» »

Letne gume za VW POLO 1.2. TSI

Letne gume za VW POLO 1.2. TSI

scipascapa ::

bambam20 ::

Porabo boš imel pri Savi višjo ( poglej oznako F , ki je pri podnu). Sam sem imel zimske savine ( tudi oznaka F pri porabi ) in se je poznalo dober liter.

Za unirojalke pa nimam pojma, kakšne so. Mi je pa všeč, da imajo oceno A za oprijem na mokri podlagi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

Liter letno? hehe.

Pinturicchio ::

Pa saj ti že cena pove vse. Vem pa, da Savine na mokri podlagi niso nič kaj dobre.

Domobrancek ::

Malo si poglej tale test. Sicer ni za čisto isto dimenzijo, je pa blizu.

Js sm pred kratkim montiral Bridgestone Turanza T005 (195-65-R15) pa moram reči, da sem zelo zadovoljen. Po suhem držijo odlično po mokrem pa še nisem uspel testirati, ker še ni bilo dežja :D.

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

razlika med zimskimi in letnimi goodyearkami pr men na 2.0d je mogoc 1-2dlc
#brezpodpisa

mikhaair ::

Jaz sem jeseni vzel Uniroyal letne gume 185/60R15 84H RainExpert 3 Uniroyal po 55€. Oporaba normalna, zadaovljen, na mokrem so ok. Nisem delal ekspertiz, tako da kaj vec ne morem povedat. Itak nove so vse gume OK. Ko bo par 10k km za njimi pa bomo se videli kako se obnesejo po mokrem.

scipascapa je izjavil:

Liter letno? hehe.

Letno? Na prevožen tank.

Utk ::

Imaš pa precizen tank.

jao teh nimajo na zalogi, a rabim do sobote....

PunkDude ::

Poskusi pri dobavitelju - Bartog.

Blinder ::

Savo nebi, zaradi visje porabe goriva. Na 20-40.000 km nanese na nekaj denarja
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

jest10 ::

Btw, a nima Polo homologirano 185/60/15?
Določene opreme pa imajo med drugim homologirano tudi 195/55R16

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

Blinder je izjavil:

Savo nebi, zaradi visje porabe goriva. Na 20-40.000 km nanese na nekaj denarja

No, potem nisem edini, ki je zaznal občutno višjo porabo.

Po testu je sava boljša, za tisto ceno uniroyala pa zlahka dobiš continentalke. Pametni kupci znajo pa samo ceno gledat, take imajo vsi prodajalce najraje. Imaš poceni sranje na zalogi in imaš še eno sranje po visoki ceni na zalogi, valda bo vsak kupil dražje sranje, ker na gumah se pa ne špara, to je edini stik s cesto in jadajadajada.

Dimnik ::

Ah utk ne razumeš....veš kakšna razlika je v porabi goriva, katastrofalna....hahaha, to ne moreš verjet

Dimnik je izjavil:

Ah utk ne razumeš....veš kakšna razlika je v porabi goriva, katastrofalna....hahaha, to ne moreš verjet

liter višja poraba pomeni 100 km manj na tank.

A ti z litrom 100 km narediš?

bambam20 je izjavil:

scipascapa je izjavil:

Liter letno? hehe.

Letno? Na prevožen tank.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Dimnik ::

Jebemti, meni se giblje poraba od 6-9l z enakimi gumami, ma to verjetno zato, ker niso vedno ogrete na delovno temperaturo in je poraba potem večja, kaj vse ne prebereš tukaj....

Xserces ::

Poglej raj kšne reviewe po netu. Zberi si par gum v izbor in poglej na Link. Tiste EU oznake so bl tako tako. Po mojih izkušnjah bl lari fari

Je pa ta dimenzija grozno draga... vsaj "firme"... isto stanejo kot 225/40r18 gume...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

Dimnik je izjavil:

Jebemti, meni se giblje poraba od 6-9l z enakimi gumami, ma to verjetno zato, ker niso vedno ogrete na delovno temperaturo in je poraba potem večja, kaj vse ne prebereš tukaj....

Po moje zato, ker se z istimi gumami voziš po avtocesti in po mestu.

Utk je izjavil:

A ti z litrom 100 km narediš?

bambam20 je izjavil:

scipascapa je izjavil:

Liter letno? hehe.

Letno? Na prevožen tank.

Ne. Menda veš kako se preračuna poraba?

A praviš da sava porabi liter več na 100 km od katere druge gume, in če že, katere? Morda če savo v neostik namočiš...
Malo prej si sicer napisal, da je liter razlike na tank, ampak takih predomislic smo od tebe že vajeni.

Blinder ::

Za zacetek se poigraj s tem toolom:
http://www.willis-owen.co.uk/tyre-fuel-...
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

nimam preveč časa, danes moram kupiti, jutri imam montažo.

zakaj se tak mudi? sej se lahko furaš z zimskimi, dokler ne najdeš primernih letnih.
#brezpodpisa

AnjaNja ::

Uniroyal rainexpert priporočam, sploh oprijem na mokri cesti. Trenutno pa sama vozim Nexen N'fera Su1 in sem presenečena, da so kljub slabemo slovesu znamke dejansko OK. Je pa odvisno od načina vožnje. Ne divjam, ne maram sunkovite vožnje, še najmanj na mokri cesti...Za zmerno vožnjo so OK. Poglej še Falken Ziex ZE 310 Ecorun.

http://tinyurl.com/y2xg6yea

hojnikb je izjavil:

zakaj se tak mudi? sej se lahko furaš z zimskimi, dokler ne najdeš primernih letnih.

Mogoče zato, ker so zimske za odpad, ker je precej daljša zavorna pot v teh temperaturah z zimsko gumo, mogoče so slabe na mokri cesti zdajšnje gume...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AnjaNja ()

če so gume zanič, so ble zanič tut mesec nazaj..
#brezpodpisa

koyotee ::

AnjaNja je izjavil:

Uniroyal rainexpert priporočam, sploh oprijem na mokri cesti. Trenutno pa sama vozim Nexen N'fera Su1 in sem presenečena, da so kljub slabemo slovesu znamke dejansko OK. Je pa odvisno od načina vožnje. Ne divjam, ne maram sunkovite vožnje, še najmanj na mokri cesti...Za zmerno vožnjo so OK. Poglej še Falken Ziex ZE 310 Ecorun.

http://tinyurl.com/y2xg6yea

hojnikb je izjavil:

Mogoče zato, ker so zimske za odpad, ker je precej daljša zavorna pot v teh temperaturah z zimsko gumo, mogoče so slabe na mokri cesti zdajšnje gume...

A kakeega dražjega prodajalca nisi našla? ;((
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

zk_eu ::

Sava so čisto solidne pnevmatike. Jaz sem jih na svoji Astri vozil 4 leta, enako zimske. Zagotovo so Uniroyal boljše, vendar povprečni voznik ne bo s Savo čisto nič zgrešil.

Na zdajšnjem vozilu imam Bridgestone za letne in Dunlop za zimske. Ampak, da bi se kaj bolj varnega počutil zaradi njih? Največ je še vedno odvisno od pameti voznika.

Za izkoristek goriva pnevmatike se povprečni Janez v Sloveniji ne potrebuje veliko sekirati, ker naredi premalo kilometrov in bo več plačal za dražjo pnevmatiko kot pa bo privarčeval goriva. Ali se splača plačati več za pnevmatiko z boljšim izkoristkom goriva, si mora preračunati vsak sam. V najbolj idealnih razmerah naj bi v celotni življenjski dobi pnevmatike prihranil okoli 80 litrov goriva med A in G pnevmatiko.
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zk_eu ()

mudi se zato, ker je zdaj bil čas skakat okoli, od ponedeljka bo manj časa :)

sem vzel uniroyal.

AnjaNja ::

koyotee pa daj link do ugodnejšega za iste gume...jaz jih pač tu pogleda. pa se mi 60€-80€ za solidno gumo z odličnim oprijemom na mokri cesti, dobro vodljivostjo ne zdi tako zelo veliko.

Xserces ::

Hvalijo tut hankook ventus prime 3 po ksnih forumih

2018 15 col review od Auto Bilda
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

letne gume (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11519216 (5858) m0LN4r
»

Pnevmatike (strani: 1 2 )

9720498 (5397) Morison
»

Zamenjati ali ne zamenjati stare pnevmatike (strani: 1 2 3 )

10536887 (34480) GrimReaper
»

Zimske gume poleti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11334808 (31949) SuperVeloce
»

Izbira pnevmatik help (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
939612 (8389) LordTado

Več podobnih tem