» »

Izgubljena denarnica

Izgubljena denarnica

Temo vidijo: vsi
1
2
»

IL_DIAVOLO ::

The Player je izjavil:

nekateri pa imate srečo, da ste dobili denarnico nazaj.

Sam sem sicer izgubil ključe, pa se najditelju niti ni ljubilo jih nesti na bližnjo pošto, banko ali policijo (vse tri ustanove so v isti stavbi), ki je bila oddaljena cele 6 metrov, ko sem pa nazaj prišel jih iskat pa jih tam ni bilo več.

Nekako bi razumel, da bi se nekdo želel okoristiti od gotovine iz denarnice, ampak kaj boš pa s ključi? Boš šel po celi soseski probavat, če ključ paše not z namenom odtujiti tujo lastnino?

Zanima me tudi, kaj nekateri ljudje počnejo, da imajo v denarnici enormne količine denarja (100€+). 20€ se mi zdi čisto dovolj, za večje količine pa imaš kartico.


S kartico prevec zapravis.

The Player ::

S kartico prevec zapravis.


A s 100€+ gotovine pa ne moreš preveč zapravljati? Te pa toliko bolj boli, ko izgubiš denarnico.

Pa ne omenjat une psihološke fore, da te "manj" boli, ko kupuješ s "plastičnim" denarjem. Če nimaš veliko, te tudi nakup s kartico kar pošteno zaboli.

donvito ::

Izgubil sem jo 3x, zmeraj imel notri okoli 100e. denarja v dveh primerih nisem dobil, ne denarnice, dokumenti so bili poslani po pošti, ampak sem že preklical bančno, vozniško in mercatorjevo dal blokirati, ker imam zeleno s katero lahko nakupuješ z odlogom.
Tretjič mi je padla iz žepa, ko sem izstopal iz avtomobila, pa sta mi, mlajši par, prinesla kakšno uro kasneje, in pozvonila v stanovanju, vrnila komplet z denarjem. Sem jima ponujal 20€, pa nikakor nista hotela vzeti. Sem ju vprašal po naslovu, da bi jima nesel kavo in kakšen priboljšek, pa nista hotela povedati.
Nosim pa jo skoraj vedno v zadnjem žepu kavbojk, razen pozimi, ko nosim jakno jo imam v njej.

IL_DIAVOLO ::

The Player je izjavil:

S kartico prevec zapravis.


A s 100EUR+ gotovine pa ne moreš preveč zapravljati? Te pa toliko bolj boli, ko izgubiš denarnico.

Pa ne omenjat une psihološke fore, da te "manj" boli, ko kupuješ s "plastičnim" denarjem. Če nimaš veliko, te tudi nakup s kartico kar pošteno zaboli.


Gre se za to, da imas boljso kontrolo nad tem koliko zapravis. Ze itak prevec zapravim na netu.

Denarnice pa se nisem nikoli izgubil in je verjetno tudi ne bom.

Zgodovina sprememb…

Netrunner ::

Ni ravno direktno povezano s tematiko vendar bom vseeno vprašal. Koliko denarja povprečno imate v denarnici? Sem pa tja preberem da je kdo izgubil denarnico v kateri je imel 1k ali več € ??? ... mislim zakaj bi danes v času kartic potreboval tako veliko vsoto (če kupuješ legalno) ??

Če ne upoševam dokumentov (kateri so sicer pomebnejši od denarja (če le tega ni preveč)) imam jaz v denarnici povprečno nekje do 30 €, saj preferiram kartično plačevanje. Gotovino uporabljam samo v barih.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

dj_uro ::

V soboto smo imeli slavje in sem imel s seboj malce višji znesek (proti 1000€) v denarnici... Če bi jo takrat izgubil, bi šel ves denar...
So pa to redki primeri, ko imam toliko gotovine v denarnici... Po navadi imam okoli 50€ in porabljam proti nuli... pa spet vržem enega petdesetaka not itd...
vw-klub.si

FireSnake ::

Ni izgubljena denarnica, a je podobno: z mojo pridema do bankomata in moja že tipka PIN, ko jaz iz reže vzamem 50EUR, ki so "štrleli" ven.

Greva na policijo, Naredimo zapisnik (čas, podatke od punce, ki je želela dvigniti denar).

Čez 2 meseca mojo kliče gospod in se vesel zahvali. Pravi, da je vesl, da so še pošteni ljudje na svetu.

Sodelavec je našel torbico (notri denar in dokumenti). Pogleda osebno (naslov 2km stran od njega v Mariboru): hop na Vespo. Pozvoni in odprejo. "Gospa, tukaj je vaša torbica, lep dan še naprej!", in se odpravi.
Še danes se smeji presenečenemu obrazu.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

FireSnake ::

shubell je izjavil:

vržeš v poštni nabiralnik pa pošta poskrbi ;)


Tako sem jaz dobil nazaj vozniško. Izgubil sem jo, ko sem želel vedeti kdo mi jo je vrnil (da mu dam nekaj denarja) so mi to povedali. Zapomnili so si, ker je bila neobičajna (a očitno ni).
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

MIHAc27 ::

Denarnice še nisem našel, le enkrat denar. Priznam, da sem ga vzel, kaj pa naj (pa še mulac sem bil) itak ni bilo veliko. Pogledal sem naokoli, če ga kdo išče, pa ni bilo nikogar.
Izgubil je pa na srečo tudi še nisem.

Drugače zelo nerad imam več kot 20€ v denarnici. Se pa seveda zgodi, da imam tudi več 100€, če pač kaj kupujem/rabim. Včasih imaš kje gotovinske popuste, pa se splača. Ali pa za dopust, sploh v tujino je včasih dobro imeti tudi gotovino.

DePalmo ::

Do 50 EUR, v večini časa celo 0. Poleg dokumentov je notri še N26, katero pa lahko takoj blokiram če se izgubi. Sem pa do sedaj imel srečo in denarnice še nisem izgubil, tudi nobene nisem še našel.

neverlucky ::

OP:

Zelo mozno da je bila tvoja denarnica ukradena. Lopovi so izredno iznadljivi in ena izmed strategij je tudi ta, da te spravijo v polozaj kjer nisi vec pozoren na vse kar se dogaja okoli tebe. Klasicne strategije so, da te nekdo na ulici zamoti, ali da mu nekaj pomagas, ali ti kaksno stvar ponuja, medtem ko ti njegov kolega izmakne kaksno stvar.

Podobna stvar se je lahko zgodila tu. Medtem ko si ti z dobrim namenom porival avto in nisi bil pozoren na to kaj se dogaja okoli tebe, ti je eden izmed njiju dveh sunil denarnico.

50m stran je bil mehanik? Dokaj cudno. Sta bila tujca? Potem bi dal jaz takemu scenariju se vecje moznostu.

MIHAc27 ::

Sem se ravno spomnil. Pokliči tega mehankarja in vprašaj, a sta ta dva res kaj popravljala avto pri njem. Če nista potem sta ti ukradla denarnico.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali nagraditi najditelja bančne kartice? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
587801 (5664) Tilen
»

naključno najden denar

Oddelek: Loža
496402 (4794) jusv
»

Koliko denarja ste najdli? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
798876 (5566) PacificBlue
»

Presenečen nad poštenostjo ljudi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
668506 (4255) Mipe
»

Kraja Denarnice

Oddelek: Loža
363860 (3039) Keyser Soze

Več podobnih tem