Forum » Loža » Sadje in kisline, ki lahko 'razjedajo' zobe
Sadje in kisline, ki lahko 'razjedajo' zobe
yansek ::
Pozdravljeni,
Tisti, ki veliko jeste sadje kot so pomaranče, jabolka, breskve... ali poznate kakšno rešitev za zobe? Težave lahko, če se ne motim, nastanejo na sklenini zaradi kisline.
Zobozdravnica mi je npr predlagala pitje limonde preko slamice, pa sem pomislil ali lahko miksanje sadja na kakšnem mikserju namesto grizenja le tega, naredi kaj dobrega za zobe?
Tisti, ki veliko jeste sadje kot so pomaranče, jabolka, breskve... ali poznate kakšno rešitev za zobe? Težave lahko, če se ne motim, nastanejo na sklenini zaradi kisline.
Zobozdravnica mi je npr predlagala pitje limonde preko slamice, pa sem pomislil ali lahko miksanje sadja na kakšnem mikserju namesto grizenja le tega, naredi kaj dobrega za zobe?
- spremenilo: yansek ()
Horas ::
prvič čujem da bi kisline iz sadja škodovale zobem? in pa koliko sadja na dan je tu govora OP? kakšna japka banana nektarina na dan v redu ampak da je pri skoraj vsakem obrok kos sadja je tudi preveč.
glede pitja limonade preko slamice, je bolj problem če cukraš limonado. ne cukraj če ne daj pa umetno sladilo not. jezusna že za kavo sem videl da eni pijejo po slamici raje si umivajte zobe 2-3x na dan pa bo boljše.
glede pitja limonade preko slamice, je bolj problem če cukraš limonado. ne cukraj če ne daj pa umetno sladilo not. jezusna že za kavo sem videl da eni pijejo po slamici raje si umivajte zobe 2-3x na dan pa bo boljše.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
Smrekar1 ::
Pozdravljeni,
Kislina malo najedka sklenino, zato je potem nekaj časa bolj občutljiva. Slina kislino nevtralizira in zobje se v uri ali dveh remineralizirajo. Če nimaš res kakih hudih genetskih težav moraš samo toliko paziti, da uro ali dve po kislem obroku ne ščetkaš zob ali grizeš trdih stvari, sploh trde karamele so lahko hudič. Tudi če kaj takega občasno narediš ne bo še nič narobe, se pa lahko pojavijo težave, če to delaš dan na dan nekaj tednov ali mesecev.
Mikser glede tega ne naredi ama nič. Soda bikarbona edino, samo nima nekega smisla.
yansek ::
Z vodo s sodo si splakni usta?
Zmešaš sodo bikarbono z vodo in povaljaš po ustih? Pomaga?
Pozdravljeni,
Kislina malo najedka sklenino, zato je potem nekaj časa bolj občutljiva. Slina kislino nevtralizira in zobje se v uri ali dveh remineralizirajo. Če nimaš res kakih hudih genetskih težav moraš samo toliko paziti, da uro ali dve po kislem obroku ne ščetkaš zob ali grizeš trdih stvari, sploh trde karamele so lahko hudič. Tudi če kaj takega občasno narediš ne bo še nič narobe, se pa lahko pojavijo težave, če to delaš dan na dan nekaj tednov ali mesecev.
Mikser glede tega ne naredi ama nič. Soda bikarbona edino, samo nima nekega smisla.
Mikser bi znal kaj narediti, ne vem zakaj ne bi, manj je grizenja, ali ne?
Kako pa uporabljaš sodo bikarbono v tem primeru?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: yansek ()
cias ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čiščenje zob (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 17115 (4591) | Robocop1 |
» | A je normalno?Oddelek: Loža | 4164 (2931) | xWarrior |
» | Nega zob (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 65175 (37575) | Andro457 |
» | Zobne paste (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17504 (14878) | harmony |
⊘ | Strupen fluor (fluorid) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 12797 (10451) | WarpedGone |