» »

" CPU usage " konstantno na 30 -35 %, ....

" CPU usage " konstantno na 30 -35 %, ....

_Tom_ ::

" CPU usage " mi konstantno kaže 30 -35 %, vendar mi v " Processes " kaže le cca 4 % i.e " System Idle Processes " so med 93 in 99 %... ???

Kakšna ideja...

LP

Aja.. WinXP SP1, Athlon XP 2200+

Packač ::

dljej adware

se zgodi jst sm mev gatorja => skos 100%usage

Pred postavljanjem vprašanja pregledano z Adaware in protivirusnim programom...tako da..
Vprašanje se je nanašalo na to, kako je lahko cpu usage različen od cpu % v processes in kje potem vidim, kaj mi uporablja resource..

LP

...kot zgleda ni nobenega, ki bi kaj vedel... strokovnjaki pa taki...

flashroyal ::

Če nimaš v ozadju kakšnega PTP pa mogoče ne veš?

Sicer pa poizkusi:

net stop spooler

preveri utilizacijo

net start spooler

mogoče je tu problem

Zgodovina sprememb…

Ne,...nobene spremembe...obenem pa mislim, da bi bilo razvidno v task manag. pod procesi.. kjer pa mi vztrajno piše pa je system idle process cca 95-99 %,.. kar pomeni, da je CPU "poraba" 1-4 %, obenem pa CPU usage kaže 35-40%...in to na XP 2200+ ( za primerjavo Divx rabi cca 30 % ).
Možno je dvoje 1. "Cpu usage" kaže narobe ....razlog neznan ???
2. Kakšen proces rabi proc.čas, vendar ni razviden pod procesi ( kjer bi, kakor mi je znano, biti zavzeti vsi procesi )

...Anyone ?...če ne sledi restart-ghost. :(

*bump*

R-S-LoVe ::

Jaz sem imel tudi tak problem, vendar je se to dogajalo le pod Win9x serije, ko sem presedlal, na WinXP se je vse uredilo.
Poizkusi, kaj se zgodi, če začneš migati z miško. Če ti takrat pade, CPU usage, je problem v operacijskem sistemu.
LP!
Fear Is The Path To The Dark Side, Fear Leads To Anger,
Anger Leads To Hate, Hate Leads To Suffering!

globoko grlo ::

system idle proces mam tut jest na 97-99% in CPU usage glih tko ene 2-4%, P4 1.6a, sam nism opazil da bi to kakorkoli vplivalo na delo računalnika in se ne obremenjujem s tem, mije pa blo mal čudn, sam zdej sm se že navadu in sploh ne registriram več te zadeve

če je pa to kj narobe pa ne vem

globoko grlo..drugič prosim preberi, preden se spraviš pisat in ne klobasaj neumnosti... a idle process imaš 97 % in te ne moti...ma kaj mi ne poveš.. jao, jao, pa ti sploh veš kaj pomeni idle??

Po nadaljnem testiranju sem ugotovil, da ves ta procesorski čas uporabi kernel, vendar mi ni jasno, kaj naj naredim, glede na to, da je PC praktično clean install,.. poskusil z izklopom acpi, vendar se stvar ne spremeni...

Ajde strokovnjaki...Andrej...na dan z rešitvami.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

win 10 pro, procesor skos na 100%

Oddelek: Operacijski sistemi
162593 (2119) gregc1
»

Pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
20986 (840) Yosh
»