» »

Od kod ima ROLEX denar?

Od kod ima ROLEX denar?

1 2
3
»

Okapi ::

Saj. Ampak hočem povedati, da dosti ponarejenih Rolexov prodajo kot prave. Eno je, če kupiš "rolex" na stojnici na plaži, ker veš, da je ponarejen, nekaj drugega pa, če ga kupiš v trgovini, za 5000 dolarjev, ker se tam hvalijo, da je duty free in v Evropi tak stane 10.000 evrov.

V teh brezcarinskih otoških državicah turisti, ki se tam na kratko ustavijo med križarjenjem, na veliko kupujejo najrazličnejše stvari, in veliko tega je ponarejenega - kozmetika, alkoholne pijače, ure, nakit, torbice, obutev ...

V glavnem, kupit rolexa po ugodni ceni je tvegana zadeva.;)

Okapi ::

Furbo je izjavil:

Ja, ampak folk, ki je tako blesav, da fura ponaredke, ne bo dal niti 100€.
Problem je, ker je veliko takih, ki ne "furajo ponaredkov", ampak samo niso dovolj previdni pri nakupovanju. Mislijo, da so kupili pravo uro, za 5 ali več jurjev, bodisi zase, ali za darilo, in to ne na stojnici ali od uličnega prodajalca, ampak v lepo opremljeni trgovini, z vsemi papirji, garancijo - dobili so pa ponaredek.

Tole je iz enega videa, v katerem je eden od glavnih pri Tissotu rekel, da na zunaj ne more prepoznati ponaredka.


In takih ponaredkov, s škatlo in vsemi papirji in hologramsko nalepko vred ne prodajajo na stojnicah, ampak v trgovinah, ljudem, ki mislijo, da kupujejo pravo uro.

bbbbbb2015 ::

Okapi je izjavil:

Tole je iz enega videa, v katerem je eden od glavnih pri Tissotu rekel, da na zunaj ne more prepoznati ponaredka.


In takih ponaredkov, s škatlo in vsemi papirji in hologramsko nalepko vred ne prodajajo na stojnicah, ampak v trgovinah, ljudem, ki mislijo, da kupujejo pravo uro.


In potem smo tam, kjer sem jaz rekel, da smo. Da so ponaredki tako dobri, da so praktično enaki.
O čem se pogovarjamo? Da so površine notranjega mehanizma malo bolj grobe?

Da so fonti na številčnici malekost drugačne barve, pri čemer je nekdo dodal, da je tudi Rolex imel quality issues in kvaliteta ni bila vedno top.

Saj verjetno je z ženskimi torbicami enako, s tem, da je po moje torbice po moje lažje ponarediti.

Ali se pogovarjamo o super dolarjih? Kjer je bil ponaredek tako dober, da je nekdo ocenil, da je ena micena kljukica na bankovcu namerno drugačna, da pravzaprav ne bi fake prišel v ZDA in krožil kot pravi denar (govorilo se je, da je CIA printala bankovce za tuje trge).

Okapi ::

Stvar je deloma filozofske narave, in deloma stvar zakonov glede zaščite intelektualne lastnine.

Imaš recimo sliko, ki visi v znani galeriji, vsi jo občudujejo kot izjemno delo priznanega umetnika. Potem se jo pa nekdo loti malo bolj natančno pogledati, recimo z rentgenom, morda naredi kemično analizo barv, in ugotovi, da je ponaredek. Kar naenkrat slika izgubi vrednost, in ljudje nenadoma začnejo ugotavljati, da pravzaprav ni tako zelo lepa, da poteze s čopičem niso tako odločne, da barve niso tako prefinjene ... kot tiste priznanega umetnika.

Pri Rolexu za deset jurjev kupuješ dvoje - kakovostno uro, in "ime", priznano znamko, prestiž. Če ti je pomembna samo kakovost, lahko enako dobro, ali celo boljšo uro kupiš za recimo pet jurjev, in bo še vedno tudi švicarska, ugledne stare znamke, samo ne bo pač Rolex, ampak mogoče Eterna, Longines ...

Uro, ki bo praktično enako dobra, samo da ne bo od ugledne stare švicarske firme, pa lahko dobiš tudi za jurja ali dva.

Potem je pa pač stvar posameznika, kaj mu več pomeni. Mene recimo od Rolexa odvrača že njegova razvpitost. Ne bi rad imel na roki ure, ki jo ima vsak drugi hohštapler. Ampak čisto razumem tudi take, ki se požvižgajo na to, kaj drugi nosijo, in cenijo kakovost izdelave ter ugled blagovne znamke. Ali ki jim je recimo oblika submarinerja zelo všeč in hočejo imeti izvirnik, ne enega od številnih posnemovalcev.

cryptozaver ::

mikhaair je izjavil:

Rolex kupiš zato ker je ROLEX. V 99% primerov.


Tocno tako. Ker Rolex je sinonim za kakovost in prestiz. In to ni slucajno. Ugled se gradi zelo pocasi in zelo dolgo. Za primer Rolex - Grand Seiko ali Mercedes - Lexus. Vse to so dobri izdelki morda celo primerljivi v nekih tockah a ugled imajo povsem drugacen. Tega ni mozno matematicno niti najbrz smiselno opredeliti ali definirati, ugled je imaginaren pojem. In zato vecina ce zeli prestiz raje kupi Mercedes ali pa Rolex

Zgodovina sprememb…

cryptozaver ::

bbbbbb2015 je izjavil:

Okapi je izjavil:

Nekateri se očitno sploh ne zavedajo, kaj vse se dogaja na črnem trgu. Kupiš lahko Rolexa v originalni škatli, z vsemi originalnimi papirji, samo ura je ponarejena. Ker jo je nekdo zamenjal s ponaredkom, in potem izvirnik brez škatle in papirjev prodal. Iz enega pravega in enega ponarejenega je naredil dva "prava".


Ja ta je res krvava. Da te BA folk v duty-freeju okrog prinaša. Ampak saj veš, to te lahko v vsakem duty-freeju na enak način nategnejo. Nekje sem gledal na Youtubu, da je edini način, da ne boš ogoljufan je, da kupuješ pri respektabilnih virih (zlatarji, urarji).

Kaj pa vem.


Rolexa v dutyu se nisem videl. Imajo posebne zahteve za potencialne prodajalce, in sicer poseben prostor namenjen le Rolexu ter pravilo, da ti ga proda le lastnik trgovine. Licenco je tezko dobiti in lahko izgubiti zato takim gotovo na misel ne pride da bi goljufali. Pejte v Malalan v LJ pogledat kako to izgleda!

cryptozaver je izjavil:

mikhaair je izjavil:

Rolex kupiš zato ker je ROLEX. V 99% primerov.


Tocno tako. Ker Rolex je sinonim za kakovost in prestiz. In to ni slucajno. Ugled se gradi zelo pocasi in zelo dolgo. Za primer Rolex - Grand Seiko ali Mercedes - Lexus. Vse to so dobri izdelki morda celo primerljivi v nekih tockah a ugled imajo povsem drugacen. Tega ni mozno matematicno niti najbrz smiselno opredeliti ali definirati, ugled je precej imaginaren pojem. In zato vecina ce zeli prestiz raje kupi Mercedes ali pa Rolex

Zgodovina sprememb…

1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

replike dragih ur (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Loža
1469267263 (38861) viporologi
»

Apple proda več ur kot celotna švicarska urarska industrija (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
14424619 (19269) bbbbbb2015
»

Tag Heuer predstavil luksuzno pametno uro

Oddelek: Novice / Android
2414434 (11218) McMallar
»

katera diver ročna ura? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15937857 (33909) GrimReaper

Več podobnih tem