» »

Innbox V50U v bridge mode in povezava Fritz!Box 7360 z modemom

Innbox V50U v bridge mode in povezava Fritz!Box 7360 z modemom

moat ::

Hojla, rabim pomoč. Pri mrežah mi res ne gre, zato mi oprostite,če bom postavljal za vas bolj kot ne, neumna vprašanja. Imam Telekomov modem/router Innbox V50U, na katerem mi ne deluje Media server. Mi je pa odlično deloval na prejšnjem Fritz!Box-u 7360, dokler ga ni skurila strela. V tem času sem za Media server uporabljal TVersity. Saj je v redu, toda da deluje Media server mora biti računalnik skozi prižgan. In zdaj me daje rahla nostalgija po prejšnjem Fritzu :). In Fritza se dobil po izredno ugodni ceni, ki pa mi ga Telekomovi operaterji nočejo povezati v omrežje, kot modem/router (namesto Innbox-a). Še več, nekdo tam me je hotel celo prepričati, da tega ne morejo napraviti, ker tega Fritz-a Telekom ne uporablja in ga nikoli ni, čeprav sem mu dokazoval, da sem ga imel sam. Kakorkoli, rad bi oba modema/routerja povezal tako, da bi imel Innbox V50U funkcijo modema, Fritz!Box 7360 pa routerja in bi se slednji povezoval preko Telekoma. Torej, moj cilj je, da Innbox V50U postavim v Bridge mode, Fritz!Box pa povežem z njim, oziroma preko njega.
Nekaj sem že bral in poizkušal, pa mi ne gre. Innbox sem sicer že postavil (vsaj mislim tako) v Bridge mode (izklopil sem PPPoE pod Advanced Setup > Internet), ko pa sem nameraval povezati Fritza in se prijaviti preko njega v PPPoE (uporabniško ime in geslo) pa mi ni ratalo, sploh :).
Zanima me:
1. Kako s kablovjem povežem Innbox-a in Fritz-a? Ali lahko Fritza priklopim na Innbox na GE1, ki je gigabitni port ali ga moram na ETH1? Ali potem na Fritzu povežem ta isti kabel kabel v WAN port ali ETH1?
2. Kako nastavim (če sploh) IP-je v Innboxu in v Fritzu (če ima Innbox IP 192.168.1.1, Fritz pa 192.168.178.1 - slednjega pa se ne da npr. spremeniti v 191.168.1.2)?
3. Ali moram V Innboxu izklopiti WI-FI?
4. Kako bo ta Bridge mode vplival na Innbox, saj imam nanj povezana dva TV- Box-a?
5. Po ožičenju samo še vpišem uporabniško ime in geslo v Fritz-u, da se povežem na internet preko PPoE ali moram storiti še kaj drugega? Npr. moram na Innboxu disejblati DHCP (kako bo to vplivalo na TV-Box) in ali moram isto napraviti na Fritzu?
6. Moram storiti še kaj, da bo zadeva delovala?

Hvala in LP moat.
  • spremenil: moat ()

moat ::

Sem se povezal s tehnično pomočjo Telekoma. Malce so me sicer razočarali, vendar smo po nekaj klicih prišli do ugotovitve, da tale povezava ne bo šla s preprostega razloga, ker gre za dva modema in ne za samo modem - router. To je ena stvar.
Droga pa je, da so me poizkušali direktno povezati samo z Fritz!Box-om 7360 namesto Innbox-a), vendar ga niso našli v svoji (Telekomovi) bazi in pravijo, da je lahko bil priključen pri drugem operaterju. In ker je temu tak, mi ga ne morejo priključiti v njihov sistem.
Zdaj imam torej Fritza priključenega kot dostopno točko (vsaj menim, da je tako) oz. kot stikalo, na katerem deluje tudi WI-FI :) (tako se lahko zdaj brezžično povežem z Innbox-om ali Fritz-em. Toda to ni to, ker mi Media server v Fritz-u ne deluje. Mi zazna zunanji disk, datoteke mi indeksira, preko vmesnika v Fritzu so vidne in lahko do njih dostopam, TVbox pa jih ne zazna, kot priključne zunanje naprave.
Kakšna podpora bi bila dobrodošla, res.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: moat ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telekom hibridni modem - izkušnje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
17136734 (652) RobertG
»

innbox v60u nastavitve (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8931729 (10637) Lonsarg
»

ADSL vs VDSL

Oddelek: Omrežja in internet
294588 (3717) damirj79
»

Primerjava med Innbox in Fritzbox modemoma

Oddelek: Omrežja in internet
235665 (4224) OSA
»

Iskratel Innbox V60U - Kako omogočiti DLNA?

Oddelek: Omrežja in internet
52382 (2042) moat

Več podobnih tem