» »

vegova - da ali ne?

vegova - da ali ne?

miciced ::

Kmalu bo prišel čas, ko se bom mogel vpisat v srednjo šolo in verjetno bom šel kar na vegovo gimazijo. V petek ali pa soboto bom šel na informativne, ampak rad bi slišal bolj "konkretno" mnenje o šoli in učiteljih, ker pričakujem bolj ali manj samohvalo (česar je kriva vsaka šola)... Kateri so predmeti so najtežji in kateri so se vam zdeli malo lažji? Vem, da se bom mogel v vsakem primeru učit ampak bi bil vseeno hvaležen kakšene informacije. Na splošno mi grejo vsi predmeti vredu, razen pri slovenščini "malo" šlepam.

p.s: tudi mnenja tistih, ki niso (bili) na gimnazijskem programu so dobrodošla

jb_j ::

vegova gimnazija je meh. če ti gre matematika ali fizika dobro, se odloči za določen program.
če prideš do faksa (imaš močno predznanje), če ga dokončaš (faks) imaš zihr službo (ker baje podjetja zaposlujejo na faksu, še preden dokončaš šolanje)

miciced ::

jb_j je izjavil:

vegova gimnazija je meh. če ti gre matematika ali fizika dobro, se odloči za določen program.
če prideš do faksa (imaš močno predznanje), če ga dokončaš (faks) imaš zihr službo (ker baje podjetja zaposlujejo na faksu, še preden dokončaš šolanje)


določen program kot strokoven program ali si mislil določen kot ta program, ki sem ga izbral?

Krmihko ::

Iskreno.. ne!

Sam sem delal Vegovo smer elektrotehnik, kamor sem se prepisal iz gimnazije v prvem letniku in šola mi je pobrala nerealno veliko energije, časa in živcev. Veliko dijakov pade letnike (v pararelki jih je padlo več kot polovica) in sam sem močno skenslal svoj social lajf. Najbolj slabo je bilo na koncu, ko se je bilo potrebno vpisat na faks. Zaradi slabših ocen sem imel veliko manj točk in so pri meni avtomatsko odpadli faksi s prevelikim vpisom, saj ne bi bil sprejet. Da bi mi pa ta šola kakor koli pomagala pri nadaljnji zaposlitvi pa tudi ne. Edino kar dobiš so dobre delovne navade.

Danes ne bi niti slučajno še enkrat šel na to šolo. Pomoje bi se odločil za medijsko. Lažja šola, več časa za družbo, ženske in podobne stvari :P

EDIT: Mogoče strojna na aškerčevi? Če si bolj tehničen tip

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Krmihko ()

TehDucky ::

Idealno bi bilo, če bi napisal še kaj te drugega zanima oz. katera druga šola. Načeloma je Vegova čisto kul, drugače tudi smer elektrotehnik.
Gimnazijska smer je kar nekaj težja od strokovnih smeri, brat od punce je dosti več časa preživel za knjigami kot sem jaz.

Ene par profesorjev je bilo res kul, sem dostikrat z njimi debatiral še ko so šli že ven iz učilnice ali pa sem poklepetal na hodniku.
Eni so pač ok, važno da te dobro naučijo, ene par je bilo pa res takih, da so mi lahko vsak dan posebej pokvarli, sčasoma sem dobil debelo kožo.
Spet vsak dojema različne profesorje drugače, jaz sem se s tanajbolj "čudnimi" poštekal, ker imajo običajno najbolj zanimivo zgodbo + ko jih spoznaš so 100x bolj kul ljudje od "učenjakov".
Brat od punce se je poštekal ravno z profesorji "učenjaki", te so mu pomagal do raznih tekmovanj v robotiki/informatiki v tujini ipd.

Punc pa res ni (bilo 10 let nazaj) :) Ampak jih ne pogrešaš, sploh razred bolj stoji skupi, če ni nobene, kot pa če je ena ali več, ker znajo nardit štalo.

Zakaj pa ubistvu nisem hotel na Iskro v Kranj ali na kakšno lažjo, ker sem na informativcih in pa ko sem 1 dan bil s kakšnim dijakom na njihovi šoli, sem ugotovil da na Vegovi ni tistih extra čefurjev. Je tistih 10% od dol, ampak so običajno v 1 ali 2 letih se prepisal/padli ali pa jim ni nič manjkalo.

AndyS ::

Če gledaš gimnazijo, potem NE.
Sem bil tam in je to edina odločitev v žilvjenju, ki bi jo spremenil, če bi lahko šel nazaj.
Zakaj? Minimalna oz. brez omejitve, posledično pridejo gor skor vsi, nekvalitetni profesorji z redkimi izjemami, neambiciozno okolje.
Tehnično znanje, ki ga pridobiš se zlahka naučiš sproti sam ali nadoknadiš v prvem semestru faksa.
Alternativa? Kakšna izmed resnejših gimnazij.

tony1 ::

Sam nisem bil na VEgovi, sem imel pa kup sošolcev, ki so šli tja, in žal se moram popolnoma strinjati z Andyjem.

Mene je najbolj šokiralo, ko sem te poslušal, kakšen delež profesorjev je izjemno zanič predaval ravno strokovne predmete :8)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bivši in sedanji vegovci, kako je na vegovi?

Oddelek: Šola
436851 (5446) Meizu
»

Vegova tehniška gimazija - izkušnje prosim

Oddelek: Šola
185176 (4418) Unknown_001
»

Punca -> Tehnik računalništva, Vegova LJ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
12931488 (25149) x128
»

katero srednjo šolo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6310420 (7015) Janac
»

kam naprej (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
649466 (8276) overlord_tm

Več podobnih tem