» »

Lan prikljucek

Lan prikljucek

mihhec ::

No jest mam na plati integrirane lan prikljucke in eno mrezno v pci slotu ki je prikloplena na router.Zdej ma pa zanima ce lahk ta kabl ki gre iz mrezne v router za internet priklopim v lan prikljucek na plati in bi pol mrezno kartico dau stran.A je to sploh mozn ce je ali bi internet delu isto kot na mrezni da ne bi blo to pocasnej mam pa adsl 1mbit

Trinitron ::

Vredu bo. Nič ne bo delal počasnej. Samo v biosu moraš enablat LAN priključek na matični. Hitrost je ista.

A res torej lahk mam nemset te mrezne 10skozi100 lan priklop in lahk normalno uporablam use p2p programe igram multipleyer igrce pa use to nc se ne spremeni ka pa antivirusni isto dela k pr mrezni.

Senitel ::

Saj to je še vedno običajna ethernet mreža samo, da je "mrežna kartica" integrirana na matični...

A lan sam a ste sigurni da to deluje ker ce deluje super en pci slot bol prazn.Bom probu.A ma gdo tk prkloplen.Pa se neki a so tuki kake slabosti prednosti od mrezne kartice.

VASkO ::

jesuš jesuš mihhec

ta LAN prikljucek je cisto prava mrezna kartica, kot tista, ki jo vtaknes v PCI slot

so ti ze rekli

Zakon kr ne morm verjet sam je pa tuki en problem na plati mam 4 lan prikljucke zdej me pa zanima ce mi slucajno enga skuri zard strele kar se lahk zgodi a pol bojo se delali ostali 3 prklopi za lan ce mi enga skuri.

Senitel ::

Jah če ti pa strela udari, je pa itak dost velika verjetnost, da ti še kaj druzga skuri kot samo mrežno kartico...

Ja no jest mislim na tist k pride po tel zici ne pa elektriko a ves k je u tel.zici prevlka napetost pol pa ti modem od adsl nese ucasih.

perci ::

ne vem kaksno imas ti napetost v parici, ampak to o cemer govoris, ni lih normalno

No mau narobe sm mogoce to povedu jest mislim na strelo drgac ne o prevlki napetosti.Pac ce strela ucepi pa gre mrezna kartica jo pac vn das pa novo not. Kako je pa pr teh lan prkljuckih a crkne edn al usi stirje

joj prejoj
to pa ziher niso LAN prikljucki, ce so STIRJE :D
da ne bos mreznega kabla v USB porte tiscal, no saj itak ne pase not :D

Ej a me mas za norca!!!!!!!!.Menda pa ze vem kak je usb.No pa zmotu sm se dva lan priklopa sta.Se opravicujem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihhec ()

ja no, kaj pa naj mislim, ce pravis, da mas 4 mrezne na plati integrirane

Ne sj ni panike.No ce slucajno pride do udara prek tel.zice a mi skuri oba lan porta al sam onga k mam not ustekan internet.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Udar strele

Oddelek: Omrežja in internet
6886 (585) dev
»

Je UPS rešitev?

Oddelek: Strojna oprema
6884 (781) francek1
»

EMP zaščita omrežja

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
141571 (1156) Anteus
»

udar strele - vse uničeno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9310032 (7477) gregor
»

strele in izklapljanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
636978 (5161) klemenSLO

Več podobnih tem