Forum » Problemi človeštva » Cene stanovanj v LJ in drugod
Cene stanovanj v LJ in drugod
Temo vidijo: vsi
TorrentXL ::
Nesmiselno je primerjati cene glede na plače, kajti plače so odvisne od produktivnosti. Kakšen smisel bi sicer bilo biti produktiven, če to ne bi imelo za posledico boljšega (cenejšega) življenja?
Pa sem skoraj prepričan, da so v Somaliji nepremičnine glede na plače že dražje kot v Ljubljani.
Nesmiselno je samo v primeru, če nisi preveč bister. Ostalim to ima smisel, ker se na tak način ocenjuje in primerja dostopnost neke dobrine.
Ja, res je. Tam so se cene v zadnjem letu povišale za 8,8%, v Ljubljani pa za 12%, ker ni davka
Je pa nesmiselno primerjat hruške in jabolka, kar počneš ti. Namreč članek za Hrvaško govori o novih stanovanjih.
Pustimo malenkosti kot so da imamo tudi ta davek mi že in to višjega od njih.
Pustimo malenkosti, da to ni nujno res, da so tam izjeme malo manj ohlapne in da njihov FURS to bolj uspešno pobira. Recimi v ZG je samo 5EUR ta davek, čeprav bi lahko bil 8EUR. Že 5EUR pomeni 500EUR davka na leto za 100m2. Pri nas tud tisti, ki to plačujejo, plačajo dost manj. Se pa strinjam s teboj, da bi višji davek imel še boljši efekt.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TorrentXL ()
BorutO ::
Zdaj se bodo zagotovo cene najemnin začele nižati ali pa se bodo umirile ... Končno bodo otežili najemodajalcem za oddajo preko airbnbja in bookinga ...
https://www.finance.si/visoke-kazni-ned...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutO ()
LeQuack ::
Zdaj se bodo zagotovo cene najemnin začele nižati ali pa se bodo umirile ... Končno bodo otežili najemodajalcem za oddajo preko airbnbja in bookinga ...
Najemodajalci so se vedno požvižgali na zakone, ne vem zakaj bi jih zdaj začeli spoštovati kar naenkrat.
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
feryz ::
Zato ker jih bosta podjetji.
Boš moral predložiti kup papirjev in dokazov in te bo minilo.
Nekako tako, kot uber pri nas. Nič in še enkrat nič. Baje obstaja, to je pa tudi vse.
Boš moral predložiti kup papirjev in dokazov in te bo minilo.
Nekako tako, kot uber pri nas. Nič in še enkrat nič. Baje obstaja, to je pa tudi vse.
LeQuack ::
Kakor vem večina špekulantov ima itak prazna stanovanja, tako da to ne bo ravno vplivalo na njih.
Quack !

luli ::
V Ljubljani ne plačujete NUSZ?
5EUR na m2 ne, še manj pa 8EUR na m2, kolikor je max na Hrvaškem. Mogoče če bi seštel NUSZ in davek na premoženje, bi prišel blizu Hrvaškim cifram. To govorim nominalno. V odstotku od vrednosti nepremičnine bi bil še vedno nižji. Je pa hrvaški davek premili, kot sem že povedal, ampak vsaj je za začetek. Bolj je povedno to, da so ga sprejeli, pri nas pa nekaj mutijo in komplicirajo, ker ga itak ne smejo spreminjat.
Zgodovina sprememb…
Kakor vem večina špekulantov ima itak prazna stanovanja, tako da to ne bo ravno vplivalo na njih.
Koliko "špekulantov" pa poznaš?
Jaz samo 2, ampak se verjetno ne gibam v pravih krogih. Poznam pa jih dost, ki oddajajo na črno ali pa prijavljajo smešno nizke najemnine na GURS. Takih je kr večina.
Zanimivo da ti same barabe poznaš.
Jaz ne poznam niti enega, ki bi oddajal na črno ali na zlagano pogodbo.
Tako pač je, vsak se v krogu sebi enakih giblje.
PujsekPepe ::
Kdo pri zdravi pamet bi oddajal in prijavil da ti odvzamejo 25%. Se bl splaca kazn placat. Ce jih mas pa vec pa itak fuknes na doo

luli ::
Koliko "špekulantov" pa poznaš?
Jaz samo 2, ampak se verjetno ne gibam v pravih krogih. Poznam pa jih dost, ki oddajajo na črno ali pa prijavljajo smešno nizke najemnine na GURS. Takih je kr večina.
Očitno se gibaš, ker jaz ne poznam nobenega.
Zanimivo da ti same barabe poznaš.
Barabe? A niso to po vaše samo iznajdljivi?
Mislim, glede na to kako težko je tvoje neumnosti tukaj prenašat, potem me ne čudi, da ne poznaš dost ljudi. Vsaj ne do te mere, da bi ti povedali kako oddajajo.
Še bolj čudno pa je, da se tukaj hvališ kako si kupil naložbeno stanovanje v LJ. Očitno niti sebe ne poznaš.
Očitno se gibaš, ker jaz ne poznam nobenega.
Glede na to, da je cca. 12k praznih stanovanj v LJ in 5k v MB, potem pač živite verjetno nekje na vasi ali pa poznate zelo nalo ljudi.
Zgodovina sprememb…
PujsekPepe je izjavil:
Kdo pri zdravi pamet bi oddajal in prijavil da ti odvzamejo 25%. Se bl splaca kazn placat. Ce jih mas pa vec pa itak fuknes na doo
Nekaj jih je, ne pa dost. Sej ne rabiš nobenga poznat. No, za na črno ja. Za prijavo nižjih najemnin pa ne. Samo odpreš portal lokacija.si in se čudiš kako "poceni" so najemnine v LJ.
Zgodovina sprememb…
BorutO ::
Malo kdo bo priznal, da kar koli dela na črno. Imaš tudi modele, ki so nekje zaposleni, potem pa grejo na bolniško, da lahko tam delajo na črno. Pa ne ve noben, da je on na bolniški zato, da tam dela zdaj na črno. Nor je tisti, ki kar koli na okoli razlaga, da dela kar koli na črno. Jaz par znancev sumim, da delajo marsikaj na črno ... ampak mi je res vseeno kaj in kako počnejo. Jaz se raje brigam za svojo rit.
Opisuješ slovenske vojake in njihov modus operandi. Delajo vse na bolniški, od polaganja ploščic do gozdarstva.
So pa del javnega sektorja, zato tak sistem pije vodo. V gospodarstvu ne bi šlo.
So pa del javnega sektorja, zato tak sistem pije vodo. V gospodarstvu ne bi šlo.
Velki ::
Gre gre tudi tam, sploh v velikih firmah se noben kaj dosti ne briga kaj delaš na bolniški.
PROTEINSKI ::
Maljevac in Mesec sta pripravljena popustiti s cenami v naslednjem mandatu. Tudi do 50% znižanje bo na nepremičninah.
Zako ::
cene nepremicnin ne uravnava trg v Sloveniji, ampal elita, katera ne dovoli nepremicninskeg davka in posledicno ni novogradenj.
Koliko blokov se je zgradilo? Koliko od tega je zgradila drzava? Absolutno premalo. Posledica: nepremicnine se bodo se podrazile, zato tisti kdor lahko, kupi cimprej.
Sam sem cakal padec cen od leta 2018. Kupil hiso novembra, 2025. Zraven moje se je prodajala se ena nova hisa, cena je od Novembra do danes zrasla za 110.000 EUR, na 680.000 EUR. Prodano in placano pol z gotovino, pol z kreditom.
Kupili so jo druzina tako, da je prodala stanovanje v Ljubljani.
Vojna v UA, bliznji vzhod, cena nafte se dvigne, davki vse visji, place vse manjse --> cena nepremicnin v Sloveniji ne pada, ampak raste. Je to posledica trga ali elit? Dajte ze enkrat spreledati, da v Sloveniji ni trga nepremicnin.
Koliko blokov se je zgradilo? Koliko od tega je zgradila drzava? Absolutno premalo. Posledica: nepremicnine se bodo se podrazile, zato tisti kdor lahko, kupi cimprej.
Sam sem cakal padec cen od leta 2018. Kupil hiso novembra, 2025. Zraven moje se je prodajala se ena nova hisa, cena je od Novembra do danes zrasla za 110.000 EUR, na 680.000 EUR. Prodano in placano pol z gotovino, pol z kreditom.
Vojna v UA, bliznji vzhod, cena nafte se dvigne, davki vse visji, place vse manjse --> cena nepremicnin v Sloveniji ne pada, ampak raste. Je to posledica trga ali elit? Dajte ze enkrat spreledati, da v Sloveniji ni trga nepremicnin.
Zako je zakon!!!
Država oz. državna podjetja so gradila stanovanja v socializmu.
Odkar so nekateri določili, da smo v kapitalizmu, to ni več naloga države, niti ni okusno, da to izvaja. Vsi vemo zakaj.
To zdaj urejajo kapitalisti. Država jim lahko zgolj sugerira ali pomaga pri tem.
Teoretično lahko gradijo še mestne oblasti, seveda po kapitalističnem principu, torej da čim več iztržijo od tega.
Država pa nima kaj početi pri gradnji stanovanj. Pravzaprav je zelo dobro, da je čim dlje stran.
Odkar so nekateri določili, da smo v kapitalizmu, to ni več naloga države, niti ni okusno, da to izvaja. Vsi vemo zakaj.
To zdaj urejajo kapitalisti. Država jim lahko zgolj sugerira ali pomaga pri tem.
Teoretično lahko gradijo še mestne oblasti, seveda po kapitalističnem principu, torej da čim več iztržijo od tega.
Država pa nima kaj početi pri gradnji stanovanj. Pravzaprav je zelo dobro, da je čim dlje stran.
cene nepremicnin ne uravnava trg v Sloveniji, ampal elita, katera ne dovoli nepremicninskeg davka in posledicno ni novogradenj.
Čudne so te tvoje zgodbice. V zadnjem letu nisem na nepremičninah videl nobenega oglasa za novo hišo v Gameljnah. Stara se tud ni nobena prodala, ker je ETN prazen. Potem pa je baje še nekdo dal 110.000 več kot ti samo par mesecev kasneje. Malo se bere za lase privlečeno.
MadMen ::
Država oz. državna podjetja so gradila stanovanja v socializmu.
To je malce za lase privlečeno. Dejstvo je, da država v določenih primerih še vedno "socializira" podjetja npr. s subvencioniranjem čakanja na delo, državno pomočjo v času covida-19 ter dodeljevanjem povratnih in nepovratnih sredstev prek razpisov. Torej ekonomija in država v absolutnem smislu nista ločeni, ne gre pa seveda za plansko gospodarstvo, kot smo ga poznali v nekdanji Jugoslaviji.
Glede na velikost bi država v takšnih primerih lahko vstopila na trg z namenskim ciljem, vendar trenutno raje gradi socialna stanovanja, da bi si pridobila čim več (levih) volivcev, namesto da bi težave reševala sistemsko in s tem olajšala položaj srednjega razreda.
bm1973 ::
Država gradi socialna stanovanja, kjer je notri vse drugo kot Slovenci...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
Država gradi socialna stanovanja, kjer je notri vse drugo kot Slovenci...
To je tud za lase privlečeno. Pogoj, da se sploh lahko prijaviš na razpis, je državljanstvo. Verjetno hočeš povedat, da so not Slovenci, ki tebi niso všeč oz. nimajo pravega priimka. Izjemi sta samo 2, ampak brezveze se je v te spuščat, ker je takih zelo malo. Sam pa mislim, da bi morali še vsaj enkrat toliko kot za socialo, zgradit še za prodajo po neprofitni ceni ali pa z minimalnim profitom. Glavno da je nižja cena kot na trgu.
Zgodovina sprememb…
Zakaj bi moj davkoplačevalski denar porabljali za gradnjo nepremičnin, kjer jaz ne smem nič kupiti?
To je diskriminacija...
Drugače pa pojdi na Brdo, tam v socialnih stanvoanjih skoraj ni Slovencev...
To je diskriminacija...
Utk ::
Včeraj je Golob napovedal da 80% novih stanovanj ne bo šlo za "socialna" stanovanja, ampak mlade družine, kadrovska itd.
Sicer se jaz poserjem na to kar on napove, ampak to kar je napovedal v prevedenem jeziku pomeni, da bo šlo 80% stanovanj za "naše". Kjer ne bo nobenih konkretnih meril na katera se bi lahko pritožil. Po 20 letih socialne najemnine bo pa stanovanje kar postalo njihovo.
Sicer se jaz poserjem na to kar on napove, ampak to kar je napovedal v prevedenem jeziku pomeni, da bo šlo 80% stanovanj za "naše". Kjer ne bo nobenih konkretnih meril na katera se bi lahko pritožil. Po 20 letih socialne najemnine bo pa stanovanje kar postalo njihovo.
zavajon ::
Zakaj bi moj davkoplačevalski denar porabljali za gradnjo nepremičnin, kjer jaz ne smem nič kupiti?
To je diskriminacija...
V primeru gradnje za prodajo ne bi porabljali tvojega denarja. Verjetno govoriš o socialnih stanovanjih za najem. Ta se pa gradijo zato, da imajo tud tisti bolj revni kje za živet. To je trenutno še bolj potrebno zarad bolanega nepremičninskega trga. Nihče si ne želi socialne katastrofe, kjer bi družine spale na ulici, ali pač? Tud meni ni pretirano všeč, da morem financirat socialna stanovanja, potem pa še plačat bolano ceno na trgu. Ne bi pa trdil, da je to nepotrebno. Seveda je tud tega premalo, tako kot ni tud nobenih drugih ukrepov. To pa zato, ker je vlada nesposobna in koruptivna.
Še enkrat. Velika večina prebivalcev na Brdu, če ne celo vsi, je Slovencev. To pomeni, da imajo slovensko državljanstvo.
Zgodovina sprememb…
zavajon ::
Včeraj je Golob napovedal da 80% novih stanovanj ne bo šlo za "socialna" stanovanja, ampak mlade družine, kadrovska itd.
In kaj, če bo šlo za "njihove"? A bi ti tudi rad kakšno stanovanje, ker jih imaš premalo?
Pa kje si prebral, da bo po 20 letih postalo njihovo?
Prebral nikjer, Golob je reku. Kolk to pomeni sicer nekateri vemo, pa vseeno, že tak plan je dost grozljiv. Slabo je že to, da ko enkrat prideš v tako stanovanje, lahko ostaneš v njem v nedogled, pa še tvoji otroci, potem bi pa kar že postalo njihovo.
Jaz si bom svoja stanovanja sam kupil, nočem jih pa kupovat še za druge, naj si jih sami. Tako kot jaz.
Jaz si bom svoja stanovanja sam kupil, nočem jih pa kupovat še za druge, naj si jih sami. Tako kot jaz.
Po Golobovo ne boš mogel odkupit. To je predlagal Janša, ki pravi da je potrebno ustvarit lastnike, ne večne najemnike.
Zgodovina sprememb…
Tudi Golob je to reku. Ampak ok, reku je marsikaj. Lahko da je 5 minut prej rekel tudi ravno obratno.
Tudi Golob je to reku. Ampak ok, reku je marsikaj. Lahko da je 5 minut prej rekel tudi ravno obratno.
Lažejo itak vsi. Golob tud svoje starlete ni pripeljal, da bi kaj povedala o tem kako priti do stanovanja s takim popustom, kot ga je ona dobila ali pa kako se spogajati za tako dobro OM, kljub temu, da je kredit za 20 let. Drugač pa itak vemo, da je Jankovič zrihtal.
Zgodovina sprememb…
V primeru gradnje za prodajo ne bi porabljali tvojega denarja. Verjetno govoriš o socialnih stanovanjih za najem. Ta se pa gradijo zato, da imajo tud tisti bolj revni kje za živet. To je trenutno še bolj potrebno zarad bolanega nepremičninskega trga.Trg ni bolan, ampak je točno tak, kakršen je. Bolj je bolan tisti, ki misli, da se bo trg prilagodil njemu. Enemu in edinemu, unikatnemu v vesolju i šire.
Zakaj se ob takih cenah, kot so pri nas, privatnikom ne splača graditi, je treba verjetno res vprašati državo in njene organe.
Ampak tega nihče ne dela. Raje jo podpira pri načrtih za mega krajo preko neke gradnje stanovanj pod komando države.
Trg ni bolan, ampak je točno tak, kakršen je. Bolj je bolan tisti, ki misli, da se bo trg prilagodil njemu. Enemu in edinemu, unikatnemu v vesolju i šire.
Točno to.
To folku pod 40 sploh ni jasno, ravno včeraj imel debato s kolegom...
On kar misli, da bo prepričal prodajalca, da mu proda pod njegovimi pogoji...
Lonsarg ::
Privatnikom se zelo zelo splaca gradit, visja ko je cena bolj se splaca.
Samo zelo hude birokratska(khm korupcijske) poti so do zacetka vecjega projekta (za manjse so predvsem birokratski zapleti pri vecjih pridejo zraven se kuverte). V primeru his se ponabadi ne splaca zupanom kaj dosti z korupcijo bavit, tam sam birokratsko ovirajo, pri vecjih pa se jim splaca.
Lastniki so v zemljiski knjigi javno objavljeni mimogrede in se vidi kako sem pa tja kaka vnukinja od Jankovica dobi celo stanovanja. Se tudi v zemljiski knjigi vidi da so brez kredita kupljene. V marsikateri novi LJ soseski Jankovic "kupi" (torej dobi kuverto v obliki nepremicnine) kako stanovanje.
V takem okolju pac ne bos resil nepremicninskega problema.
Samo zelo hude birokratska(khm korupcijske) poti so do zacetka vecjega projekta (za manjse so predvsem birokratski zapleti pri vecjih pridejo zraven se kuverte). V primeru his se ponabadi ne splaca zupanom kaj dosti z korupcijo bavit, tam sam birokratsko ovirajo, pri vecjih pa se jim splaca.
Lastniki so v zemljiski knjigi javno objavljeni mimogrede in se vidi kako sem pa tja kaka vnukinja od Jankovica dobi celo stanovanja. Se tudi v zemljiski knjigi vidi da so brez kredita kupljene. V marsikateri novi LJ soseski Jankovic "kupi" (torej dobi kuverto v obliki nepremicnine) kako stanovanje.
V takem okolju pac ne bos resil nepremicninskega problema.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Saj to je normalno po vseh državah...
Nepremičninski posli, sploh pri večjih zneskih, so bili vedno mafijska posla...
Nepremičninski posli, sploh pri večjih zneskih, so bili vedno mafijska posla...
V primeru gradnje za prodajo ne bi porabljali tvojega denarja. Verjetno govoriš o socialnih stanovanjih za najem. Ta se pa gradijo zato, da imajo tud tisti bolj revni kje za živet. To je trenutno še bolj potrebno zarad bolanega nepremičninskega trga.Trg ni bolan, ampak je točno tak, kakršen je. Bolj je bolan tisti, ki misli, da se bo trg prilagodil njemu. Enemu in edinemu, unikatnemu v vesolju i šire.
Zakaj se ob takih cenah, kot so pri nas, privatnikom ne splača graditi, je treba verjetno res vprašati državo in njene organe.
Ampak tega nihče ne dela. Raje jo podpira pri načrtih za mega krajo preko neke gradnje stanovanj pod komando države.
Je trg kr bolan. Še bolj bolan je pa tisti, ki misli da gre za konvencionalni prosti trg in da država ni dolžna ukrepat.
Seveda se splača gradit. Od kod ti take neumnosti? Če se ne bi splačalo, ne bi nihče gradil. Razlogi za to, da se malo gradi, so drugje. Omejevanje zazidljivih zemljišč (država in občine). Odsotnost pravega davka, ki bi poskrbel za učinkovito rabo prostora. Birokracija in sodni postopki. Protekcionizem gradbenih podjetij. Itd. Vse našteto je pa posledica sistemske korupcije na državnem in občinskem nivoju.
Zgodovina sprememb…
jernejl ::
In za vse to je rešitev davek na stanovanja, praviš?Ni rešitev za vse, je pa zagotovo del rešitve.
Zanimivo.
Če se ljudje ne bi tako oklepali svojih zemljišč, ker se jim to ne bi več splačalo, ko bi morali zanje začeti plačevati poštene davke, bi lahko marsikdo tam postavil svoj dom in ustvaril družino.
Podobno velja za prazna stanovanja.
Danes pa pač imamo mlade, ki vedrijo s cimri ali v otroških sobah socialističnih stanovanj ob starših do 30. ali 40. leta starosti, preden lahko gredo na svoje v stanovanje, ki je itak premajhno za ustvarit družino. Varčevanje pa tudi nima smisla, če nisi ravno v vrhu po prihodkih, ker ne moreš tako hitro varčevati, kot ti inflacija in rast cen nepremičnin žre prihranke, in je zato bolj smiselno denar sproti zagonit za kaj drugega, kar je mladim pač dosegljivo.
Na drugi strani pa cel kup zemljišč in že postavljenih stanovanj stoji praznih, ker se lastnikom nikamor ne mudi, dokler jim te nepremičnine subvencionirajo tisti, ki lastnih nepremičnin nimajo in morajo zato plačevati previsoke davke - npr. mladi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jernejl ()
enavlaka ::
Ni problem lastnik enega stanovanja ampak ta, ki jih ima 10 ali 100.
Če se ne da obdavčit, se da prepovedat.
Ni nobenega razloga, da se vztraja v sistemu, ki izkorišča narod.
Seveda pa bodo bogataši proti, ker se tako zapre pipa do dodatnega keša.
Dokler ne gre gospoda 10 procentna sedet, pa tudi tist, ki je podražil stavbo darsa za 30 mio, pa tist, ki plačuje 100 mio za železniško postajo, se škoda menit o višjih davkih.
PujsekPepe ::
Ni problem lastnik enega stanovanja ampak ta, ki jih ima 10 ali 100.
Ta ki jih ima 10 ali 100 ne bo placeval davka obdavcil bodo tiste ki ima 1 ali max 2 do jajc ce ze.
Alcarinn ::
In za vse to je rešitev davek na stanovanja, praviš?Ni rešitev za vse, je pa zagotovo del rešitve.
Zanimivo.
Če se ljudje ne bi tako oklepali svojih zemljišč, ker se jim to ne bi več splačalo, ko bi morali zanje začeti plačevati poštene davke, bi lahko marsikdo tam postavil svoj dom in ustvaril družino.
Podobno velja za prazna stanovanja.
Danes pa pač imamo mlade, ki vedrijo s cimri ali v otroških sobah socialističnih stanovanj ob starših do 30. ali 40. leta starosti, preden lahko gredo na svoje v stanovanje, ki je itak premajhno za ustvarit družino. Varčevanje pa tudi nima smisla, če nisi ravno v vrhu po prihodkih, ker ne moreš tako hitro varčevati, kot ti inflacija in rast cen nepremičnin žre prihranke, in je zato bolj smiselno denar sproti zagonit za kaj drugega, kar je mladim pač dosegljivo.
Na drugi strani pa cel kup zemljišč in že postavljenih stanovanj stoji praznih, ker se lastnikom nikamor ne mudi, dokler jim te nepremičnine subvencionirajo tisti, ki lastnih nepremičnin nimajo in morajo zato plačevati previsoke davke - npr. mladi.
Problem je kot zmeraj v načinu... Zakaj se zmeraj navija za kaznovalni namesto spodbujevalni način? Kaj pa če bi raje uredili davčno zakonodajo tako, da bi ti isti ljudje ki jih omenjaš HOTELI prodat svoje nepremičnine in parcele, ker je spodbujevalna politika pri davkih tako dobra da bi raje imeli ta denar kot v nepremičninah na delnicah? Recimo lahko bi naredili 0% davka na dividende, in poenostavili birokracijo da ni treba FURSu nič prijavljat? Pa dodatno bi država odprla vsem državljanom z njihovo DŠ pač zastonj trgovalne račune kjer lahko kupijo in držijo delnice slovenskih podjetij brez stroškov (ajde dajmo 1EUR na mesec strošek računa). Na tak način bi dali signal, delnice se bolj splačajo kot pa nepremičnine, poglejte, je manj težav, manj birokracije, manj davkov...
Namesto tega vsi vi faušljivci navijate na ve davka... dajmo navijat za boljše korenčke drugje pa bo to manj mikavno
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alcarinn ()
Saj vem, da se sam s sabo pogovarjaš. Luškano.
Treba je dvigniti davke. Tako na področju nepremičnin, kot tudi na področju delnic, obveznic, dividend in vse ostalo.
Ker le tako bomo zagotovili pravični svet in blaginjo za vse.
Z višjimi davki.
Treba je dvigniti davke. Tako na področju nepremičnin, kot tudi na področju delnic, obveznic, dividend in vse ostalo.
Ker le tako bomo zagotovili pravični svet in blaginjo za vse.
Z višjimi davki.