Forum » Strojna oprema » P 90 in HDD problem
P 90 in HDD problem
[MYTiX] ::
Moram usposobit Pentium 90. Ker man en disk 3.2 GB , ki ga ne rabim sem ga zamenjlal z 850MB diskom, ki je bil prej noter. Ko stavr zaženem mi sicer prepozna disk vendar sam ~1100MB. OK. Sam pol sm mislu še sistem naložit. Priklopim CD enoto ampak mi je ne zanzna. V biosu je treba vse ročno nastavjat, tako da nimm pojma kej naj nastavim, da mi bo zaznalo cel disk in CD enoto. Disk je Primary master, CD pa je nastavljen - priklopljen na Secondary (drugi IDE kabel) Master, če koga to zanima.
Pa ko sm z bootable diskete win 98 zagnal fdisk mi je napisalo max kapaciteto 472MB. O FAT 32 pa zgleda da se slisou ni, kar me sicer ne moti, vaznih je tistih 2 GB diska kolkor je FAT 16 max.
Pa ko sm z bootable diskete win 98 zagnal fdisk mi je napisalo max kapaciteto 472MB. O FAT 32 pa zgleda da se slisou ni, kar me sicer ne moti, vaznih je tistih 2 GB diska kolkor je FAT 16 max.
Azrael ::
Tvoja plošča ne zazna diskov večjih od 2.1 GB ali pa si vnesel napačne parametre za geometrijo diska, poskusi še z opcijo IDE HDD Auto Detect v BIOSu, če še slučajno nisi in je ta opcija na voljo v BIOSu. Drugače pa pojdi na stran proizvajalca diska in si dl program za inštalacijo diska. Ta program ustvari zagonsko disketo, s katero potem v usposobiš disk, da deluje pravilno, s polno kapaciteto (na disk bo nameščen en majhen programček v boot sektor diska), istočasno bo ta program nastavil BIOS tako, da se ti ne bo treba ubadati s tem (preden začneš, v BIOSu vse nastavitve za diske daj na None, prijavljen naj bo samo disketnik). Večinoma gre za Ontrackov Disk Manager, ki je zaklenjen na določenega proizvajalca diskov (IBM, WD, Seagate ...), obstaja tudi odklenjena verzija, ki dela na vseh diskih, ampak ni free.
Glede CD enote pa: nastavi v BIOSu na None, DOS in Win bosta zaznala CD enoto brez težav. Zaradi omejitve matične plošče pa tu ne bo možen boot računalnika s CD enote.
LP, Azrael
Glede CD enote pa: nastavi v BIOSu na None, DOS in Win bosta zaznala CD enoto brez težav. Zaradi omejitve matične plošče pa tu ne bo možen boot računalnika s CD enote.
LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Formatiranje EDINEGA diska (C disk) - KakoOddelek: Pomoč in nasveti | 7095 (6542) | Cervantes |
» | Ulra66 Bios is not installed - kaj naj naredim?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1762 (1427) | amigo_no1 |
» | sata disk (Hitachi 7k250), namestitevOddelek: Strojna oprema | 3270 (2294) | Blind |
» | max velikost diskov za starejše ploščeOddelek: Strojna oprema | 1029 (947) | Azrael |
» | Nov diskOddelek: Pomoč in nasveti | 1756 (1432) | ali3n |