» »

Sklopka-vztrajnik vprašanje

Sklopka-vztrajnik vprašanje

Leprechaun ::

Na Seat Alhambri 1999 mi je že dalj časa iz menjalnika prihajal nenavaden zvok, ki je v roku pol leta postajal vse glasnejši. Sami zobniki so brez poškodb, ropota eden izmed ležajev. Ker bi komplet org. stal več kot 200EUR, sem nabavil rabljeno Alhambro z zanič plehovjem in normalno delujočim menjalnikom, ki jo nameravam uporabiti za dela, nepotrebne pa prodati.

Menjalnika bom zamenjal, ker sem ravno tako daleč bom naredil še veliki servis (jermeni imajo dobrih 90.000km). Sklopka mi že več let grabi pri koncu, nikoli pa ni drsela. Ker je sedaj ravno pri roki in ima avto za sabo že skoraj 270.000km bi jo najraje zamenjal. Zdaj pa me zanima ali bi bilo ok pustiti stari vztrajnik? Dvomasni stanejo celo bogastvo in nov (neoriginalni) bi stal okoli 250EUR. Na pogled deluje dobro, do sedaj nikoli ni spuščal zvokov ali povzročal težav. Dodatnih 250EUR sicer ni nek problem, ima pa avto pred sabo še kakšnih 130.000km, tako, da vseeno vanj ne bi rad vlagal po nepotrebnem.

Vem, da nihče ne vidi v prihodnost in je razplet različen od primera do primera, ampak kako je načeloma s tem?

KAVINSKY ::

Načeloma se menja celo garnituro sklopke in vztrajnika. Lahko pa narediš konverzijo iz dvomasnega na navadnega, tej so cenejši od dvomasnih.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vzdržljivost sklopk izven mesta (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
598157 (6386) IL_DIAVOLO
»

Koliko je realna življenska doba vozila? (strani: 1 2 )

9920222 (17012) Klemzz
»

Poškodovan dvomasni vztrajnik (strani: 1 2 )

6526571 (12669) krneki0001
»

Problem s sklopko - nateg?

2010292 (9417) 69charger
»

Peugeot sklopka

71691 (1525) puginho

Več podobnih tem