» »

Interspar: Vračilo neuporabljenega izdelka (izkušnje)

Interspar: Vračilo neuporabljenega izdelka (izkušnje)

shadeX ::

V Intersparu sem kupil nek tech za 50€. Načeloma naj bi bilo to darilo ampak kot se je izkazalo se tega ne bo uporabljalo.

Izdelek je še originalno zapakiran tako kot je bil v trgovini, imam račun, je pa kupljeno na spar kartico (popust).

Zanima me kako take trgovine rešujejo te zadeve. Verjamem, da ne bi smelo biti problemov, denarja pa verjetno ne vračajo. A Spar mogoče da kakšen dobropis oz. kako zadeve potekajo, ima kdo izkušnje?

Danes je praznik, potem je vikend in šele v ponedeljek, ko jih pokličem izvem kaj je na stvari, bi pa vsaj rad vedel če je že kdo imel opravka z vračilom v Intersparu.

(ni bilo kupljeno preko interneta).

Ganon ::

Dobropis je največ, kar boš dobil. To nista Hofer ali Lidl, ki ti brez težav vrneta znesek v gotovini.

shadeX ::

Vračilo denarja me sicer ne zanima, dovolj je že dobropis, ker sem itak redna stranka. Mogoče neumno vprašanje, ampak dobropis dajo kam?

(nimam spar kartice - bila izposojena).

solatko ::

Imaš na izbiro, vrnejo denar ali dobropis na kartico. Imajo enako politiko, kot večina firm, ki imajo korenine na zahodu.
Delo krepa človeka

starfotr ::

Po zakonu ti niso dolžni vrniti nič, če je z izdelkom vse ok.

Vračilo na neko kartico ali nek dobropis je pa največja brfarijs, kar jih prodajalec lahko naredi, butasti kupci pa sprejmejo. Mene v BB hoteli nategnit z dobropisom za pokvarjen izdelek, za katerega sem 1 dan po nakupu uveljavljal stvarno napako. Ker niso imeli drugega izdelka, so mi hiteli dati dobropis, ne pa denarja.

louser ::

Niso dolžni nič, a to po navadi rešujejo z z dobropisem.

solatko ::

starfotr - Normalne trgovine, ki gledajo tudi na kupce in ne samo na profit, ti bodo zapakiran izdelek vzeli nazaj in ti dali dobropis ali vrnili denar (odvisno kako imajo narejen SW, da nimajo problemov z denvnim obračunom). Vračilo na kartico je čisto v redu, če kolikor toliko redno kupuješ pri tem trgovcu, dobropis je praviloma v trgovinah s tehnično robo.
Delo krepa človeka

shadeX ::

Vračilo na neko kartico ali nek dobropis je pa največja brfarijs, kar jih prodajalec lahko naredi,


V intersparu me dobropis sploh ne bi motil, ker tam itak kupujem živila in mesečno zapravim čez 100€.

Se je pa kolegu pred kratkim zgodilo, da mu v Mercator tehniki niso hotli zadeve za 40€ vzet nazaj (ravno tako zapakirana), niti dat dobropisa. Pa je tip v zadnjem mesecu zapravil več kot 2k pri njih in še več (je) nameraval (opremlja stanovanje).

Mercatorja se je za pazit, zato pa tudi sprašujem kakšne izkušnje imate vi s Sparom. Se pa zavedam, da dolžni seveda niso, ampak pri taki količini zapravljenega denarja v kratkem času je skoraj brez smisla, da stranki ne bi šli na roko ( v primeru kolega).

mancini ::

Ce z izdelkom ni nic narobe potem ga niso dolzni zamenjat.
Bodo pa ti ga in ti dali dobropis

Ce pa uveljavljas stvarno napako pa imas na lastno izbiro ali zahtevas nov izdelek ali denar. Dobropis sprejeti v tem primeru je po moje neumnost

starfotr ::

Če se trgovine gredo nekaj, kar se jim ni treba iti, naj se gredo, tako kot je treba.

Torej, denar nazaj ali storno transakcije in vrnitev na bančni račun ali pa naj se držijo zakona in delajo samo tisto, kar jim zakon nalaga.

Jaz se strinjam, da Mercator ni vrnil denarja ali menjal zadeve. Ni jim treba. Naj gre pa v hofer po gradbeni material tale tvoj kolega. Tam mu je bodo nič komplicirali. Na pošto lahko gre pa po mešalec.

shadeX ::

Mercator tehnika ni edina trgovina z gradbenim materialom. Merkur ali pa Obi bodo mogoče bolj veseli strankinega denarja. Sej se strinjam - ni jim potreba. Ampak tudi stranki ni potreba kupovat več tam, izbire ni malo.

Sam sicer z Mercator tehniko še nisem imel problemov - sem tudi že vračal zadeve brez problema. Se je pa šlo za sicer bolj elektronske zadeve in ne gradbeni material.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

starfotr ::

Tudi v obiju ali merkurju ti ne bodo kar nekaj menjali ali vračali denarja, če se boš tako izmislil. Kar je prav.

Stranke so itak obupne, vsaj nekatere, in bi kar nekaj komplicirale. Upoštevajte zakonodajo, saj jo tudi trgovine upoštevajo.

Oglejte si zadeve v trgovinah, preden jih kupite, če pa kar nekaj kupujete in se izkaže, da ni ok, potem drugič raje podarite bone ali pa še bolje denar.

DePalmo ::

V Šparu kupil komplet "bodijev" za majhnega otroka a sem šele doma opazil da je za napačen spol ... Pustimo da sem pač bil idiot in sem gledal samo velikost, so mi pa vzeli nazaj brez problema in dali dobropis. Seveda je bilo še vse lepo zapakirano.

In kot že omenjeno zakonsko niso obvezani, niti ne velja pravljica o "osmih dneh", je pač samo dobra volja trgovca in nič drugega.

Če je pa na izdelku napaka, je pa to druga stvar, katera pa ni ravno relevantna v tej temi oz. nima nič z vprašanjem avtorja.

solatko ::

Nihče ne kupuje zato, da bi hodil nazaj v trgovnio in robo vračal. Jaz sem pred leti v Bau Maxu kupil 4 role tapet preveč (vzorec, sem mislil, da bo šlo več tapet v nič pa se je izšlo na 2-3 cm) in sem pri naslednjem nakupu, na blagajni omenil, da imam to doma. Blagajničarka je rekla, prinesite nazaj in vam bomo vrnili denar. Ker je šlo za najdražje tapete, sem prinesel nazaj in so mi vrnili vrednost 4-ih rol.
Nekaj let nazaj v trgovini papirnice Vevče, niso hoteli niti slišat o čem takem.

Tako, da vračilo zapakiranega blaga v trgovino, le-te ne stane nič, je pa to usluga kupcu, ki si bo take poteze zapomnil, jih pohvalil tudi drugje, tako, da je tako širjenje dobrega imena trgovca, dobra reklama, ki ne stane nič.

Obrtniki praviloma hodijo po material v trgovino, v katero lahko preveč kupljenih stvari, brez problema vrnejo, zamenjajo za drugo,.... saj ni noben kupc čarovnik, ki bi do cveka vedel, koliko in kaj bo pri nekem delu porabil.
Delo krepa človeka

looser ::

solatko, se strinjam, zapomniti si je dobro reklo, kdor jezika špara, kruha strada odvečne tapete tala ... se tudi sam držim takšnega pristopa, da poskusiti ni greh in je navadno dobro sprejeto na drugi strani, pač moraš izgledati zanesljiv... vračilo kot dobropis je fajn, gotovina še boljša...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: looser ()

shadeX ::

Ravnokar iz Interspara. Vrnil sem brez problema, dali so mi dobropis (sprintana koda, ki jo na blagajni prodajalec poskenira, od tega pa se odbije znesek zapisan na kodi).

Zadovoljen, ker niso komplicirali.

kixs ::

Pred dobrim mesecem sem imel dva razlicna izdelka za vrnit v Sparu. Za enega sem dobil dobropis, za drugega gotovino na roko.

Ko sem sel dobropis vnovcit, pa nisem pazil, da bo s popusti manj kot je dobropis, pa so mi vrnili preostanek v gotovini.

PS:
Ker je minilo ze cca 10 dni od nakupa (koledarskih, vmes je bilo novo leto in bozic), sem prej poklical. Po telefonu so rekli, da je ze rok mimo (8 dni). Po nekaj prevezavah sem dobil poslovodjo, ki je samo rekla, naj pridem z racuni in bodo vse uredili. Kar tudi so.

Mare2 ::

kixs je izjavil:

Pred dobrim mesecem sem imel dva razlicna izdelka za vrnit v Sparu. Za enega sem dobil dobropis, za drugega gotovino na roko.


Salamo?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vračilo artikla

Oddelek: Loža
162053 (1497) gusto
»

Vrnitev izdelka - ročna mesoreznica

Oddelek: Loža
213114 (2044) omnimint
»

Uveljavljanje garancije Nemčija

Oddelek: Pomoč in nasveti
172417 (1431) MrBrdo
»

Trgovci... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
566952 (4863) mpv404
»

Nočejo reklamirat diska - ponudili so mi dobropis (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8812036 (8144) amigo_no1

Več podobnih tem