» »

Sesuvanje računalnika pri startupu

Sesuvanje računalnika pri startupu

techuser ::

Kar na lepem se mi je začel sesuvat računalnik občasno. Začne se tako da med delom v winsih sesuje, potem pa ob ponovnem avtomatskem zagonu ponavlja stvar kar nekajkrat preden deluje spet nekaj časa.

Pred letom dni sem menjal napajalnik, je bilo vse v redu (pred tem se je sesuvalo v Diablo 3 ponavadi). 1 leto je bil mir, iger nisem igral skoraj nič zadnje leto.

Ali je kriv LC POWER 500w (ima 2 leti garancije)? Kupil sem ga za cca 30 EUR preko mimovrste. Ne vem, da ni morda kriv ram. imam 6 stikov po 2GB. Računalnik je star i8 950, 12GB ram, GTX 750 Ti, 1TB HDD, ram pa kingston value. Napajalnik je drugače LC Power Napajalnik LC500H-12 500 W.

Nasveti prosim, da ne bom po nepotrebnem menjal ramov. Memtest je pa zaštekal ko sem nazadnje nekaj testiral ampak mi je čudno ker je 1 leto delovalo vse brez enega problema.

techuser ::

Če kupim nov napajalnik bi vedel ali je po enem letu kriv LC Power, ampak 4GB DDR3 ram je veliko cenejša varianta za test.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: techuser ()

MrGTO ::

Poglej kaj pise v EventViewer-ju v Windowsih.
Če ti memtest ne gre skozi ni prav dobro =)
Probaj iz napak iz EventViewerja kaj pogruntat, pa z rami se poigraj. Daj not samo eno palcko in probaj vse slote in vsakic poganjaj memtest in spremljaj kaj se dogaja.
Napajalnik za 30€ tudi ni nevem kaj od napajalnika, zna nihati moc na posameznih linijah in zato lahko prihaja do težav marsikje..

hojnikb ::

hcci mem test zalaufaj za začetek.
#brezpodpisa

DeeCoy ::

1. Ne kupiš napajalnika za 30€ in pričakuješ, da ti bo več let gnal 750 Ti + ostalo. Kupiš kvalitetnega Corsaira za 100€ (ali kaj podobno kvalitetnega - sam sem na corsairu, ker me še ni razočaral) in si rešil problem z napajalniki za 10 let (skoraj toliko ga že imam, ostale komponente pa sem že 2x menjal). Tudi, ko sem kolegom sestavljal mašine, je bil napajalnik kar postavka, ker se na tem pač ne splača šparat.
2. Najprej testiraj ram z memtestom, to je najlažja opcija. Poglej Event Viewer. Probaj z live Linuxom. Kakšne so temperature procesorja, grafične, diska. Kaj to pomeni "sesuje"? Avtomatski reboot brez errorja?

jero_no1 ::

DeeCoy je izjavil:

1. Ne kupiš napajalnika za 30€ in pričakuješ, da ti bo več let gnal 750 Ti + ostalo. Kupiš kvalitetnega Corsaira za 100€ (ali kaj podobno kvalitetnega - sam sem na corsairu, ker me še ni razočaral) in si rešil problem z napajalniki za 10 let


Pretiravat pa tudi ni treba. Večina napajalnikov za 50€ z oznako vsaj 80+ brez težav poganja mid range grafične kartice.

skulijo ::

"Nasveti prosim, da ne bom po nepotrebnem menjal ramov." = ne bodi len
"Memtest je pa zaštekal ko sem nazadnje nekaj testiral " = ne bodi len
"ampak mi je čudno ker je 1 leto delovalo vse brez enega problema." = ko neki deluje pa potem ne deluje več, je to zato, ker je neki crknavo in ni čudno. Tak je.

Cel odstavek in zelo malo smisla. Praktično povedal si da veš da so rami, samo, da jih nočeš testirat. Naj mi kdo reče: "ne ramov testirat".

Lahko probaš Hirens bootable USB. Poglej da ma verzija mem86 gor, da ne boš brez tega kar najbolj rabiš.

Lahko čisto na suho. Vrži 2 palčki vn. Gor si označi v kateri poziciji so bli pa je. Ti še freeza? Daj nazaj in druga 2 vn,.. itd. Ko neha freezat, mu daj neki dni, in šele potem vrni 1 ram nazaj not, in delaj naprej neki dni tak. potem še isto z drugim. Zdaj s tistim ki naj bi bil hin - zamenjaj pozicijo z enim drugim, da preveriš da je zares hin. Z 8GB boš preživel ta čas.
Je pa tak, da glede na to da imaš 6 palčk, zna bit da ti s hin palčko sploh ne bo bootal - ne vem kako pogosto ti freeza.. ampak ja najbrž ti ne bo bootal z 1 hin palčko. Tak da se odloči kak ti najbolj sede testirat. Pa ko že maš odprto kišto, pihni malo prah vn, drugače ti bo čez 14 dni začel vent na chargerju ružit.

solatko ::

techuser - Če si se že odločil za LC POWER, bi moral vzeti vsaj enega od 600-650W ali 500W gold. V enem letu ti je toliko opešal, da ne nudi več tistega, kar bi moral, ker je moral delat skoraj na max.
Delo krepa človeka

techuser ::

Se nisem potem ukvarjal s tem računalnikom, ker sem imel preveč drugega dela. Kakšen mesec ni bil prižgan, pa je sesuval prvi dan in malo še drugi. Potem sem dal posodobitve od winsov in kar na lepem vse spet dela normalno. Se nisem potem pretirano ukvarjal ampak verjetno so tudi rami lahko vzrok, ne verjavem da je napajalnik ker ni bilo nobenih obremenitev, nič špilov.

techuser ::

Mi o volku, volk na vratih. Evo pa se je spet sesul. Končno vem da ni napajalnik. LC power je dober za svojo ceno. Ram je bil kriv, namesto 12GB mi jih je preštel samo 8GB na startu in še končno javil: recovering lost dram. bom jih toliko pac ven dal pa stvar rešena. noter imam 6x2GB DDR3 sticks, ker je plata triple channel. Drugače je znamka Kingston, so pa noter value rami.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: techuser ()

DeeCoy ::

Itak, LC Power je odličen. Vsaka tema na s-t, ki ima veze z random sesuvanjem, pa napišemo slikaj napajalnik, ima noter sliko LC Powerja. Tak da v smeti s tem sranjem. So tudi dobri. Ampak v večini so taki, ki jih proizvajalci dobijo po 10€


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Igre mi zmrzujejo

Oddelek: Pomoč in nasveti
121165 (810) TheBlueOne
»

Kaj je najbolj pogost razlog za sesuvanje računalnika? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
768774 (7135) techuser
»

Geforce se sesuva (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
864513 (2983) filip007
»

Poceni napajalniki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
14334005 (31543) filip007
»

kaj se dogaja z pcjem ...

Oddelek: Pomoč in nasveti
253339 (2786) Nummy

Več podobnih tem