» »

Cene stanovanj v LJ in drugod

Cene stanovanj v LJ in drugod

Temo vidijo: vsi
««
87 / 133
»»

LeQuack ::

poweroff je izjavil:

Hehe, Nepremicnine.net bi moral uvesti komentarje. :))>:D

Potem bi posel nepremičninskim agentom propadel, ker delajo na skrivanju informacij in zavajanju.
Quack !

Utk ::

Vi se smejite, nekdo bo pa to zlahka prodal. Kaj pol, če je mercator spodaj? Pod vsakim stanovanjem v Ljubljani je nekaj.

krho ::

Res je 95% nepremičnin je nemogoče najti na in je treba za vsako informacijo klicat agenta.. Me ne zanima.. pokaži mi bajto od zunaj v naravi in ulico, da si ogledam okolico večinoma je na voljo street view. Če me zatem še zanima vas bom poklical. mezaninna svoji strani pokaže drugače čisto vse vključno s lokacijo na gmaps thumbs up za njih!
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

A110 ::

Nič ni lepšega kot zbujanje od dostavljalnega tovornjaka zjutraj ko gre vzvratno in piska ;((

facepalm ::

A110 je izjavil:

Nič ni lepšega kot zbujanje od dostavljalnega tovornjaka zjutraj ko gre vzvratno in piska ;((

Tega se da se navaditi. Tako kot se da navaditi na hrup sredi LJ, le da v tem primeru, za manj denarja.
Ocitno se da v bliznji okolici LJ se vedno dobiti normalno nepremicnino za normalno ceno.

Invictus ::

krho je izjavil:

Res je 95% nepremičnin je nemogoče najti na in je treba za vsako informacijo klicat agenta.. Me ne zanima.. pokaži mi bajto od zunaj v naravi in ulico, da si ogledam okolico večinoma je na voljo street view. Če me zatem še zanima vas bom poklical. mezaninna svoji strani pokaže drugače čisto vse vključno s lokacijo na gmaps thumbs up za njih!

Sam sem našel praktično vse nepremičnine, razen dveh. Brez agentov...

Treba je pa iti malo ven, seveda in na bicikel. Se najde marsikaj...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

uvodV?? ::

Invictus je izjavil:

krho je izjavil:

Pravi Dora the explorer. Congrats.

facepalm je izjavil:

A110 je izjavil:

Tega se da se navaditi. Tako kot se da navaditi na hrup sredi LJ, le da v tem primeru, za manj denarja.
Ocitno se da v bliznji okolici LJ se vedno dobiti normalno nepremicnino za normalno ceno.

V vseh letih življenja v lj sem se lahko navadil vsega hrupa razen tovornjaka in nekoga ki na vse zgodaj zjutraj piha listje in kosi pod oknom ne

facepalm ::

A110 je izjavil:

facepalm je izjavil:

A110 je izjavil:

V vseh letih življenja v lj sem se lahko navadil vsega hrupa razen tovornjaka in nekoga ki na vse zgodaj zjutraj piha listje in kosi pod oknom ne

Ampak to stanovanje ima pogled na parkirisce, dostava je zadaj. Verjemi, da se dosti manj slisi.
Mene pa najbolj moti komunala s tistim malim vozilom za pucat ceste. Se sopmnim, da mi je vsako jutro ob 07:00 pripeljal pod okno in se obracal par min in nato ponovil vajo cez 10min. Jaz pa ravno zaspal, ker sem prisel iz nocne izmene:) Tisto je bilo priceless.

poweroff ::

Iz prve roke lahko povem, da tam ni preveč mirno. Spodaj je še lokal, zraven vsako leto postavijo nek mega advetni venček in so neki dogodki, na parkirišču se prodaja suha roba... pač, ni zelo bučno, mirno pa tudi ni.
sudo poweroff

krho ::

Invictus je izjavil:

krho je izjavil:

Ne smem v drugo občino.. najdi mi tole na gmaps. https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro... Zapravil ene 2h no luck.. Ker najbrž ni v Utiku, ampak nekje v okolici le tega.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

PrihajaNodi ::

A110 je izjavil:

facepalm je izjavil:

A110 je izjavil:

Zivis na vasi in poslusas:

- cerkev vsako jebeno uro
- dretje petelinov, krav
- otrosko dretje
- kosilnice
....
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

krho je izjavil:

Ne smem v drugo občino.. najdi mi tole na gmaps. https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro... Zapravil ene 2h no luck.. Ker najbrž ni v Utiku, ampak nekje v okolici le tega.

Saj je v isti regiji, tako da greš s kolesom lahko. Sam prelen si...

Poleg tega je nora cena. 74m2 v vukojebini, kjer smrdi po dreku. Okolica Vodic je znana po tem, kmetje gnojijo z največjo svinjarijo,, ne pomaga nobeden filter v avto, ko se pelješ po avtocesti. Prismrdi noter...

Bajta je za razfukat in obnovit. Čisto vse... Brez velikih adaptacij, vseljiva, my ass...

Zanič kovinske vodovodne cevi, najbrž vse zarjavele, odtoki najbrž še svinčeni in azbestni, elektrika brez zemlje in ne v ceveh. Varovalke še ta stare. Estrihi najbrž iz suhega betona, centralna napeljava tudi vprašljiva. Zaradi parcele vredno mogoče 100k, in ker ne rabiš nobenega dovoljenja za obnovo...

Na m2 je bajta dražja od te, ki sem jo sam kupil na Brodu pod Šmarno goro...

energetik ::

Utk je izjavil:

Vi se smejite, nekdo bo pa to zlahka prodal. Kaj pol, če je mercator spodaj? Pod vsakim stanovanjem v Ljubljani je nekaj.
Dostikrat nabavljam v tistem Mercatorju, pa lahko potrdim, da tam nekega miru ne bo. Pod okni stalno vžiganje in parkiranje avtov, spodaj je tudi lokal (smrad cigaret in hrup). Parkirišče je tudi precej zasedeno, in da ni lastniškega, bo iskanje placa vsak dan. Prometa je tudi ogromno, 20m stran je glavno krožišče, ki povezuje Brezovico, Ig, Črno vas, Borovnico in Rakitno.
Jaz vsekakor ne bi nabavil, ker me smrad in hrup motita najbolj od vsega.

In, to pomeni da v radiusu 100 metrov tam NIHČE ne živi?
Če bi jaz prodajal zarad takih protiargumentov ne bi spustil cene niti za evro. Če te hrup moti (in recimo da ni troslojnih oken itd), tega stanovanja ne boš kupil. Pika. Za noben denar. Torej ni razloga, da bi zarad tega spuščal nekdo ceno.

Smurf ::

Zakaj bi sploh spuscal ceno zaradi kateregakoli argumenta? Tega nikoli nisem razumel (predvsem kupci imajo dostikrat obcutek, da lahko znizajo ceno z argumenti). Za nepremicnino dolocis neko ceno, potem pa cakas na ponudbe in tehtas ali je dovolj dobra ponudba, ali je bolj smiselno se pocakat. Ne pa da diskutiras o pro/cos z moznim kupcem?

Okapi ::

Malo je že koristno vedeti, katere so prednosti in slabosti posamezne nepremičnine, ker lastnik je običajno pristranski. Če moraš po par letih znižati ceno, da lahko prodaš, si na slabšem, kot če bi jo znižal že prvi dan. Ali pa recimo po pol leta. Zato je koristno prisluhniti argumentom. Potem se pa vsak sam odloči, ali jih bo tudi upošteval.

PrimoZ_ ::

Smurf je izjavil:

Zakaj bi sploh spuscal ceno zaradi kateregakoli argumenta? Tega nikoli nisem razumel (predvsem kupci imajo dostikrat obcutek, da lahko znizajo ceno z argumenti). Za nepremicnino dolocis neko ceno, potem pa cakas na ponudbe in tehtas ali je dovolj dobra ponudba, ali je bolj smiselno se pocakat. Ne pa da diskutiras o pro/cos z moznim kupcem?

Zakaj pa ne bi prodajalcu kulturno povedal, da zaradi XYZ razlogov smatraš postavljeno ceno za previsoko in daš neko kontra ponudbo ?
Potem pa če se strinja skleneta posel, sicer pa ne.

PrihajaNodi je izjavil:

A110 je izjavil:

facepalm je izjavil:

A110 je izjavil:

Zivis na vasi in poslusas:

- cerkev vsako jebeno uro
- dretje petelinov, krav
- otrosko dretje
- kosilnice
....

To so spet neki predsodki. Vse našteto je odvisno od specifične lokacije in mikrolokacije.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PrimoZ_ ()

Sharp999 ::

Pozna kdo koga ki proda nepremičnino (stanovanje, hiša, vikend, poslovni objekt,...) na relaciji Gozd Martuljek - Rateče ki ni na strani nepremičnine.net?

Zakaj pa ne bi prodajalcu kulturno povedal, da zaradi XYZ razlogov smatraš postavljeno ceno za previsoko in daš neko kontra ponudbo ?

Sprejemljivi razlogi so stara oprema, potrebno obnove itd, nekaj kar se da naredit. Razlog slaba lokacija ali "bajta je za podret" ni dober razlog, ker če je tako, potem pač nisi pravi kupec za to in pika. Če meni neka lokacija ne potegne, potem tam ne bom živel, mi nič ne pomaga 20% nižja cena.

Tudi lokacije je mirno lahko argument pri pogajanju. Pač prodajalcu rečeš, poglejte, za to ceno bi lahko kupil tam, kjer je bolj mir / bližje mestu / lepši razgled... Ampak toliko denarja nimam, iščem nekaj malo cenejšega.

To je ponavadi upoštevano že v štartu. Ceno lahko nižaš zarad razloga, ki te preseneti na ogledu. Mislim, lahko jo nižaš kadarkoli zarad česarkoli, ampak to ni resno. Komot pa rečeš, mislim da je to vredno 10 procentov manj, pa če gre gre, če ne, pa ne. Ni treba nobenega razloga navajat. Sploh pa ne bedastega.

Mogoče prodajalec nima natančnega pregleda nad ponudbo nepremičnin. Če nekje na neki manj ugodni lokaciji prodaja hišo za 250 jurjev, ti mu pa poveš, in pokažeš oglase, da se za toliko prodajajo hiše na boljših lokacijah, se bo morda zamislil in spustil ceno.

PrimoZ_ je izjavil:

Ne vidim koristnosti te informacije. Sej tipicna izkusnja je taka, da je recimo oglasevana cena 250k ti pa das svojo poljubno ponudbo, lahko je 150k, lahko je 250k. Ce ze, ponekod izves za koliko ze imajo ponudbo.

Se pač ne znaš pogajati.

Ne vidim, kako je to povezano.

Delajte po svoje.
Jaz sem na ogledu izpostavil dovoz (se ga ne da spemeniti), dvorišče (se bo dalo urediti ampak kar nekaj dela) in še nekaj drugih stvari glede hiše in na koncu sva prišla s prodajalcm do kompromisne cene.
Najlaže zasluženih/prihranjenih 20k€.

energetik ::

Seveda je se lahko pove tudi povsem enostaven razlog, da več nimaš in da toliko ponudiš. Če si res zainteresiran, bo to lastnik verjetno videl. In če se sicer kupcen ne tare, bo morda premislil, ali vzeti manjši znesek ali pa še mesece in leta vleči prodajo.

Velika razlika je kako pristopiš.
Ali prideš na ogled si vse dobro ogledaš postaviš kak vprašanja in sploh imaš EUREUREUR za nakup.

Drugo je pa pristop kot razni dilerčki ki ti pridejo avto gledat in ti iz prve reče 50% dol, brez da bi avto sploh videl na bližje kot 5m.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PrimoZ_ ()

Ko sem jaz prodajala, sem vprašal že po telefonu, če imajo denar...

Torrent ::

Večina cen je tako ali tako napihnjenih za 20%, tako da nekih posebnih razlogov ni potrebno navajat. Kot pri vsakem poslu se cena postavi višje, ker vsak pričakuje nek popust. To kažejo tudi primerjave oglaševanih in sklenjenih cen. Seveda so izjeme, ko prodajalci postavijo realno ceno in hitro prodajo, ampak to so samo to, izjeme. Tudi jaz sem/bi postavil ceno višjo, ker potem se kupcu zdi, da je nekaj prihranil, tako kot en uporabnik zgoraj (prihranil 20k). :D Mogoče je pa na koncu preplačal 10k. :)

mat xxl ::

A110 je izjavil:

Sem živel 25 let nazaj v takem stanovanju, ob 5 h zjutraj ropota vozijo kruh, potem pa še vse smrdi po izpušnih plinih......

Je pa vsekakor za migrante sprejemljivo tudi to.

Ales ::

mat xxl je izjavil:

A110 je izjavil:

Sem živel 25 let nazaj v takem stanovanju, ob 5 h zjutraj ropota vozijo kruh, potem pa še vse smrdi po izpušnih plinih......

Je pa vsekakor za migrante sprejemljivo tudi to.

A si bil 25 let nazaj migrant?

perci ::

Najbrž se je preselil iz Borovnice v Podpeč.

Telbanc ::

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/reko...

"Nasprotno, zaradi še vedno majhne ponudbe novih stanovanj so cene tudi rabljenih enot rekordne."

Torej kaj naj človek reče...za tiste ki ste zabavljali čez nas.....ki smo trdili, da bo šlo spet gor.

Glejte in učite se. :))
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Telbanc je izjavil:

"Nasprotno, zaradi še vedno majhne ponudbe novih stanovanj so cene tudi rabljenih enot rekordne."

Torej kaj naj človek reče...za tiste ki ste zabavljali čez nas.....ki smo trdili, da bo šlo spet gor.

Kaj se morajo ljudje naučiti? Da je Slovenija greznica (vsaj smislu mladega človeka ki začenja družino)? To že vedo, zato pa mladi odhajajo na veliko.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

Telbanc ::

LeQuack je izjavil:

Telbanc je izjavil:

Kaj se morajo ljudje naučiti? Da je Slovenija greznica (vsaj smislu mladega človeka ki začenja družino)? To že vedo, zato pa mladi odhajajo na veliko.

Novi obrazi venomer na novo pač koštajo. :D:))
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

LeQuack je izjavil:

Telbanc je izjavil:

Naj gredo v Nemčijo, kjer so cene 3x večje... Benelux, še dražje, o Skandinaviji pa ne bi...

Ajde, vedno se najde kaj poceni, če greš živet v vukojebino... Tudi pri nas... Sam tam ni dobrih služb, ali pa zabiješ na cesti še več kot v Sloveniji...

Cene gredo gor. V Ljubljani še najbolj. V Kranju si pa lahko vesel, da je sploh kaj uporabnega na voljo, in da ti kljub oglasu sploh hočejo prodati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Invictus je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Telbanc je izjavil:

Naj gredo v Nemčijo, kjer so cene 3x večje... Benelux, še dražje, o Skandinaviji pa ne bi...

Ajde, vedno se najde kaj poceni, če greš živet v vukojebino... Tudi pri nas... Sam tam nidobrih služb, ali pa zabiješ na cesti še več kot v Sloveniji...

Cene gredo gor. V ljubljani še najbolj. V Kranju si pa lahko vesel, da je sploh kaj uporabnega na voljo, in da ti kljub oglasu sploh hočejo prodati.

Povprečna plača Ljubljana 1200 eur. Cena kvadrata v centru 3700 eur.
Povprečna plača Bruselj 2460 eur po davkih. Cena kvadrata v centru 3400 eur.

Upajmo da čim več mladih gre, da se starci zamislijo če je bilo vredno za tistih par tisoč evrov uničit državo.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

Tudi v nemčiji (SZ) in na nizozemskem je glede na povprečno plačo marsikje dosti ceneje kot v ljubljani. Da ne omenjamo da se da z višjo plačo dosti lažje našparati ker stroški za osnovno življenje pač niso toliko višji kot je plača višja. S tem, da v teh mestih dejsnko nekaj pridobiš s tem da živiš v tistem okolju. V Ljubljani? Pedvsem to, da lahko rečeš da živiš v lj. Pa da nebo pomote, živim 7 let v Ljubljani ampak mi na kraj pameti ne pride da jo primerjam z ostalimi večjimi mesti (ne nujno prestolnicami) ker v smislu kvalitete zivljenja ne ponuja prav nič posebnega. In tudi zato samo odštevam dneve preden grem

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: A110 ()

Kaj nabijate, bi rad videl.

Cene novogradnj v Munchnu so 10k+/m2... In to je poceni. Nizemska, Belgija poceni ???

35 let Švabo s punco mora živeti pri starših, ker si niti najema ne moreta privoščiti...

Na ceno stanovanja v Bruslju dodaj še 30% za stroške agencije, notarjev in davka...

https://www.logic-immo.be

Mal poglejte, pa boste videli. So kake poceni, zida se malo večja stanovanja, cene so pa višje. In tudi cel kup dobrih služb ravno ne čaka priseljencev. povprečna plača pomeni točno nič...

Zgodovina sprememb…

borut_p ::

V bruselj se seli samo kdo ki se tam ni bil. Se belgijci bezijo ven. Imas cone v bruslju kamor si se policaji ne upajo. Center je pa drag ko zafran. Tri burerji in tri piri 100€

Super prestolnica evrope

borut_p je izjavil:

V bruselj se seli samo kdo ki se tam ni bil. Se belgijci bezijo ven. Imas cone v bruslju kamor si se policaji ne upajo. Center je pa drag ko zafran. Tri burerji in tri piri 100EUR

Super prestolnica evrope

Jap, sam sem bil tam pol leta. V centru...Par sosesk, izven avtocestnega obroča, tam severozahod je super, ampak cene so pa VISOKE...

Vse kar je južno od centra, zgleda kot Bosna po vojni... Tja nismo hodili...

Zgodovina sprememb…

borut_p je izjavil:

V bruselj se seli samo kdo ki se tam ni bil. Se belgijci bezijo ven. Imas cone v bruslju kamor si se policaji ne upajo. Center je pa drag ko zafran. Tri burerji in tri piri 100€

Super prestolnica evrope

Nisem vedel da se kvaliteta življenja meri v ceni burgerjev in piva. Potem je najbrž cvet civilizacijo bolj južno kot greš po balkanu.
Quack !

LeQuack je izjavil:

borut_p je izjavil:

Super prestolnica evrope

Nisem vedel da se kvaliteta življenja meri v ceni burgerjev in piva. Potem je najbrž cvet civilizacijo bolj južno kot greš po balkanu.

Ce ne zastopis komentarja bolje da ne komentiras na njega

V teh najbolj razvitih delih Evrope dobiš za zalo podobno (če ne celo ugodnojse) razmerje med plačo in ceno nepremicnin to, da si v centru vsega dogajanja, obkrožajo te top podjetja, svetovno znane univerze, uproaben javni prevoz, dejansko uporabna letališča... kaj dobiš za tako visoko razmerje v Ljubljani?

A110 je izjavil:

V teh najbolj razvitih delih Evrope dobiš za zalo podobno (če ne celo ugodnojse) razmerje med plačo in ceno nepremicnin to, da si v centru vsega dogajanja, obkrožajo te top podjetja, svetovno znane univerze, uproaben javni prevoz, dejansko uporabna letališča... kaj dobiš za tako visoko razmerje v Ljubljani?

Slovenija je za kaj takega premajhna. Kot je veliko drugih drzav. To pa ne pomeni da je slo za en drek. Nekateri bolj kot to kar si navedel ti cenijo mir.
Uporabna letalisca? V new yorku ali shanghai rabis 3 ure da iz centra prides v letalisce - v tem casu prides iz lj tudi do 'normalnega' letalisca

A110 je izjavil:

Zakaj nisi tam?

Saj ti ne bo problem. Še nisem slišal za Slovenca, ki bi hvalil Bruselj. Sploh ne, če imaš partnerko ali celo družino.

Se ne splača, je Slovenija kljub vsemu cenejša, kvaliteta življanja pa boljša...

perci ::

V new yorku ali shanghai rabis 3 ure da iz centra prides v letalisce

Ja pajade. V katerem New Yorku si pa ti bil? Če greš iz Times squarea na La Guardio, potem na JFK in potem se nazaj na Times square... Ti to ne vzame treh ur.

Nihče ni rekel da je Slovenija drek. Le Ljubljano se prenapihuje. In se strinjam s tem da je šlo premajhna za kaj več zato pa ne čudi kaj je na Ljubljani tako posebnega da bi se splačalo plačevati ceno za življenje v njej napram okoliškim krajem. Ko pa v bistvu ne ponuja nič posebnega. Že v Grazu recimo lahko živiš veliko boljše glede na plačo. Ljubljana bi se rada šla nekaj več a ne ponudi čisto nič posebnega. z avtom zjutraj iz enega konca do drugega rabiš enako časa kot iz recimo okoliških mest. Javni prevoz je totalno neuporaben.
da bi za to ceno dobil vsaj to, da avta ne potrebuješ kot je v večini teh večjih mest. Lahko mi pa seveda poveste kaj dobiš v Ljubljani takega da bi se splačalo plačevati tako visoko ceno za življenje v njej. Se enkrat, živim v lj 7 let, nimam povprečne plače a vseeno komaj čakam da grem od tu. Edini plus je res lep center pa se tega se naveličaš.
««
87 / 133
»»