Forum » Problemi človeštva » Cene stanovanj v LJ in drugod
Cene stanovanj v LJ in drugod
Temo vidijo: vsi
TorrentXL ::
Nesmiselno je primerjati cene glede na plače, kajti plače so odvisne od produktivnosti. Kakšen smisel bi sicer bilo biti produktiven, če to ne bi imelo za posledico boljšega (cenejšega) življenja?
Pa sem skoraj prepričan, da so v Somaliji nepremičnine glede na plače že dražje kot v Ljubljani.
Nesmiselno je samo v primeru, če nisi preveč bister. Ostalim to ima smisel, ker se na tak način ocenjuje in primerja dostopnost neke dobrine.
Ja, res je. Tam so se cene v zadnjem letu povišale za 8,8%, v Ljubljani pa za 12%, ker ni davka
Je pa nesmiselno primerjat hruške in jabolka, kar počneš ti. Namreč članek za Hrvaško govori o novih stanovanjih.
Pustimo malenkosti kot so da imamo tudi ta davek mi že in to višjega od njih.
Pustimo malenkosti, da to ni nujno res, da so tam izjeme malo manj ohlapne in da njihov FURS to bolj uspešno pobira. Recimi v ZG je samo 5EUR ta davek, čeprav bi lahko bil 8EUR. Že 5EUR pomeni 500EUR davka na leto za 100m2. Pri nas tud tisti, ki to plačujejo, plačajo dost manj. Se pa strinjam s teboj, da bi višji davek imel še boljši efekt.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TorrentXL ()
BorutO ::
Zdaj se bodo zagotovo cene najemnin začele nižati ali pa se bodo umirile ... Končno bodo otežili najemodajalcem za oddajo preko airbnbja in bookinga ...
https://www.finance.si/visoke-kazni-ned...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutO ()
LeQuack ::
Zdaj se bodo zagotovo cene najemnin začele nižati ali pa se bodo umirile ... Končno bodo otežili najemodajalcem za oddajo preko airbnbja in bookinga ...
Najemodajalci so se vedno požvižgali na zakone, ne vem zakaj bi jih zdaj začeli spoštovati kar naenkrat.
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
feryz ::
Zato ker jih bosta podjetji.
Boš moral predložiti kup papirjev in dokazov in te bo minilo.
Nekako tako, kot uber pri nas. Nič in še enkrat nič. Baje obstaja, to je pa tudi vse.
Boš moral predložiti kup papirjev in dokazov in te bo minilo.
Nekako tako, kot uber pri nas. Nič in še enkrat nič. Baje obstaja, to je pa tudi vse.
LeQuack ::
Kakor vem večina špekulantov ima itak prazna stanovanja, tako da to ne bo ravno vplivalo na njih.
Quack !

luli ::
V Ljubljani ne plačujete NUSZ?
5EUR na m2 ne, še manj pa 8EUR na m2, kolikor je max na Hrvaškem. Mogoče če bi seštel NUSZ in davek na premoženje, bi prišel blizu Hrvaškim cifram. To govorim nominalno. V odstotku od vrednosti nepremičnine bi bil še vedno nižji. Je pa hrvaški davek premili, kot sem že povedal, ampak vsaj je za začetek. Bolj je povedno to, da so ga sprejeli, pri nas pa nekaj mutijo in komplicirajo, ker ga itak ne smejo spreminjat.
Zgodovina sprememb…
Kakor vem večina špekulantov ima itak prazna stanovanja, tako da to ne bo ravno vplivalo na njih.
Koliko "špekulantov" pa poznaš?
Jaz samo 2, ampak se verjetno ne gibam v pravih krogih. Poznam pa jih dost, ki oddajajo na črno ali pa prijavljajo smešno nizke najemnine na GURS. Takih je kr večina.
Zanimivo da ti same barabe poznaš.
Jaz ne poznam niti enega, ki bi oddajal na črno ali na zlagano pogodbo.
Tako pač je, vsak se v krogu sebi enakih giblje.
PujsekPepe ::
Kdo pri zdravi pamet bi oddajal in prijavil da ti odvzamejo 25%. Se bl splaca kazn placat. Ce jih mas pa vec pa itak fuknes na doo

luli ::
Koliko "špekulantov" pa poznaš?
Jaz samo 2, ampak se verjetno ne gibam v pravih krogih. Poznam pa jih dost, ki oddajajo na črno ali pa prijavljajo smešno nizke najemnine na GURS. Takih je kr večina.
Očitno se gibaš, ker jaz ne poznam nobenega.
Zanimivo da ti same barabe poznaš.
Barabe? A niso to po vaše samo iznajdljivi?
Mislim, glede na to kako težko je tvoje neumnosti tukaj prenašat, potem me ne čudi, da ne poznaš dost ljudi. Vsaj ne do te mere, da bi ti povedali kako oddajajo.
Še bolj čudno pa je, da se tukaj hvališ kako si kupil naložbeno stanovanje v LJ. Očitno niti sebe ne poznaš.
Očitno se gibaš, ker jaz ne poznam nobenega.
Glede na to, da je cca. 12k praznih stanovanj v LJ in 5k v MB, potem pač živite verjetno nekje na vasi ali pa poznate zelo nalo ljudi.
Zgodovina sprememb…
PujsekPepe je izjavil:
Kdo pri zdravi pamet bi oddajal in prijavil da ti odvzamejo 25%. Se bl splaca kazn placat. Ce jih mas pa vec pa itak fuknes na doo
Nekaj jih je, ne pa dost. Sej ne rabiš nobenga poznat. No, za na črno ja. Za prijavo nižjih najemnin pa ne. Samo odpreš portal lokacija.si in se čudiš kako "poceni" so najemnine v LJ.
Zgodovina sprememb…
BorutO ::
Malo kdo bo priznal, da kar koli dela na črno. Imaš tudi modele, ki so nekje zaposleni, potem pa grejo na bolniško, da lahko tam delajo na črno. Pa ne ve noben, da je on na bolniški zato, da tam dela zdaj na črno. Nor je tisti, ki kar koli na okoli razlaga, da dela kar koli na črno. Jaz par znancev sumim, da delajo marsikaj na črno ... ampak mi je res vseeno kaj in kako počnejo. Jaz se raje brigam za svojo rit.
Opisuješ slovenske vojake in njihov modus operandi. Delajo vse na bolniški, od polaganja ploščic do gozdarstva.
So pa del javnega sektorja, zato tak sistem pije vodo. V gospodarstvu ne bi šlo.
So pa del javnega sektorja, zato tak sistem pije vodo. V gospodarstvu ne bi šlo.
Velki ::
Gre gre tudi tam, sploh v velikih firmah se noben kaj dosti ne briga kaj delaš na bolniški.