» »

k7s5a pro in tezave z udma kontrolerjem

k7s5a pro in tezave z udma kontrolerjem

jezus_kristus ::

Lep pozdrav!

Nedolgo tega sem kupil maticno plosco k7s5a pro in takrat se je zacelo. Na prvem ide kontrolerju, ki bi naj bil udma 66/100 kompatibilen mi nikakor ni uspelo instalirat trdega diska. Bios ga je zaznal in pravilno nastavil parametre. Napake pa so bile sledece:

Disk je bil Maxtorjev 20 GB model "32049H2" UATA/100, bios pa ga je poimenoval Laxtnr in nek xyz model. Poskusil sem se z dvem diskoma eden je bil UATA/66 eden pa zelooo star. rezultat je bil vedno isti - pravilno zaznana velikost, st cilindrov, glav,... ampak ime pa vedno napacno.

Poleg tega pa se s kateregakoli od teh diskov ni dalo cisto nic narediti. Na disku so bli Windowsi instalirani, pa ni znal bootat.

Nato pa sem prestavil diske na drug ide krmilnik in glej ga ... cudezno vsi trije diski so tam delali, operacijski sistem se je bootal. kot da je vse ok.

Potem sem nasel na nekem nemskem forumu nekaj o tem, da je eden imel podobne tezave z drugim ide, pa je bila plosca pokvarjena. In sem tudi jaz nesel plosco nazaj (na servisu so rekli da dela normalno, samo jim nisem verjel) in zahteval novo. In pridem domov z novo plosco in stvar spet ne dela.

Zamenjam kable (kabli so mimogrede bili pravi za UATA!), nic. Potem zamenjam napajalnik 300W -> 400W. Nic.

Potem flasham bios z OC biosom. To je bila super pridobitev, ker mi zdaj moj 2100+ deluje na 2000MHz :), ampak tezave se vedno.

Zamenjal graficno kartico. nic.

Zanimivo pa je, da tudi cd-roma ne morem dat na prvi kontroler, ker dobim pri bootanju napis ATAPI incompatible.

Vglavnem nic! Vidim pa da taksne probleme se nihce ni imel. Torej, Zamenjal sem 3 diske, 2 maticni plosci, 2 ide kabla, 2 cdroma, 2 graficni kartici in napajalnik. Zdaj pa ne vem vec kaj se se da naredit.

kaksna ideja?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

jumperji na IDE ATA disku

Oddelek: Pomoč in nasveti
111268 (1151) turist1
»

Nerešljiv problem: Windows XP particija se nenehno sesuva

Oddelek: Operacijski sistemi
242653 (2057) R33D3M33R