Forum » Loža » Čiščenje posode iz aluminija
Čiščenje posode iz aluminija
Bye ::
V pomivalnem stroju je nasrkal (=oksidiral) aluminijski lonček za kuhanje kave. Poskušal sem ga očistiti z raztopino kisa, ampak ne pomaga. Kako bi mu lahko ponovno vrnil sijaj s kemično metodo (poliranje ne pride v poštev zaradi same oblike)?
Kako bi spoliral notranjost z vsemi konturami? Zato sem vprašal, če obstaja kemijska metoda. Zakaj mi pošiljaŠ link, kjer piše, da se kafetiere ne daje v pomivalni stroj? To sem že spoznal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bye ()
Highlag ::
Aluminija ne moreš kemično polirat. Vse kar ga najeda ga pusti oksidiranega - hrapavega. Poliraš ga lahko samo mehansko.
Never trust a computer you can't throw out a window
FrRoSt ::
V pomivalnem stroju je nasrkal (=oksidiral) aluminijski lonček za kuhanje kave. Poskušal sem ga očistiti z raztopino kisa, ampak ne pomaga. Kako bi mu lahko ponovno vrnil sijaj s kemično metodo (poliranje ne pride v poštev zaradi same oblike)?
Ne vem, če gre tukaj za oksidacijo!?
Aluminij oksidira površinsko, zgornji sloj. In tako tudi ostane. Oksidacija ne napreduje v notranjost, in zadeva ne razpade, tako kakor pri železu...
Oksiadacijo aluminija (zgornjega sloja) se da enostavno odpraviti s poliranjem. Se pravi s polirnim sredstvom (pasto) in krpico....
Bojim se samo, da v tvojem primeru ne gre za oksidacijo. Aluminij je načela neka (druga agresivna) snov, ki je bila (verjetno) dodana v pomivalni stroj kot čistilno sredstvo.
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
ZGagatronix, kako si ti pameten...
Normalno sem v pomivalca dal čistilno tableto. Update: malo mi je zadevo uspelo popraviti s cifom in poliranjem, sam ni pa več kot nova. Bom objavil sliko.
Ne vem, če gre tukaj za oksidacijo!?
Aluminij oksidira površinsko, zgornji sloj. In tako tudi ostane. Oksidacija ne napreduje v notranjost, in zadeva ne razpade, tako kakor pri železu...
Oksiadacijo aluminija (zgornjega sloja) se da enostavno odpraviti s poliranjem. Se pravi s polirnim sredstvom (pasto) in krpico....
Bojim se samo, da v tvojem primeru ne gre za oksidacijo. Aluminij je načela neka (druga agresivna) snov, ki je bila (verjetno) dodana v pomivalni stroj kot čistilno sredstvo.
Normalno sem v pomivalca dal čistilno tableto. Update: malo mi je zadevo uspelo popraviti s cifom in poliranjem, sam ni pa več kot nova. Bom objavil sliko.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bye ()
To je (zdaj) samo LEPOTNA napaka! Saj bo sčasoma in s ponovno uporabo zbledela. Verjetno....
Tako kot so ti napisali drugi uporabniki: Kofeterijo se spira samo z vodo. Ne uporabljaš niti kakšnega ceta!
Če se ti nabere patina, je to samo (pozitivna) kofe-patina in nič drugega.
Saj je namenska posoda (SAMO) za kavo!!
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
steev ::
Vzameš gobico in zdrgneš kolikor gre. Potem ene par kav skuhaj in jih vrzi proč.
Če jo pa želiš prati v pomivalcu, si pa kupi kafetiero iz rostfraja.
Če jo pa želiš prati v pomivalcu, si pa kupi kafetiero iz rostfraja.
:|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: steev ()
Vzameš gobico in zdrgneš kolikor gre. Potem ene par kav skuhaj in jih vrzi proč.
Ali pa naj jih ponudi ženi!
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako skrbite za ostre nože? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14119 (11645) | BorutO |
» | kako naj očistim te kozarce?Oddelek: Loža | 4054 (2686) | Unknown_001 |
» | Nov robotski pes iz Boston Dynamics pomiva tudi posodoOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 6965 (4035) | Qcube |
» | Pranje računalniških komponentOddelek: Pomoč in nasveti | 6381 (4625) | erex |
» | noži in pomivalni strojOddelek: Loža | 5694 (4782) | imagodei |