pomoč in nasveti | 531 (449) | blackbfm |
» | Poveza z utp kablomOddelek: Omrežja in internet | 936 (905) | YaN-cH |
» | MrežaOddelek: Kaj kupiti | 1515 (1391) | r5r |