Forum » Elektrotehnika in elektronika » Vezava jack stereo priključka
Vezava jack stereo priključka
Alkoman ::
Zdravo,
zanima me kako vezem stereo jack prikljucek na kabl, ki ima dvakrat po dve zici. Vem, da sta dve masi, se pravi da ju lahko vezem skupaj na jack, drugi dve pa levi in desni kanal. Sedaj pa me zanima, katera je masa, tista, ki je "oblecena" v plastiko, v mojem primeru sta to rdeca in bela, ali pa drugi dve zraven tih dveh barv?
Upam, da je vprasanje postavljeno dokaj razumljivo
zanima me kako vezem stereo jack prikljucek na kabl, ki ima dvakrat po dve zici. Vem, da sta dve masi, se pravi da ju lahko vezem skupaj na jack, drugi dve pa levi in desni kanal. Sedaj pa me zanima, katera je masa, tista, ki je "oblecena" v plastiko, v mojem primeru sta to rdeca in bela, ali pa drugi dve zraven tih dveh barv?
Upam, da je vprasanje postavljeno dokaj razumljivo
/// --- I Am What I Am --- \ \ \
Pudding ::
Masa je tista, ki ni oblecena. Ponavadi objema signalno zico in jo sciti pred motnjami.
Rdeca je desni kanal, bela je levi kanal.
Ali kdo ve kaksna je konvencija za stereo jack?
Rdeca je desni kanal, bela je levi kanal.
Ali kdo ve kaksna je konvencija za stereo jack?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pudding ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Priklop glasbenega stolpa na TVOddelek: Zvok in slika | 7737 (3344) | matjazekk |
» | Kako zvezati notranji računalniški zvočnik na bananco? - pomoč prosimOddelek: Pomoč in nasveti | 2093 (1675) | Frenckie |
» | kako povezati mp3 player z avtoradiemOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3370 (2996) | hudychk |
» | Pomoč pri slušalkah-NE DELA!!Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 959 (876) | 20sdfj093f |
» | Stereo slušalkeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1671 (1525) | Sadida |