Forum » Omrežja in internet » Poveza z utp kablom
Poveza z utp kablom
AmoN` ::
Halo! Z sosedom bi rada povezala si compa preko utp kabla. Pa me slučajno zanima če je to sploh možno, pa če je pol me zanima kaj vse treba naštimat d se bosta compa zaznala, pa tudi če je treba kakšni software god djat.
Lp! AmoN
Lp! AmoN
Microsoft ::
Rabis kabel, ane. Recimo 100m ali manj je se kar realno. Potem, na vsakem koncu mora biti konektor, mislim da poimenovan RJ45 ( recimo tale je mal cudne barve samo je). Potem pa moras povezat 8 drotov in to pravilno. Slik, kako povezat je kar nekaj. Vezava je znana pod imenom cross ovre ( recimo takole).
by Miha
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
BluPhenix ::
Ne, nobenha softverja, samo glej, da ne bosta pozabla naredit cross-over kabel. Drugače pa.... mislim da je bilo že kar nekaj tem s tem vprašanjem. Uporabi malo iskanje...
EDIT: ja konektor se imenuje RJ-45 (regular jack 45)
EDIT: ja konektor se imenuje RJ-45 (regular jack 45)
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BluPhenix ()
AmoN` ::
Am nebi vedu prav kwa sploh je cros kabl man jih doma sam so že povezani tko da cros kabel odpade. Drgač se neda? brez cros kabla
BluPhenix ::
Ja, se da s stitchem ali hubom.
Dej malo google za cross over UTP. Ne bit preveč len.
Dej malo google za cross over UTP. Ne bit preveč len.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Podaljševanje UTP kabla (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 28351 (14080) | denisbegood |
» | Kateri UTP kabel?Oddelek: Omrežja in internet | 14313 (4488) | Lonsarg |
» | Vezava UTP kablov - internet in TVOddelek: Omrežja in internet | 3338 (3142) | d4vid |
» | kakšna je razlika med navadnim UTP kablom in cross-overOddelek: Omrežja in internet | 3891 (3829) | alesrosina |
» | Omejitev mrezeOddelek: Omrežja in internet | 1464 (1320) | brazgotine |