» »

Kako natisniti A4 PDF dokument na 80mm papir

Kako natisniti A4 PDF dokument na 80mm papir

Goblin ::

Uporabljamo e-racune, ki avtomatsko generirajo racun v pdf na podlagi template-a, ki ga lahko spreminjas. Zaenkrat sem poskusil:

1. Jih kontaktiral, da mi pomagajo. Brez napredka.

2. Generiral html template z 80mm širino na veliko možnih načinov, ampak njihov pdf generator ignorira večino html kode.

3. Nastavil velikost pisave na takšno velikost, da bi teoretično moralo zgledati čitljivo, ko natisneš na ožji papir, ampak ta funkcija ne deluje vektorsko in je zadeva slabše berljiva. Prav tako se ustvari preveč page-breakov kar v praksi pomeni, da ti avtomatsko razreže račun na dva ali tri kosa, odvisno od dolžine.

4. Igral s HTML parserjem, ki ob obisku avtomatsko spremeni nize v html kodi. Deluje perfekto, ampak ne na pdfju, kljub temu da v debuggerju lahko vidim izvorno kodo pdfja.

5. Bral dokumentacijo wkhtmltopdf 0.12.4 + Qt 4.8.7 kar uporabljajo za generiranje pdfjev, če bi lahko s html kodo v templatu karkoli popravil.

6. Igral z iMacros, če bi lahko ekstrahiral podatke in generiral novi dokument za tisk. Prvi del gre, drugi del za tisk niti ne. Mora pa bit zadeva max dva klika.

7. Skoraj obupal in objavil sem, če ima kdo kakšno idejo :)
http://www.goblin.si

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Uvod v izdelavo spletnih strani (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Izdelava spletišč
295276999 (2650) javor33
»

Izdelava spletne strani za podjetje z bresplačnimi orodji (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
5015319 (7956) Tody
»

Python templating

Oddelek: Programiranje
132468 (2289) PrimozBo
»

Outlook predloga podpisa

Oddelek: Programiranje
52238 (2131) dusangonzo
»

V čem je PHP boljsi od navadnega HTML- ja