» »

Cene stanovanj v LJ in drugod

Cene stanovanj v LJ in drugod

Temo vidijo: vsi
««
246 / 246
»
»»

johnnyyy ::

Alcarinnn je izjavil:

Država smo mi vsi, nas je kdo vprašal?

Imamo parlamentarno ne direktne demokracije. Tako da o tem odločajo ljudje ki jih volimo na volitvah.

Meni je osebno čisto vseeno ali jih plačujemo ali ne, važno mi je da smo konsistentni. Če jim pomagamo potem je prav da preko davkov vračajo. Če ne pa ne.

Alcarinnn ::

johnnyyy je izjavil:

Alcarinnn je izjavil:

Država smo mi vsi, nas je kdo vprašal?

Imamo parlamentarno ne direktne demokracije. Tako da o tem odločajo ljudje ki jih volimo na volitvah.

Meni je osebno čisto vseeno ali jih plačujemo ali ne, važno mi je da smo konsistentni. Če jim pomagamo potem je prav da preko davkov vračajo. Če ne pa ne.

V takih primerih je parlamentarna demorkacija napaka, ker takih vprašanj ne postavljamo in ne dobivamo dogovore na njih pred volitvami...

johnnyyy ::

Alcarinnn je izjavil:

V takih primerih je parlamentarna demorkacija napaka, ker takih vprašanj ne postavljamo in ne dobivamo dogovore na njih pred volitvami...

Ali je napaka ali ne je stvar pogleda. Te zadeve so strateške in ne moremo se vsake volitve odločati med komunizmom in turbo kapitalizmom.

jernejl ::

Alcarinnn je izjavil:

Meni je vse jasno, tebi pa nič. Od plač se plačuje za reševanje ljudi, od premoženja za reševanje premoženja.

Ne to si si ti izmislil... Saj se tudi od TELEFONA ne plača davek pa polisti iščejo ukradene telefone... pa nimaš namenskega davka od telefona za reševanje premoženja...
Ja, saj tudi copate kradejo otrokom v šoli, pa se od tega ne plačuje davka za njihovo reševanje, o groza!
Če boš kdaj prišel k pameti, boš razumel, zakaj je pobiranje davka od premoženja za take predmete butasto.
Za kar se zavzemam jaz in kar počno v razvitih državah pa je, da se davke pobira učinkovito - to je pa tebi precej tuje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

Alcarinnn ::

jernejl je izjavil:

Alcarinnn je izjavil:

Meni je vse jasno, tebi pa nič. Od plač se plačuje za reševanje ljudi, od premoženja za reševanje premoženja.

Ne to si si ti izmislil... Saj se tudi od TELEFONA ne plača davek pa polisti iščejo ukradene telefone... pa nimaš namenskega davka od telefona za reševanje premoženja...
Ja, saj tudi copate kradejo otrokom v šoli, pa se od tega ne plačuje davka za njihovo reševanje, o groza!
Če boš kdaj prišel k pameti, boš razumel, zakaj je pobiranje davka od premoženja za take predmete butasto.
Za kar se zavzemam jaz in kar počno v razvitih državah pa je, da se davke pobira učinkovito - to je pa tebi precej tuje.

Najboljučinkovito je pobiranje davkov od plač... zato torej to počnemo... ampak ti ni všeč ker ni fer praviš, jaz se s tabo strinjam, ampak meni tudi ni fer da kradejo telefone pa ne plačujejo lastniki telefonov za ukvarjanje policiej s krajo telefonov... torej hočeš povedat da tvoj "ne fer" je samo ena opcija vsega "n fer" prav... samo ne si mislit da imaš ti najbolj prav.

jernejl ::

Alcarinnn je izjavil:

Najboljučinkovito je pobiranje davkov od plač
Ne drži. Pobiranje davkov od nepremičnin je bistveno učinkovitejše.

ampak meni tudi ni fer da kradejo telefone pa ne plačujejo lastniki telefonov za ukvarjanje policiej s krajo telefonov... torej hočeš povedat da tvoj "ne fer" je samo ena opcija vsega "n fer" prav... samo ne si mislit da imaš ti najbolj prav.
Absolutne poštenosti nikdar ne bomo dosegli, v vsakem primeru pa je bolj pošteno, da se od nepremičnin oz. premoženja plačuje davek, kot da se ne. Tudi švicarji, ki imajo splošen davek na premoženje, ne zgolj na nepremičnine, ne pobirajo davkov od telefonov, čevljev in klobas v hladilniku, ker je to popolnoma neučinkovito.

Zgodovina sprememb…

««
246 / 246
»
»»