» »

Hrvaška obveščevalna služba SOA naj bi prisluškovala Slovencem v arbitraži

Hrvaška obveščevalna služba SOA naj bi prisluškovala Slovencem v arbitraži

Slo0 ::

Vir: 24ur in vse ostale novice v Slovniji

Slovenski obveščevalci so sumil Američane in Nemce.

Ozadja ne bomo zvedl, če je bila katera druga država za tem.
Dobil pa smo žrtveno jagnje obveščevalnih služb.
Zgodba je sedaj zaključena, nekak. In je kriv hrvaški član obveščevalne službe.

Moje osebno mnenje. Kakšno je vaše?
  • spremenilo: Slo0 ()

Aquafriend ::

sej nimamo nic za skrivat :P

Aquafriend je izjavil:

sej nimamo nic za skrivat :P

Pa dobr, pa tut, če hrvatje bi imel to za skrivat.
Zakaj bi nekak, kr javno prišlo mnogo podatkov o človeku, ki je bil v hrvaški SOA-i. Tudi prisluškovalni zapisi so javno prišli na dan.

Slovenski obveščevalci so sumil Nemce ali Američane.

Zgodovina sprememb…

nevone ::

V resnici sploh ni tako pomembno, kakšne igrice so se igrale. Arbitraža je bila izvedena dovolj korektno, da se lahko implementira. Hrvatje so na to pristali, ko so se vključevali v EU. Mi smo z njimi takrat sklenili tak dogovor v dobri veri, oni tega termina ne poznajo.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

To je res, tut v prisluhih so bili tudi slovenci že zadovoljni v pogojanjih in z izidom, ki smo ga dobili na koncu sodbe.

Pa jst sm tut zadovoljen, nekak, vsaj glede piranskega zaliva. Ostalih pogojev pa ne vem, glede kopenske meje. In me tut ne zanima.

Zgodovina sprememb…

Itak smo v EU in se bomo vsakič manj kregali glede meje.
Mislm glede državne.

Soseda sumim, da ima nekaj cm vrt na naši strani.
(hecam se)

Zgodovina sprememb…

MAGA TRUMP ::

Da nebo pomote, hrvatje so to že miljonkrat naredili, mi smo jim pa vseno dali zeleno luč za EU (naš maneken borut je nasedel jadranki) in še miljonkrat bodo to naredili. Nepupoštevajo mednarodnih sodišč, vohunijo za nami ki smo uradno njihovi zavezniki v natu in EU, kradejo, lažejo, skratka same slabe stvari in to država članica EU!

In ravno zato nemaram EU ki je zelo dobra ideja, ampak take države spadajo v afriško unijo ali pa arabsko, mlahavi junker ki je sam podprl arbitražo pa ne reče nič!

Zaradi takih mlahavih odzivov je prišlo do 2sv. Vojne ko britanci in francozi niso ukrepali o kršitvah nemčije, in zaradi takih mlahavih odzivov bo propadla EU. Ima cel svet srečo da hrvati niso 100miljonski narod.

Če bi bil jaz slo. Premier bi zaprl celo južno mejo za vse turiste ki gredo na hrvaško (če lahko oni kršijo pravila lahko tudi mi), v eni sezoni bi 3/4 hrvatov na robu propada bilo, zagreb bi nam pa poleg piranskega zaliva dal še otoke,sam da spustimo turiste čez.

Tako pač je ekstremna situacija zahteva extremne ukrepe!

Itak smo v EU in se bomo vsakič manj kregali glede meje.
Mislm glede državne.

Dokler so države znotraj EU, je nekako higienično, da so meje urejene, da pač na nekem ozemlju lahko država izvaja jurisdikcijo in da ni dvoma o tem, katera država je to. Za anarhijo enostavno nismo zreli.

o+ nevone

Furbo ::

Zanimivo je, kako so praktično vsi naši politiki in birotati računalniško povsem nepismeni, nimajo blage veze o kodiranju sporočil, (malo bolj) varnih programih za sporočanje.. vedno znova mi je to fascinantno.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

jb_j ::

Furbo je izjavil:

Zanimivo je, kako so praktično vsi naši politiki in birotati računalniško povsem nepismeni, nimajo blage veze o kodiranju sporočil, (malo bolj) varnih programih za sporočanje.. vedno znova mi je to fascinantno.

Lahko bi uprabljal VPN za pogovore na daljavo.
Samo pol ne vemo, v čigavi lasti so VPN-i. Lahko bi nekak sumil potem Kitajce in vse druge države.

NordVPN najbrž imajo v lasti Norvežani.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jb_j ()

Phantomeye ::

Furbo je izjavil:

Ja glede na to, da zdaj ko je bla ta zadeva z prirejanjem javnega razpisa v zdravstvu, niso bili niti toliko sposobni, da bi iz word dokumenta razpisne dokumentacije pobrisali metadata (npr. ime in priimek zaposlene pri "izbranem ponudniku") :D

jb_j je izjavil:

Furbo je izjavil:

Samo pol ne vemo, v čigavi lasti so VPN-i. Lahko bi nekak sumil potem Kitajce in vse druge države.

Signal... ali pa nekdanji crypto.cat, ki je takrat še deloval. Drek, FB encrypted messages.

Zgodovina sprememb…

Slo0 je izjavil:

Mal je pa res sumljiv.
Hrvaška obveščevalna služba je prisluškovala.
Slovenske obveščevalne službe so sumile Nemce ali Američane.

Danes so pa v javnost prišli podatki, da je to naredil član hrvaške obveščevalne službe
In se sum na Nemce ali Američane ovrže.

Ker je kriv obveščevalec Davor Franić.
Ker so dokaze prisluškovanja in dela Davorja dobile vse Slo TV hiše.
Kdo je pridobil te zapise, če ne slovenska obveščevalna služba. (tega podatka niso navedli, da je to vir slovenskih obveščevalnih služb)
Slovenske obveščevalne službe so podale izjavo le, da so sumile Američane ali Nemce.

In, ali so mogoče drugi dobro priredili vse skupaj. Javno podali krivca in je zgodba končana.

Zgodovina sprememb…

Zgodba je enostavna:
Nekdo iz slovenske strani obveščevalcev je posredoval vse te podatke.

In slovenski obveščevalci potrdijo to zgodbo.
In je nekak win-win. Brez posredovanja konkretnih podatkov. Le Sova mora rečt, da so podatki prišli iz njihove strani.

Če pa Sova to zavrne je to le teorija zarote.
In se mora tema izbrisat.

Zgodovina sprememb…

MAGA TRUMP je izjavil:

Da nebo pomote, hrvatje so to že miljonkrat naredili, mi smo jim pa vseno dali zeleno luč za EU (naš maneken borut je nasedel jadranki) in še miljonkrat bodo to naredili. Nepupoštevajo mednarodnih sodišč, vohunijo za nami ki smo uradno njihovi zavezniki v natu in EU, kradejo, lažejo, skratka same slabe stvari in to država članica EU!

In ravno zato nemaram EU ki je zelo dobra ideja, ampak take države spadajo v afriško unijo ali pa arabsko, mlahavi junker ki je sam podprl arbitražo pa ne reče nič!

Zaradi takih mlahavih odzivov je prišlo do 2sv. Vojne ko britanci in francozi niso ukrepali o kršitvah nemčije, in zaradi takih mlahavih odzivov bo propadla EU. Ima cel svet srečo da hrvati niso 100miljonski narod.

Če bi bil jaz slo. Premier bi zaprl celo južno mejo za vse turiste ki gredo na hrvaško (če lahko oni kršijo pravila lahko tudi mi), v eni sezoni bi 3/4 hrvatov na robu propada bilo, zagreb bi nam pa poleg piranskega zaliva dal še otoke,sam da spustimo turiste čez.

Ne vrag, le sosed bo mejak.
Zato so hrvatje super sosedje.

jb_j je izjavil:

MAGA TRUMP je izjavil:

Ne vrag, le sosed bo mejak.
Zato so hrvatje super sosedje.

So super sosedje če so na drugem koncu sveta. Najmanj na japonskem!

Nikonja ::

In nobenemu ni padlo na pamet da je vse skupaj en kup bulšit s katerim nas futrajo kot idijote. Jz sem 100% prepričan da je vse to sranje okoli arbitraže dogovorjeno, in da politiki na obeh straneh prodajajo enako sranje samo da se ne govori o ta pravih problemih.
Koga na koncu boli k... za tisti usranih 10 metrov Piranskega zaliva z 30 rib...

Furbo ::

Ne bi se čudil, če bi prišlo ven, da je kakšna opozicija to sabotirala, ker je bilo vse skupaj preveč idealno in uspeh za našo diplomacijo.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Nikonja je izjavil:

In nobenemu ni padlo na pamet da je vse skupaj en kup bulšit s katerim nas futrajo kot idijote. Jz sem 100% prepričan da je vse to sranje okoli arbitraže dogovorjeno, in da politiki na obeh straneh prodajajo enako sranje samo da se ne govori o ta pravih problemih.
Koga na koncu boli k... za tisti usranih 10 metrov Piranskega zaliva z 30 rib...

Zaradi takih kot si ti pa je slovenija take velikosti kot je: pa koga boli k za en trst, pa koga boli k za koroško, pa koga boli k za prekmurje,pa koga boli k za tistih par dreves na dolenskem!

Pa dajmo še malo rib pa še malo dreves pa bo slovenija samo še okoli ljubljane

Furbo je izjavil:

Ne bi se čudil, če bi prišlo ven, da je kakšna opozicija to sabotirala, ker je bilo vse skupaj preveč idealno in uspeh za našo diplomacijo.

Naši so tudi tega sposobni, in to mislim vsi

Zgodovina sprememb…

samo da se ne govori o ta pravih problemih.

Saj se o vsem govori. O čem se pa ne govori? Mogoče se kaj konkretnega o kakšni stvari ne pove, ampak govori se pa o mnogo stvareh.

o+ nevone

Nikonja je izjavil:

Jst sm mnenja, ok na konc je bilo vse dogovorjeno.
Ena stran je pa imela več podatkov za boljša izhodišča. (a je to fer ali ni, bi moral koga druzga vprašat)

Čeprav smo dons ugotovl, da je ena stran imela boljša izhodišča, ker so prisluškovali pogovorom.
In je nekak arbitraža, dobro stanje. (čeprav ga nobena stran noče upoštevat)

PaX_MaN ::

jb_j je izjavil:

Furbo je izjavil:

Predlagat da naj kršimo pravila za katera smo se dogovorili (arbitri so samostojni in nepristranski; nič ex parte stikov), je skrajno neresno.

PaX_MaN je izjavil:

jb_j je izjavil:

Furbo je izjavil:

Predlagat da naj kršimo pravila za katera smo se dogovorili (arbitri so samostojni in nepristranski; nič ex parte stikov), je skrajno neresno.

To je res.
Ampak, če ima neka stran (v sodbi) več podatkov kot druga, ki jih zastopa na sodišču. (nekak ni enakopravno)
Kar je danes prišlo v javnost, da so hrvatje prisluškoval nekim pogovorom v sodbi.
Oz. le v tem, kako smo slovenci zadovoljni pred končno sodbo, da lahko dobimo prost izhod v mednarodne vode.
Se nekak lahko šteje sojenje za pristransko in nesamostojno.

Smo pa lahko zelo zadovoljni z odločitvijo sodišča. (nismo pa zadovoljni z izvjajanjem sodbe)
Ribiči na obeh straneh dobivajo kazni, da jih več ne štejejo v denarju, ampak le v kilogramih obsodb zoper njih. (vir: baje 24ur al neki tazga)
Če se lahko štejem za slovenca (namreč jst sm un na -ič)
Ker navajam stavke s poudarkom na SMO.

Zgodovina sprememb…

borisk ::

PaX_MaN je izjavil:

ja, med tem pa je hrvaški arbites stanoval v HR ambasadi...

Utk ::

Mene pa zanima kaj je danes s tistima pajacoma, ki sta bila prisluškovana. Verjetno še zmeraj prisesana na državni denar. Erjavec, ki je bil direktno odgovoren za dve največji aferi v Sloveniji, je pa itak še zmeraj minister.

fikus_ ::

Mislim, da je ta novica bolj predvolilni golaž(župa) za EU volitve.

Mare2 ::

Utk je izjavil:

Verjetno še zmeraj prisesana na državni denar. Erjavec, ki je bil direktno odgovoren za dve največji aferi v Sloveniji, je pa itak še zmeraj minister.

Onadva ne bi smela početi takih stvari po telefonu. Niti kako drugače. :)

Mare2 je izjavil:

Utk je izjavil:

Verjetno še zmeraj prisesana na državni denar. Erjavec, ki je bil direktno odgovoren za dve največji aferi v Sloveniji, je pa itak še zmeraj minister.

Ja, in? Sodišče je precenilo, da arbitraža ni bila v tolikšni meri kompromitirana, da je ne bi mogli nadaljevati in so jo nadaljevali in zaključili.

Hrvatje so pa itak šli v arbitražo s figo v žepu. Pejt na njihove forume to razložiti, tam tudi rabijo takšne.

o+ nevone

Bob Rock ::

nevone je izjavil:

Mare2 je izjavil:

Utk je izjavil:

Ja, in? Sodišče je precenilo, da arbitraža ni bila v tolikšni meri kompromitirana, da je ne bi mogli nadaljevati in so jo nadaljevali in zaključili.

Hrvatje so pa itak šli v arbitražo s figo v žepu. Pejt na njihove forume to razložiti, tam tudi rabijo takšne.

o+ nevone

Hrvati niso zeleli arbitraze. Mi smo jih prisilili s pogojevanjem z vstopom v EU.
Normalno, da so cakali na priloznost, ko bodo lahko odstopili.
In nasa dva sta jim dala kar so cakali...in "krivda" je na nasi strani.

Jbg...taka je pac igra.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bob Rock ()

Hrvati niso zeleli arbitraze. Mi smo jih prisilili s pogojevanjem z vstopom v EU.

Hrvatje ne želijo urejene meje, ki bi minimalno ranila njihov ponos. Na napačnega kažeš s prstom.

In v resnici so oni nas prisilili v arbitražo, ker drugačen dogovor ni bil možen.

Tudi mi smo morali sprejeti nekaj kompromisov, ko smo vstopali v EU. In če kaj, neurejene meje, dokler imamo nacionalne države niso nekaj, kar bi bilo zelo koristno, sploh na južni meji. Zato je bil naš pogoj povsem korekten, hrvatje pa glumijo gljivu.

o+ nevone

lynxslo5 ::

Hrvaška tajna služba je samo delala tisto, kar se od nje pričakuje, da ščiti interese svoje države. Naša Sova pa se ukvarja s Šiškom in podobnimi marginalci, namesto, da bi počela enako kot to počne Hrvaška.

vostok_1 ::

Jz tudi ne krivim hrvaške obveščevalne službe, saj kot rečeno...je bila ustanovljena za te namene.
Posredno je kriva naša SOVA in direktno pa naši povsem nesposobni delegati, ki so na nezaščiteni liniji komunicirali.

Prisluškovanje telefonov je znano že 100 let. Ko gre za take občutljive reči bi moralo biti vsakemu jasno, da se tega ne počne tako.
Pravici zadoščeno bi bilo, da oba udeleženca polneta police v hoferju za vsaj 20 let, ker očitno za drugo nista sposobna.
Tako banalno si zminirat lastno zmago je beyond comprehensible.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Jz tudi ne krivim hrvaške obveščevalne službe, saj kot rečeno...je bila ustanovljena za te namene.

Slovenci ste ene seronje. Samo čakate, kdaj boste lahko udarili po kakšnem Slovencu in iskali opravičila za druge.

Me zanima kaj bi govorili, če bi bile vloge v tej zadevi obrnjene. Takoj po moje pošljete nekoga na vislice in se delate bolj papeške od papeža, da prisluškovanje pa ni v redu zadeva in da itak noben ne bi smel prisluškovati, naši pa sploh ne. Kot rečeno ... seronje.

o+ nevone

vostok_1 ::

??

Če bi se zgodilo obratno, bi rekel, da je SOVA učinkovita in ne zgolj money sink.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Mr.B ::

Kaj boste resevali Adrijo, da se skrivate oziroma prodajate meglo za zgodbo arbitraze.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Smrekar1 ::

Slo0 je izjavil:

Taisti član hrvaške obveščevalne službe je v neki drugi operaciji poskušal tihotapiti orožje v Bosno, da bi okrnil ugled te države. Možnosti sta dve, ali ima hrvaška hude težave pri vzdrževanju reda v svojih obveščevalnih službah in jim agenti delajo na lastno pest, ali bodo morali resno razmisliti o novem turističnem sloganu.

"Croatia, truly Asia" se mi zdi kar primeren.

Tarzan ::

Zakaj so švercal orožje v bosno pri islamskih radikalcih? Da bi lahko tam naredili ISIS in poharali še pol bosne. Tega model ni delal na lastno pest.

Tarzan je izjavil:

Zakaj so švercal orožje v bosno pri islamskih radikalcih? Da bi lahko tam naredili ISIS in poharali še pol bosne. Tega model ni delal na lastno pest.

To je implikacija, da. Vseeno upam, da je država članica EU in NATA boljša od tega.

Verjetno sicer ni, ampak upam na najboljše.

bf4ed ::

So super sosedje če so na drugem koncu sveta. Najmanj na japonskem!

Se strinjam.

Samo kot vedno naša prerekanja na forumu ne bodo nikoli nič spremenila.
Tistih par na vrhu pa pokvarjenih do konca...nebi se čudil da so kasneje vsi (slo in cro) na skupnem pikniku.

bf4ed je izjavil:

Se strinjam.

Samo kot vedno naša prerekanja na forumu ne bodo nikoli nič spremenila.
Tistih par na vrhu pa pokvarjenih do konca...nebi se čudil da so kasneje vsi (slo in cro) na skupnem pikniku.

V slovenski politiki je samo eden, ki tako odkrito paktira s hrvati.

https://www.rtvslo.si/slovenija/janez-j...

Natanko eden s svojo domoljubno stranko.

Včasih smo takim rekli petokolonaši ali izdajalci. Menim, da sta oba izraza za njih povsem na mestu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smrekar1 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SOVA še vedno skovika na vaših žicah

Oddelek: Novice / NWO
3711999 (8154) zmaugy

Novo ime je Republika Severna Makedonija

Oddelek: Loža
111322 (1059) zee