Forum » Strojna oprema » Nedodeljen prostor na zunanjem disku
Nedodeljen prostor na zunanjem disku
B-king ::
Pozdravljeni;
Naprošam Vas za pomoč pri mojem neznaju.
Kupil sem nov zunanji disk 4TB. Hotel sem ga razdeliti na dve particiji (prvotno je bila ustvarjena 1 particija v velikosti 3,8 TB), zato sem originalno particijo izbrisal V My computer->Disk manage ...
Sedaj ko želim ustvarit dve novi particiji, pa mi sistem dovoli ustvariti le eno particijo v veličini 2,08 TB, druge pa ne morem in jo sistem zaznava kot nedodeljeno. Če hočem napraviti samo eno particijo velikosti 3.8 TB mi ravno tako sistem ne dovoli.
Naprosam vas za pomoč, kako nastalo situacijo popraviti ozioroma še bolje bi bilo da bi lahko napravil dve pasticiji.
Naj povdarim da gre za zunanji disk ki se napaja preko USB-ja.
hvala vsem za pomoč
Naprošam Vas za pomoč pri mojem neznaju.
Kupil sem nov zunanji disk 4TB. Hotel sem ga razdeliti na dve particiji (prvotno je bila ustvarjena 1 particija v velikosti 3,8 TB), zato sem originalno particijo izbrisal V My computer->Disk manage ...
Sedaj ko želim ustvarit dve novi particiji, pa mi sistem dovoli ustvariti le eno particijo v veličini 2,08 TB, druge pa ne morem in jo sistem zaznava kot nedodeljeno. Če hočem napraviti samo eno particijo velikosti 3.8 TB mi ravno tako sistem ne dovoli.
Naprosam vas za pomoč, kako nastalo situacijo popraviti ozioroma še bolje bi bilo da bi lahko napravil dve pasticiji.
Naj povdarim da gre za zunanji disk ki se napaja preko USB-ja.
hvala vsem za pomoč
BlaY0 ::
Naredit najprej GPT particijsko tabelo pa bo šlo...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
B-king ::
Pozdravljen,
Zahvaljujem se ti za tvoj odgovor. A mi lahko svetujete s katerim programom bi bilo najlažje narediti GPT particijsko tabelo.
hvala
Zahvaljujem se ti za tvoj odgovor. A mi lahko svetujete s katerim programom bi bilo najlažje narediti GPT particijsko tabelo.
hvala
gendale2018 ::
V gparted v par klikih za Windows ne vem
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene
čuvajte se žene, bit ćete jebene
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: MrStein ()
MrStein ::
Pozdravljen,
hvala
S tistim disk management, kjer si že bil.
Na disk (čisto na levi) desni klik in izberi "Convert to GPT..."
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Particijska tabela - prepisOddelek: Pomoč in nasveti | 1174 (942) | gddr85 |
» | MacBook.. Dobra izbira? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15183 (12444) | opeter |
» | UEFI - kako ponovno namestiti windows 8Oddelek: Pomoč in nasveti | 10868 (8382) | krepki |
» | kako na freeDOS nasneti win8.1?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2204 (1914) | Mavrik |
» | Sprememba logične particije v primarnoOddelek: Strojna oprema | 2668 (2329) | BlaY0 |