Forum » Elektrotehnika in elektronika » Faza na obeh vodih
Faza na obeh vodih
zigizagi ::
Imam sistem s sončnimi celicami in pretvornik (avto) 12v na 220v. Ko pogledam na faznbrifer mi na obeh pokaže fazo. Zanima me kaj je fora tega in kako to odpravim??? Drugace pa tv,pc,... dela normalno. Kako to rešiti? A more bit nujno sinusni pretvornik?
Hvala! Lp
Hvala! Lp
- poskusilo klonirati: zigizagi ()
d4vid ::
Nula ni ozemljena, zato ti fazenbrifer sveti.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
mirator ::
Imam sistem s sončnimi celicami in pretvornik (avto) 12v na 220v. Ko pogledam na faznbrifer mi na obeh pokaže fazo. Zanima me kaj je fora tega in kako to odpravim??? Drugace pa tv,pc,... dela normalno. Kako to rešiti? A more bit nujno sinusni pretvornik?
Hvala! Lp
Sicer so ti nekateri že odgovorili, dagr za inducirano napetost, kise pojavi v prostem vodniku (to je tisti, ki ni priključen ne na nulo ne na fazo.Iz tvojega posta razumem, da imaš problem z vodniki od presmernika od PVE. V tem primeru pač nimaš določenega zvezdišča oz. potenciala proti zemlji, medtem ko sinusna oblika na ta pojav nima nobenega vpliva. Reštev je, da en pol iz razmernika ozemljiš.
Miha 333 ::
Hvala! Lp
To je normalno, ker ni reference proti zemlji. Fazenbrifer dela na predpostavki, da ima nula enak potencial kot zemlja oz. tvoj prst. To bi veljalo za fiksne inštalacije, avto pretvornik je pač izjema. Ampak med poloma je še vedno prava napetost, zato naprave delujejo normalno. Uporabljaj tako kot je namenjeno in raje ničesar ne ozemljuj, da ne boš nevede ustvaril kakšne dodatne nevarnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miha 333 ()
Stari maček ::
Ozemljuje se ne za brez veze, ampak zaradi varnosti. Ravno naprava, ki bo priključena na neozemljen vir, bo potencialno nevarna, ker na ohišju ne bo ozemljitve. Za bormašine in podobno seveda ni potrebna.
Invictus ::
Tvoj pretvornik ni ozemljen.
Zato imaš na nuli nek potencial.
[Deleted]
Zato imaš na nuli nek potencial.
[Deleted]
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: bfranklin ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Različni vtiči (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13461 (12169) | St235 |
» | "Šok" med igranjem igre RocksmithOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3920 (3151) | balocom |
» | Razlika med fazo in nuloOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 20091 (18037) | jest10 |
» | fotovoltaika, krimilnik in varčen računalnikOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3057 (1866) | Pyr0Beast |
» | Fazno krmiljeni motorji s polprevodniški mi elementi.Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2537 (2376) | radiator |