» »

televizor 100Hz 72 ekran - kateri?

televizor 100Hz 72 ekran - kateri?

cityman ::

Pozdravljeni!

Zanima me, kateri televizor priporočate. Računam na enega 100 Hz in 72 ekran.
Zdaj pa tak: pravijo - prodajalec v Bigbangu da je fajn met digitalnih 100 Hz -ov. Ok res je slika dosti lepša in v igri je Panasonic ki ga majo v akciji za 164.900. Zdaj pa me zanima glede znamke, saj po trditvah prodajalca spada ta v vrh (Philips, Samsung in Panasonic), šele za njimi je Sony - baje.

Skratka prosil bi za mnenja in kakršne koli alternative.

Hvala za odgovore in nasvete.

Caligula ::

Sony je Crap(v veliki meri predvsem, ker majo cene cisto za brezveze nasponane pa cedalje slabsi so)..

Prodajalc ti je v bistvu prav povedal.
Si je pa Brat ravno nabavil 16:9 Panasonica in je res dobra zadeva. Nek svercer, ki ma svasta in ga poznamo mu je rekel, da je to najbol smiselna zadeva ta hip. Je hotel brat kakega Samsunga,... pa mu je predlagal kar Panasonica. Pravi, da je od vsega kar se ta cas dobi najbolsi. Pa pr njemu se dobi svasta in velik vec kokr v stacunah.

Sonya ma pa foter in je res nadleznih nekaj stvari-recimo zamik pri saltanju programov, nadlegovanje s konstntnim gnavljenjem kdaj se vklopi stereo,.. ko presaltas,..

Pa Sony je ponavadi se drazji.

Samsungi so tudi dobri, Philips pa je ze dolgo kvaliteten.

Naj dam se tebi tak nasvet kot mi ga je dal nekso, ki se na strom in te kozlarije res spozna. Dober TV je tisti, ki barvo cloveske koze prikaze tko kot je. Se pravi, da ne zgleda umetna,...

In dostkrat se res vidi, da kaki TVji tega ne zmorejo pa ce se se tok igras z nastavtivami.

Mata pa oba-gotrov Sony in bratov Panasonic grde pa lesene daljince >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

xylem ::

[quote]Zanima me, kateri televizor priporočate. Računam na enega 100 Hz in 72 ekran.[/quote]

Panasonic, Philips.

lp

----------------
Klepetalnik 3.0
http://ruleless.com/klepetalnik

Turboslav ::

Konkretno, Phili'ps 29PT9008 za 189.990 sit v big bangu

OldSkul ::

Vsekakor Phillips.Proč roke od Sony-a.

TribesMan ::

In zakaj ste zdaj kar vsi striktno proti Sonyu? Firma ki je zaslovela z svojimi super trinitron televizijami je sedaj največje sranje? Give me a brake.

Sicer pa jest pravim takole. Televizijo se kupuje z očmi ne pa z ušesi. To po domače pomeni, pojdi v trgovino in poglej kira slika ti je bolj všeč, kir daljinec se ti bolj dopade, kira ma tiste funkcije ki jih rabiš, ne pa da poslušaš kaj ti drugi trobijo pol pa kupiš stvar ki ti sploh ne odgovarja...

Doma imamo Sonya z ravnim 72cm zaslonom in 100Hz, res je bil drag vendar takrat ko smo ga kupili na policah ni bilo televizije ki bi imela vsaj primerljivo sliko. Da ne omenjam da nam laufa že 5 let brez vsakega problema, da ima super sliko, da ima vsaj 20% boljši sprejem od philipsa, da se na ekranu slika vidi 200% bolje od vsake druge televizije če v sobo sije sonce (primerjava z philipsom, samsungom in matrixom). Da lahko brez vsakih težav na njem bereš tekst iz računalnika ko imam na računalniku nastavljeno ločljivost 800*600 (na ostalih televizijah, ki sem jih jaz videl to izgleda zelo ubogo)... in še bi lahko našteval.

Aja pa moja teta je kupila philipsa en mesec kasneje kot mi, in po 13 mescih uporabe ji je crknila katodna cev, ker ima philips samo eno leto garancije je lahko televizijo samo stran zabrisala, pa je takrat koštala 180kSIT, naš Sony je imel 3 leta garancije (pišem je imel zato ker je star že 5 let, ne zato ker bi crknil) ... No zdej ima Sonya že slaba 4 leta... je super zadovoljna.

Pejdi v trgovino si izberi od vsake firme en model pol pa primerjaj... sej ni težko. Pol pa vzameš tizga ki ti je boljši...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

borinho ::

Tkole je Philipsi so rec precej boljši, ampak to modeli s Pixel Plus tehnologijo(cena: najmanj 300k), Panasonic je dober, Samsung je na ravni Sharpa in Gorenja (uporabljajo starejše Philipsove katodne cevi). Sony je kr ql in v razredu do 200k se pomojem kr najbolj splača vzet Sony-ja, ker st tuki kr dva cenovno ugodna modela KV 29FX66 cena 175k (Merkur, Big Bang) in KV29LS60 150k (Merkur), razlika je v tem da ima dražji model PIP ter 3 scart priključke (cenejši dva).
Philipsi imajo nekoliko hitrejši TTX (1200 strani), Sony pa ponuja dve leti garancije (Philips samo eno leto)

cityman ::

Najprej hvala za odgovore in vaša mnenja ter predloge.

Hja TribesMan, res je da se televizija kupuje z očmi, kot praviš, venda je dobro da ti kdo tudi kaj svetuje in pove lastne izkušnje, kot si jih ti. Sprašujem pa tudi predvsem zato, ker se je tudi meni mačo čudno zdelo da mečejo Sony - a kr tja v en koš.
Pred leti mu Samsung ni mogel konkurirati, prav tako ne Philips, sedaj pa bi naj bili ti dve znamki veliko pred Sony-em (po besedah prodajalca in nekaterih tukaj).
Pač to se mi je zdelo malo čudno zato sem pa vprašal.

Tako da hvala za nasvete in lep večer še naprej.

sebastjan v ::

borinho
> samsung je na ravni sharpa in gorenja(uporabljajo st. philipsove kat. cevi)...

A res? Samsung 99% cevi izdela sam, res je da so na kakšnem tipu cevi serijske napake, vendar je bil Samsung pred kakšnimi dvemi, tremi leti pohvaljen in je dobil celo nagrade za najboljši tv(oz.sliko na tv) v sredjem razredu in da so bili takrat edini tv, ki so znali prikazati tako lepo sliko v tem razredu in sploh za tak denar
Gorenje pa uporablja cevi od toshibe, multicolorja, videocolorja, samsunga, chingwe ....

Sony je glede kvalitete še zmeraj (po mojem) 1A, pa tudi lahko računaš na njegovo dolgo življensko dobo-poznam mnogo lastnikov sony-ev, pa poznam samo enega, ki se mu je pokvaril, pa še tega je skurila strela....

Caligula ::

Sony ima predvsem staro slavo.

Od poznavalcev TVjev slisis zadnji 2 leti samo kritike in se kako zaljivko.
Napredek je pri Samsungu izjemen, Philips pa je takointako konstanten. Piskat na osnovi enega primerka je brezveze.

To se vprasa poznavalce, kakega svercerja (takega, ki rihta vse in ne hvali samo tistega kar rihta),...

Sonyja pac odsvetuje. To da se ne pokvari v 5 letih ne pomeni nic. Ce se TV pokvari prej gre pac za izjemo.

So pa danes vse te naprave narejene tako, da naj bi trajale cca maximalno 7 let.

To je tempiano tako. Beri narejeno.

Takrat naj bi crknilo in naj bi se menjalo.

Mogoce pa nebi bilo slabo, ce bi si kpil NECov videoprojektor za 230.000 SIT :D

Turtle ::

Phillips 29PT9008 mamo doma in je perfekten

RuN ::

Jaz mam Sony-ja KV29FX66 ( 72 cm ekran, 100 Hz, raven ekran, PIP I, TopTXT, 3 scart, 1 S-video, 1 comp. video).

Star je cca. 3 mesce. Po odpakiranju in priključitvi je delal cca. 2 dni normalno, pol pa se je kar sam pričel ugašat in prižigat (čez nekaj dni se je to ugašanje in prižiganje pričelo stopnjevati), pol. pa so včasih še daljinc in komande na TV-ju zaštekale, tako da je pomagalčo samo ugasnit na gumb in ponovno prižgat.

Pol je delalo normalno in po nekem nedoločenem času so se napake pričele ponavljati.

Priklopljen mam pa gor DVD, Video ter SAT in preko Videa še PC.

TV sem odpeljal na servis, kjer so zamenjali čip, in po dveh urah servisiranja sem dobu TV nazaj.
Pridem domov, vse dela normalno cca. 2 dni pol. se pa napake pričnejo ponavljat, s tem da se vgašuje ne več tolko.

Sedaj sem pisal na Zavod za varstvo potrošnikov, in spet moram odpeljati TV na servis, in v kolikor ga v 45 dneh ne popravijo, pol moram jaz dnjim dokazovati, da TV pri meni res ne deluje normalno (kje je tu fora !?!?!.)

Čeprav Zakon o varstu potrošnikov in obligacijski zakonik pravita, da če nisi zadovoljen z izdelkom, ki ga kupiš, lahko izdelek zamenjaš z novim, oz dobiš povrnjen denar (prekinitev pogodbe).

Kaj je mel kdo kakšen tak primer (ni mus da gre za TV) ????????

LP, RuN

Caligula ::

Jah zakon o menjavi govori v roku 8 delovnih dni.

Pa ne bo slabo ce poudarim. Se posebno pri TVjih zdaj ko je mraz. Ko ga prpeles dam ga pusti 2 uri pri miru. Nic ga na strom priklapljat. More se tist kondenz odpravt,... ker je v skladiscih pa med prevozom mraz,.. in to mu hudo skoduje, ce ga takoj na strom prklopis pa przigas,...

Skratka vsaj 2 uri ga namer pustit. Ni narobe ce tko delate tud s podobnimi napravami.

boštjan ::

Načeloma se vse elektronske naprave morajo prilagodit neki normalni T. ,tako da je res treba po takem mrazu napravo pustit nekaj časa na miru(ca 2uri)pol pa prižgat.
RuN,a na servisu pa se njim ne izklaplja oz. nimajo teh problemov? Koliko pa je meni znano,če ti po 45dneh ne popravijo,ti morajo novega dati.

Caligula ::

JA rok za zamenjavo po preteku tistih 8 dni je 45 dni vkolikor ti izdelka v tem casu ne popravijo. Samo ponavadi ce jim ne rata v kakih 10 dneh ze sami zamenjajo in ne cakajo do konca, ker jim je jasno, da se hudo ne spodobi pustit stranke tko cakat.

RuN ::

Vem, da je vse el. naprave potrebno pustiti nekaj časa (cca. 2-3 ure) na sobni temeperaturi - kar sem tudi naredil.

Na servisu so rekli, da TV normalno deluje. Smo se pa pred tem telefonično slišali in ko sem mu povedal, kaj TV dela (izklapljanje in blokiranje komand), je serviser dejal, da vedo kje je težava in da bodo popravili.

Pol drugič, ko sem TV pripeljal domov in so se napake ponavljale, sem zopet klical na servis. Rekli so da so seznanjeni z napako, ampak so že pri drugih TV (iste znamke KV29FX66) že probali zamenjati cca. 3 različne tipe čipov (Philips-ovi čipi), vendar jim napake do sedaj še ni uspelo popraviti oz. ugotoviti, kaj točno bi bil vzrok napake.

Prvič so rekli, da naj bi bila ena serija teh TV z napako in da se da popravit, drugič pa pol povejo, da ne-vedo kje je napaka in se ne da (zaenkrat) odpraviti.

Ker sem prvič klical v trgovino po preteku 8-ih dneh, so me napotili na servis.

Po servisu in ponavljanju napake sem nato klical in pisal na varstvo potrošnikov, ti pa so zahtevali mnenje od serviserja, kateri pa je odpisal, da bodo napako ponovno poskušali odpraviti, ter naj pripeljem TV nazaj na servis in če jim ga tokrat ne uspe popraviti v 45 dneh, da dobim novi TV.
Dodali so tudi da bi lahko bila napaka na antenskem sistemu ali el. omrežju.

Zavod za varstvo pa je dopisal, da v kolikor serviser ne more odpraviti napake v 45 dneh, da bom pol jaz moral s strokovnim mnenjem dokazovati, da pri meni TV ne deluje dobro (kako bom pa to dokazoval ?)

Kaj ne teče 45 dni od prvega servisiranja ?? in kako je s tem, ker sem jaz že TV odpeljal po 2 urah popravljanja domov. Če bi rok (45 dni) pričel na novo teči po vsakem servisiranju pol se oni lahko tako za***avajo z mano še dve leti (dokler je garancija) ?!? SAJ VESTE KAJ MISLIM.

KAJ SE DA ŠE NARDITI ????????

Dnevi tečejo, meni pa TV ne deluje normalno.

P.S. Pa še to serviser je povedal, da je več takih TV in na nobenem ne morejo ugotoviti vzroka napake. Prav tako njihovi testeri ne pokažejo napake, TV pa ima tudi servisni del, kjer se izpisujejo zadnje napake vendar v omenjenih primeri (kot je moj in še nekaj ostalih) se napaka enostavno ne izpiše.

LP; RuN

Caligula ::

Reci, da naj ti zagotovijo drug model istega proizvajalca enake vrednosti. Skratka, da naj tiu dajo napravo, ki deluje in teh napak nima.
Povej jim ,da bos drugace prisiljen preko casopisov ostale potrosnike obvescati o tovrstnih tezavah TVjev te znamke.

Vztrajno.

Pa vprasaj jim, ce se jim zdi normalno, da ko nekaj kupis, da se jim moras skos limat na vrata. Naj ti dajo drugi model TVja.
Pozabi na dokazovanje. Tako delo prestavijo na tvojo stran. Zahtevaj drug TV. Novejse serije. Skratka takega, ki teh fantomskih napak nima.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup televizije: Panasonic vs Sony

Oddelek: Zvok in slika
232796 (2484) krneki
»

TV z PIP in diagonalo ekrana 63cm

Oddelek: Kaj kupiti
334993 (4392) hanzeljn
»

Kateri TV

Oddelek: Kaj kupiti
252036 (1680) OldSkul
»

50Hz ali 100Hz, to je sedaj vprašanje

Oddelek: Kaj kupiti
212767 (2396) pia_luigi
»

Kateri TV kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
342516 (2057) AtaStrumf

Več podobnih tem