» »

Kateri TV

Kateri TV

cahahopie ::

Vem, da mogoče tole ravno ne sodi sem... a kam pa bi dal drugam.
No torej povejte mi kateri TV naj kupim.
3 stvari me zanimajo. Naj bo 70cm diagonale, 100Hz in naj bo trinitron.
Na BigBangu sem gledal artikel KV29FX66 TV SONY, ki je trinitron, 100Hz in 70cm diagonale za 170 čukov. Malo drago sicer.
Nato sem videl njegovga brata KV29FX66 TV SONY za 5 čukov cenejšega brez trinitron a z veliko več dobrotami.
Hotel bi da mi poveste če je kaj cenejšega in enako dobrega oz. če bi bil to dober nakup oz. če res rabim katero od teh 3 stvari (ali je trinitron res potreben, ali je 100Hz velika razlika med tvji ki tega nimajo, itd..). Rad bi vedel ali je Sony res najboljša izbira oz. naspoh bi rad vedel kaj je pri dobri televiziji potrebno.
Stran: http://www.bigbang.si/shop/?C1=10&C2=1001&C3=100103&S=s3f4a2e7e07527


Hvala že v naprej za odgovore.
  • spremenilo: cahahopie ()

nosferatu666 ::

Jaz ti svetujem nakup Sonyjevega televizorja s trinitronom. Slika je odlična, imam ga tudi sam.
Ko sem se odločal o nakupu sem obdelal večino trgovin s tehnično robo v bližini in primerjal slike na različnih televizorjih - na koncu je zmagal Sony Trinitron, pa čeprav brez vseh fancy dodatkov, kot so PIP itd..., ki jih na koncu niti najmanj ne pogrešam - TV imam za gledanje TVja.

boštjan ::

cahahopie,pravi oddelek si izbral,mogoče te zanima PIP tv

jRk0 ::

no ja.

ne vem ce je sony najboljsa izbira.

ko pogledas B&O je to cisto nekaj drugega:D


drugace pa pomisli malo na gorenje.

sicer se ti ne slisi mogoce tako dobro, ampak za svojo ceno dobis vse!

res pa je da glavno da mas 100hz pa trinitron.

to je to.

sploh 100hz.

ozri se tudi za panasonici?:)
You fuck up once, you loose two teeth.

monster-x ::

Če ti kej pride v pomoč: Imam Sony-jev TV in ima diagonalo 84 cm in je widescreen TV (16:9). Slika je super. Ker pa imam tudi DVD predvajalnik in so DVD-ji v 16:9 formatu je to naravnost zakon -- jst sm ful zadovolen.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

OldSkul ::

Monster-x a mi lahko poveš model TV-ja?!Pa še povej mi kako zgleda slika ko navadno televizijo gledaš in NE DVD?!

Turboslav ::

Mogoče bi te tudi zanimal Sonyev TV KV29LS60, Trinitron slikovna cev, 100 Hz digital plus za164.990 SIT, ki je podoben kot KV29FX66, vendar je drugačne, bolj zaobljene oblike in malce ima manj funkcij kot FX66 (številka na koncu označuje TV po številu vgrajenih funkcij). Sicer sta pa obadva lanska modela, vendar pa sta boljša od letošnjih modelov (vsaj kolikor sem gledal po katalogu) in tudi cene so znižane...
Kaj pa Philips? Ne pride v poštev?

LP

imi ::

Jaz imam doma PHILPS-a, model 9007, pa sem z njim izjemno zadovoljen. Pri primerjavi slike med njim in SONY-jem (model 29FX66 in FQ75) se mi je PHILIPS-ova zdela precej boljša.
Je pa res da se mi je najboljša zdela od PANASONIC-a.

OldSkul ::

Kaj pa recimo tale panasonic TX-29PS20F, ki stane tam okrog 230 tisoč SIT?
Ali pa kakšen LG, JVC??

monster-x ::

sadarj79: Model je KV32FX65E (upam, da sem prav napisal :) ). TV gledam vedno v 16:9 formatu. Ok, ženske imajo malce širše riti, ampak preživim to.:D :D Ne res. Sprva se nikakor nisem mogu navadt na widescreen, zdj pa če vidm 4:3 se mi zdi kar malce čudno.>:D Ker če uporablam 4:3 imam obstrani črne robove, kar se mi zdi fuuul grdo, tko da, če si ga lahko privoščiš si ga vzemi ali pa kak novejši model s podobnimi karakteristikami.:) Pa tudi probleme sem imel s privajanjem na tako velik zaslon. Nej ti pa omenim, da če boš kupval stojalo za ta TV, ni ravno lahko dobit, pa še poceni ni.

Aja, pa slika je super. :P
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

Zgodovina sprememb…

OldSkul ::

Ta tvoj tv sploh ni tako drag, zato se ne morem odločit med panasonicom, ki je 72 cm model in stane 232000 tisoč sit ter modelu ki ga imaš ti.

OldSkul ::

Pa še nekaj me zanima!
Ali kdo pozna kakšno dobro trgovino s televizorji razen BOF-a, Big Banga,.?????

boštjan ::

monster-x ::

sadarj79: Trenutne cene ne vem, sam vem, da ko smo ga mi kupovali je bil vreden kar lep kupček denarja.:)
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

Turboslav ::

Je pa res tudi, da pri Philipsu dobiš za svoj denar največ. Če primerjamo s Sonyem ima Philips malce boljši zvok, več pomnilnika za teletext ter precej več digitalnih fukcij za kvaliteto slike. Ozri se za Philipsom 29PT9008 (letošnji model), katerega cena je trenutno 200.000 sit.

LP

cahahopie ::

Ehe eh eh he he...
Hja zdaj smo pa kupili SAMSUNGA CW 29Z68P, namreč nisem bilj jaz financ minister. Stvar je prišla 15 čukov več...torej okoli 180 čukov.
No jaz sem zagovarju Sonya (ker mi je pač nagonsko firma všeč, pa ker je imel lep dizajn). Moji mamici pa je bil Samsung lepšejši.:)
No stvar ima 72cm diagonale ter je FlatTron (če se tako reče), torej enako kot pri Sonyu.
Ima baje boljšo sliko ker ni samo 100Hz ampak je 100Hz Digital. Meni ma lepši oz. navlake ma več (npr. Double/Small/Large/16 PIP). Občino 2 X SCART, 2X po R/L audio priključek, prikluček za anteno, S-Video input, slušalke. Stvar ima v Sound nastavitvah opcijo "Virtual Soround".... mi lahko poveste v čem je fora? Pomojem je to k-r-n-e-k-i in bom moral zvočni sitem TVja nadgradit s kakšnim pravim 5.1 sistemom.

Povejte...smo kupili mačka v žaklu, ker mi je že danes en "pametni" t.i. pamet solil, da pa ni boljšga kot Sonya, da ima ta naj sliko, ko pa še pomojem ni videl ne tega in ne onega.

fictionel ::

jz zagovarjam svojga filipsa 29PT9007 :)
sm prow navdušen :D

JohnyB ::

Mam Sony-ja 72 ekran, Trinitron, res da 50MHz sam je vseen bomba!!!!

Sony je zakon :D
Apple iMac

Turboslav ::

Ni slaba izbira! Res pa je tudi, da imajo Samsungi več ostalih funkcij, kot pa recimo Philipsi ali Sonyi, vendar pa ima Philips daleč največ funkcij za izboljšanje slike, ki tudi dejansko delujejo (se lahko vsak dan znova prepričam:) in niso samo zato, da pač čimveč piše na okvirju...
LP!

OldSkul ::

Mi smo ubodli Philipsa za 300.000 Sit in to zato ker so ga nam priporočili v kar 4 različnih trgovinah.Drugače sem imel v mislih Sony-a toda slika je naredila svoje, ker Philips ima res boljšo sliko.In rekli so še da je Sony na tem področju malo "zaspal".
In naj vam še nekaj razložim o Sony modelih!

KV32FX65----> najstarejši model
KV32FX66----> malo manj star model
KV32FX68----> najnovejši model, ki pa je obenem tudi najcenejši od obeh prej omenjenih modelov.Če je tudi boljši ne vem toda prodajalec v Bof-u je na to namignil.

KV32LS60----> starejši model
KV32LS65----> je pa še boljši model od VSEH prej navedenih tako da veste.To so mi govorili v vseh trgovinah.Mogoče je res al pa ni.

Drugače pa za 300.000 Sit je dober tudi Samsung, ki ima veliko funkcij toda slika naredi svoje!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OldSkul ()

Jose ::

Sem sam hotel kupiti TV 72 diagonalo 100Hz. Serviserji so mi vsi po vrsti trdili, da za 100Hz TV rabim močan signal in da je ob neoptimalnem signalu slika na 100Hz TV slabša od slike na 50Hz.

Drugače pa sem ciljal na 100Hz 72cm SONY-ja, ne vem točno modela (KV29...), ki stane 165.000SIT v BigBangu. Sem malo po internetu gledal, pa sem na eni avstrijski strani zasledil hudo kritiko. Polovica uporabnikov teh SONY TV so bili zelo zadovoljni, druga polovica pa jih je popljuvala, ker naj bi pri 100Hz televizorji brumali - po nekaj tednih normalnega delovanja (in imeli še druge probleme) in tudi serviserji jim tega bruma niso znali odpraviti. Sklep je bil tak, da če imaš srečo, bo ta SONY deloval super, če ne pa garancija, ....

Se še nisem odločil.

krneki ::

Jest mam KV32FX65 in sem zelo zadovoljen. DVD in divxi imajo super sliko, prav tako slika preko DVB.Ko sem kupoval FX65 je bil FX66 že na voljo ampak je stal 40k več (320k namesto 275k), ampak samo zato ker je imel PIP, ki ga res ne rabm (je res zabavno na začetku, pol te pa mine). LS modeli so vbistvu isti kot FX samo, da imajo LifeStyle ohišje. FQ modeli so pa klasa zase.

Trancedeejay ::

Predvsem pri sliki poglej kolk ima podrobnosti.Npr ce pokaze na sliki kaksno fasado more bit mal hrapava in ne sam ravna bela,al pa ljudje majo tut mal zgubano kozo pa to - to so podrobnosti - in Panasonic je pri tem poden(Sony ga prekasa v vsakem primeru)..Seveda 100Hz in flat screen obvezno.
Have a nice Day

Matt

Tr0n ::

Jaz mam doma vse od Sonija in sem zadovoljen s kvaliteto.

Sicer se pa vedno velja pravilo, najprej pogledat v zivo, potem se odlocit. Firma ni vse :).

OldSkul ::

Aja, bi vam povedal še to da me jezi to da trgovci imajo neke popuste na televizorje oz. znižanja če plačaš z gotovino.Jao, kera bedarija, kot da bo kdo prišel v trgovino s 300 čuki.:\
Dobro bi bilo če bi bilo na obroke!:D :D

OldSkul ::

Aja še tole mi povejte!
Ali kdo ve kolikšna je škatla v kateri je TV ( naprimer za katerikoli sony 82" MODEL )!
Ker v trgovini so mi rekli da so škatle ogrooooomne in da ne bo šans peljati z avtomobilom.
Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OldSkul ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

televizor 100Hz 72 ekran - kateri?

Oddelek: Kaj kupiti
161609 (1357) Caligula
»

TV Sony ali Philips?

Oddelek: Kaj kupiti
282363 (1975) mravljinec
»

TV z PIP in diagonalo ekrana 63cm

Oddelek: Kaj kupiti
334993 (4392) hanzeljn
»

Kateri TV kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
342516 (2057) AtaStrumf
»

nakup TV

Oddelek: Kaj kupiti
91542 (1403) borinho

Več podobnih tem