» »

Cene stanovanj v LJ in drugod

Cene stanovanj v LJ in drugod

Temo vidijo: vsi
««
170 / 170
»
»»

denabiker ::

Folk kupuje nepremičnine kot tople žemljice, zadnjič se s kolegom pogovarjava, ko nanese tema na investicije, pa pravi, da se je še napisal na seznam za 2 stanovanja, da bo kupil, pa pravim zakaj, kaj misliš da še bo tak zraslo, pa pravi nekam moram dati denar. Ja koliko pa bo vprašam, reče nimam pojma, še ni cenika in kataloga, je komaj se začelo gradit. Pa pravi, saj ni važno, saj bo tak cena sla gor. Pa tak že ima več kot 10 stanovanj..

TorrentXL ::

Tako bo še naprej, dokler bo država subvencionirala špekulante. No, al pa do takrat ko udari konkretna kriza.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TorrentXL ()

johnnyyy ::

TorrentXL je izjavil:

Stvari imajo konkretno drugače urejene, saj ne subvencionirajo špekulantov, ampak jih za razliko od nas kaznujejo. Očitno je to dobro, razen iz perspektive špekulantov. Mi smo kr bližje nič, saj imamo samo NUSZ. Davku na premoženje se večina ljudi preprosto izogne ali pa jih celo totalno zgrešena zakonodaja izvzame.

Luknje se da z ustrezno zakonodajo in učinkovitim nadzorom zakrpat. Vsaj večino. Drugač pa boš težko našel luknjo, da se boš izognil višjemu davku pri nakupu, ko kupuješ drugo ali več nepremičnino. Iz tega naslova se pa lahko zmanjša davek na oddajanje. Vse se da, če se hoče.

Dvomim, da veš kake so cene v Belgiji. Drugač pa se bomo sedaj pretvarjali, da je strošek delavcev pri gradnji zanemarljiv? Vsak dan nekaj novega tukaj.

Niti ne. Če imajo subvencioniran nakup 1. nepremičnine to pomeni da se nekomu mlademu bolj splača doma čakat na žensko in da potem skupaj kupita nepremičnino kot da bi že prej kupil npr. garsonjero. Saj ko/če boš kupil kasneje te država udari po glavi. In ko si star 60 let ne boš menjal hiše za manjše stanovanje saj te bo davkarija kaznovala.

Pač jbg vsaka palica ima 2 konca. In recimo v Sloveniji se ti splača imeti 2 ali več nepremičnin zaradi podnebja, ki je v rangu nekaj 10km lahko precej različno. V LJ boš imel meglo, na Primorskem bo burja, v Celju pa sončno brezvetrje. V Belgiji tega ni ker ko pride fronta z Atlantika in je dež je dež povsod.

Sem se pozanimal kakšne so cene, pa naj ti povem da za samostojne novograjene hiše ni kaj veliko razlik (če odštejemo Bruselj). Pač okolje jim bolj prizanaša (ravnina, potresi, klima), manj komplicirajo kot mi, bolj so produktivni z montažnimi in na koncu ni tako velike razlike, kljub temu da je delo konkretno dražje. Pač to veliko pravim da pri nas se cene začnejo z 1500eur/m2 gor pa z 1800eur/m2.

O čem govoriš? Če kupuješ nepremičnino za dom v katerem boš živel, plačaš nižji davek, kot pa če kupuješ 2. ali več nepremičnino.

Kakšno vezo ima vreme s tem, da nekdo kopiči nepremičnine in v njih parkira denar. Zakaj država ne bi to kaznovala? Ker je v drugem kraju manj megle?

V Belgiji prizanaša klima? Seveda manj komplicirajo, ker imajo nepremičnine pol cenejše kot mi glede na povprečno plačo. To je tako, kot da bi v LJ bil m2 novega stanovanja danes 2500€ - 3000€.

TorrentXL je izjavil:

O čem govoriš? Če kupuješ nepremičnino za dom v katerem boš živel, plačaš nižji davek, kot pa če kupuješ 2. ali več nepremičnino.

Saj ti pravim da ima vsaka plica 2 konca. Ko sem bil sam v najemih sem si želel da bi več ljudi investiralo v nepremičnine, ker razlika med tistimi, ki so kupili proti tistim ki so podedovali je bila očitna. In če nekdo investira z namenom oddajanja zakaj bi mu to preprečevali?

TorrentXL je izjavil:

Kakšno vezo ima vreme s tem, da nekdo kopiči nepremičnine in v njih parkira denar. Zakaj država ne bi to kaznovala? Ker je v drugem kraju manj megle?

Vezo ima s tem da na koncu imaš ogromno ljudi z 2 nepremičninama, kjer se sekundarna malo uporablja. In na koncu imaš teh konkretno več kot zbirateljev.

TorrentXL je izjavil:

V Belgiji prizanaša klima? Seveda manj komplicirajo, ker imajo nepremičnine pol cenejše kot mi glede na povprečno plačo. To je tako, kot da bi v LJ bil m2 novega stanovanja danes 2500€ - 3000€.

Če je bolj milo podnebje rabiš manj izolacije, ne rabiš tako dobrih oken, s tem imaš potem tudi manj prevoza, lažjo montažo, manj materiala. Na koncu ko vse sešteješ je dela manj, manj gre materiala in tudi če je delo konkretno dražje se pri končni ceni ne pozna toliko.

Mi je pa zanimiva ta filozofija navijanja da bodo cene nižje. Čeprav bi bilo lažje da bi navijali da so plače višje. Ker Belgijce ne rešujejo nizke cene ampak visoke plače. In to je problem kar celega balkana - bolj kot so nizke plače bolj so nepremičnine nedostopne.

matobeli ::

Kako prikladna in še trapasta primerjava. Ja, dejmo, BDP dvignit za ene 20% top zadeva, iz dons na jutr, samo en papir se podpiše in je prec rešeno.

Aja ne, odkar smo dvignil BDP za 20% so šle nepremičnine še za več gor.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Saj ti pravim da ima vsaka plica 2 konca. Ko sem bil sam v najemih sem si želel da bi več ljudi investiralo v nepremičnine, ker razlika med tistimi, ki so kupili proti tistim ki so podedovali je bila očitna. In če nekdo investira z namenom oddajanja zakaj bi mu to preprečevali?

In kdo pravi, da bi jim to preprečeval?

Vezo ima s tem da na koncu imaš ogromno ljudi z 2 nepremičninama, kjer se sekundarna malo uporablja. In na koncu imaš teh konkretno več kot zbirateljev.

To so zbiratelji, pač mali zbiratelji. Ni nič drugače.

Če je bolj milo podnebje rabiš manj izolacije, ne rabiš tako dobrih oken, s tem imaš potem tudi manj prevoza, lažjo montažo, manj materiala. Na koncu ko vse sešteješ je dela manj, manj gre materiala in tudi če je delo konkretno dražje se pri končni ceni ne pozna toliko.

A zato so na Primorskem pri nas tako poceni nepremičnine? Uf, dobro da si nam razložil.

Mi je pa zanimiva ta filozofija navijanja da bodo cene nižje. Čeprav bi bilo lažje da bi navijali da so plače višje. Ker Belgijce ne rešujejo nizke cene ampak visoke plače. In to je problem kar celega balkana - bolj kot so nizke plače bolj so nepremičnine nedostopne.

S to filozofijo ni nič narobe, ker ta ne izključuje navijanja za višje plače. Včasih je fajn če poznaš vsaj osnove ekonomije, ker potem bi razumel, da če smao povečaš pritok denarja v nepremičnine, brez da bi karkoli drugega uredil, bojo rezultat še višje cene.

TorrentXL je izjavil:

In kdo pravi, da bi jim to preprečeval?

Pač težje je za njih. In če se to na trgu pozna pri kvaliteti, potem ni dobro.

TorrentXL je izjavil:

To so zbiratelji, pač mali zbiratelji. Ni nič drugače.

Seveda samo treba se je zavedati da pri nas se bo to z razlogom bolj počelo kot drugje. Da ne bi bil na koncu kdo presenečen.

TorrentXL je izjavil:

A zato so na Primorskem pri nas tako poceni nepremičnine? Uf, dobro da si nam razložil.

Sem ti moral, za primer če ti v LJ ne bo uspelo postavit hišo za 200k, je bolje da se fokusiraš na primorsko ker boš 40k v prednosti.

Kako kaj gradnja? Si že pri temeljih?

TorrentXL je izjavil:

S to filozofijo ni nič narobe, ker ta ne izključuje navijanja za višje plače. Včasih je fajn če poznaš vsaj osnove ekonomije, ker potem bi razumel, da če smao povečaš pritok denarja v nepremičnine, brez da bi karkoli drugega uredil, bojo rezultat še višje cene.

Osnova življenja je čas. Saj gradnja, davki, dolgotrajna oskrba se ne izključujejo. Vsi boste prišli na vrsto, samo mladi boste prišli na vrsto čez 10 ali pa 20 let, če ne bo prišlo kaj vmes.

Pač težje je za njih. In če se to na trgu pozna pri kvaliteti, potem ni dobro.

Na kvaliteti se pozna trenutno stanje, ker se vse oglašuje kot luksuz, na koncu je pa luksuzna samo cena.

Seveda samo treba se je zavedati da pri nas se bo to z razlogom bolj počelo kot drugje. Da ne bi bil na koncu kdo presenečen.

Če bo tako početje dražje, se bo to počelo manj, ne več. Čudno logiko imaš. V vsakem primeru pa dajmo podražit tako početje in naj potem to počnejo več.

Sem ti moral, za primer če ti v LJ ne bo uspelo postavit hišo za 200k, je bolje da se fokusiraš na primorsko ker boš 40k v prednosti.

Torej so na Primorskem nepremičnine 20% cenejše kot v LJ. Hvala za informacijo. Daj to še sporoči prodajalcem.

Kako kaj gradnja? Si že pri temeljih?

Ne gradim nič in niti ne mislim. Če bi imeli pošten davek, ki bi pocenil tud zemljišča, potem mogoče bi. Seveda je to nerealno, ker je treba subvencionirat predvsem mešetarje in boomerje.

Osnova življenja je čas. Saj gradnja, davki, dolgotrajna oskrba se ne izključujejo. Vsi boste prišli na vrsto, samo mladi boste prišli na vrsto čez 10 ali pa 20 let, če ne bo prišlo kaj vmes.

Nimam pojma o čem bluziš, vem pa da to nima nič s cenami nepremičnin in s tem, da cela država subvencionira špekulante in boomerje.

Zgodovina sprememb…

Benny123 ::

denabiker je izjavil:

Folk kupuje nepremičnine kot tople žemljice, zadnjič se s kolegom pogovarjava, ko nanese tema na investicije, pa pravi, da se je še napisal na seznam za 2 stanovanja, da bo kupil, pa pravim zakaj, kaj misliš da še bo tak zraslo, pa pravi nekam moram dati denar. Ja koliko pa bo vprašam, reče nimam pojma, še ni cenika in kataloga, je komaj se začelo gradit. Pa pravi, saj ni važno, saj bo tak cena sla gor. Pa tak že ima več kot 10 stanovanj..

Jaz bi ga Obdavčil za deseto stanovanje tako da bi bil ob 4 stanovanja takoj.

Ostalapa cez 4 leta

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Benny123 ()

Sej to so vsi za, razen tisti ne, ki bi mogli plačat. :)

trancer01 ::

Jaz bi pa obdavčil tiste, ki podpirajo nov davek na nepremičnine.

Jaz bi obdavčil vse, ki imajo IQ nižji od 100. Take, ki imate nižjega od 80, bi dvojno.

luli ::

TorrentXL je izjavil:

Jaz bi obdavčil vse, ki imajo IQ nižji od 100. Take, ki imate nižjega od 80, bi dvojno.

Tudi če ti ti plačeval trojno, bi še vedno prispeval 0. Revčeček.

luli je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Tudi če ti ti plačeval trojno, bi še vedno prispeval 0. Revčeček.

Seveda bi jaz prispeval 0, ker tisti z višjim IQ od 100 ne bi plačevali. Torej trojno od 0 je še vedno 0. Bi pa zagotovo pobrali kr nekaj od tebe. Za to, da ne znaš niti slovensko, pa tud tako nizki IQ kot ga imaš, ne more bit izgovor.

https://fran.si/iskanje?FilteredDiction...

Zgodovina sprememb…

««
170 / 170
»
»»