» »

kava prekinitev trajno...

kava prekinitev trajno...

XLapse ::

Prosim brez komentarjev z pozitivnimi učinki kave, sem prebral vse, vem!

Težava , čim ne treniram športa, me zajebava želodec zaradi kave, še posebej ko mam prazen želodec. Valda je problem ker sm nekje 10 let pil tolko kave za 10 konjev doza.
Ni me brigalo za fizično ker ni blo nkol problemov!
Trenutno je premrzlo za športat, ampak tudi če si spet popravim vse, bo že spet zima prišla k bo spet premrzlo za športat (rolam in dvigam, dvigam lahko pozimi ampak to ni nič proti rolanju)

Bil sem slab 4 dni, brez apetita, pa niti kave nism pil. In sm pil malo čaja nekega, mislim da od melise in sm vseeno nekako deloval.

Torej bi rad KOMPLET prekinil kavo, forever, kot sem alkohol k že 12 let ne pijem.

Največji problem mi je zjutraj seveda. S časom se zbudim, rabim ene 20-30 min, brez kave se fajn zbudit. S kavo pa je zbujanje instant, minuta , dve in sm zbujen.
In kako da nadomestim ta jutranji shot kave? Mogoče kakšna kapsula? Al bo spet želodec isto zajebaval ker je kofein.

Opažam da mi je telo res razvilo neke vrste 'gnus' na kavo in ga ne prenaša več niti mililitra.

Z veseljem bom prebral izkušnje tistih k so za vedno nehali s kavo.
Planiram jutri že probat jutro brez in samo nek čaj, kateri čaj k ma res podoben efekt kave? K majo res podoben efekt meni, tein in kofein.
alien technology

edi45 ::

Vsako jutro na prazen želodec eno jabolko. Nisem verjel dokler nisem probal, ampak te zbudi bolj kot kava, zaradi kislin, ki so v njej. Če hočeš čaj pa zeleni in črni

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: edi45 ()

edi45 je izjavil:

Vsako jutro na prazen želodec eno jabolko. Nisem verjel dokler nisem probal, ampak te zbudi bolj kot kava, zaradi kislin, ki so v njej.

super mam lih polno jabolk bom poskusil
alien technology

starfotr ::

Abstinenčna kriza za kavo je 1 teden. Torej, en teden boš zjeban, zaspan, potem bo pa kot, da nikoli nisi pil kave.

starfotr je izjavil:

Abstinenčna kriza za kavo je 1 teden. Torej, en teden boš zjeban, zaspan, potem bo pa kot, da nikoli nisi pil kave.

upam da je res tako! to se sliši zelo lepoooooo.
alien technology

Smurf ::

Kaj pa, ce zamenjas z crnim/zelenim cajem?

shadeX ::

Alkohol praviš da si pustil, kavo nameravaš. Vidim da đolice so pa kar še aktivne a? :D

edi45 ::

Kot sem tudi omenil, lahko probaš z zelenim in črnim čajem. Sam že dolgo časa ne pijem več kave, ker mi jo je zdravnik odsvetoval, saj so mislili da imam probleme z želodcem. Ko se je pokazalo da jih nimam, sem se vseeno vzdržal kave. Po večini če grem na "kafe" z kolegi, si naročim kakšen čaj, po večini metin in kozarec vode. Enkrat po tistem sem spet probal kavo, ampak mi je bila res ugabna in je sploh ne pogrešam več. Včasih sem pa tudi spil po 8 kav na dan.

ginekk ::

Komot lahko prekineš - morda boš kaj čutil prvi teden.

Čaj vsebuje tein ki je le drugo ime za kofein (ista kemična formula).

martincek1 ::

Kolk ur pa kej spiš dnevno? Če imaš dovolj časa za spanje in si konstanten, se lahko zelo hitro privadiš zbujanja par minut pred budilko. Po tem vstaneš, odpreš okno za 3 minute in začneš z dnevom. Ko zunaj ni mraz, lahko npr. nadomestiš z hladno prho. Pa kakšna skleca vmes, da ti gre kri po telesu.

Dodatno si lahko zvečer dodeliš eno nalogo, ki jo je potrebno opraviti naslednji dan, da ne begaš okrog. Za prvi teden mogoče nekaj lahkotnega, nekaj kar rad počneš, tako da ne boš zehal in mislil o postelji.

Aquafriend ::

XLapse je izjavil:

Prosim brez komentarjev z pozitivnimi učinki kave, sem prebral vse, vem!

Težava , čim ne treniram športa, me zajebava želodec zaradi kave, še posebej ko mam prazen želodec. Valda je problem ker sm nekje 10 let pil tolko kave za 10 konjev doza.
Ni me brigalo za fizično ker ni blo nkol problemov!
Trenutno je premrzlo za športat, ampak tudi če si spet popravim vse, bo že spet zima prišla k bo spet premrzlo za športat (rolam in dvigam, dvigam lahko pozimi ampak to ni nič proti rolanju)

Bil sem slab 4 dni, brez apetita, pa niti kave nism pil. In sm pil malo čaja nekega, mislim da od melise in sm vseeno nekako deloval.

Torej bi rad KOMPLET prekinil kavo, forever, kot sem alkohol k že 12 let ne pijem.

Največji problem mi je zjutraj seveda. S časom se zbudim, rabim ene 20-30 min, brez kave se fajn zbudit. S kavo pa je zbujanje instant, minuta , dve in sm zbujen.
In kako da nadomestim ta jutranji shot kave? Mogoče kakšna kapsula? Al bo spet želodec isto zajebaval ker je kofein.

Opažam da mi je telo res razvilo neke vrste 'gnus' na kavo in ga ne prenaša več niti mililitra.

Z veseljem bom prebral izkušnje tistih k so za vedno nehali s kavo.
Planiram jutri že probat jutro brez in samo nek čaj, kateri čaj k ma res podoben efekt kave? K majo res podoben efekt meni, tein in kofein.

Ce zelis hiter boost, dvig energije. Pojej banano ali marelice. Ce ni marelic alternativa suhe marelice, ki se bolj dvignejo energijo, zelo hitro. Samo pri suhem sadju so lahko vcasih problem mikro toksini. To resis tako, da spijes zraven limonado, grejpfruit ali pomarancni sok. Slednja dva pravtako hitro dvigneta energijo. Tudi jabuk ni slab. Za zjutraj najboljs rdeca jabolka, ne hecam se. Pa domac mora bit. Crvi vedo, kaj je dobr!

Zgodovina sprememb…

Egidij88 ::

1) Ni premraz za športati. Športaj pa kaj drugega.
2) Pač ne pij kave, če imaš težave zaradi nje.
3) Ne žret tablet.

link_up ::

mah...problemi, ki zadonijo v zrelem zivljenju so ponavadi pogojeni s stresom...kiss VEDNO pomaga.

ps: Upam, da ti rata...jaz je se ne dam!
In and Out

gaspert ::

Jaz sem bil nekaj časa brez kave in poskušal s čaji, a je bilo dolgočasno. Enostavno čaj ni mogel nadomestiti občutka kave. Potem sem šel na projo oziroma nekaj iz žit, pa se mi je uprlo. Sedaj sem na brezkofeinski kavi, res pa kupujem boljše znamke, ker imajo boljši okus in za moje pojme manj kisline. Razni jajci za 2 evra me ne zanimajo več.

CleanPower ::

Jaz kavo samo obcasno, ko mi zapase. Tezav nisem imel nikoli, nasprotna kava naj bi pognala prebavo. V normalnih kolicinah.
Z eno kavo na dan ni nic narobe. Brez tudi ne. Sadje je ok za zjutraj.

MostWanted ::

samo jabolko za zajtrk? pravi experti ste vi, kje spite da vas ne ukradejo?

zajtrk je najbomembnejši obrok!

zajtrk: par jajc umešanih, zraven kaka tuna. polnozrant kruh, graham kruh. kumarice, koruza... potem pa seveda za posladek jabolko. to te bo zbudilo, organizem bo začel črpat hranila iz hrane in potem boš oživel.

kafeje pij po kosilu oziroma po potrebi. če ni potem sploh ne pit kave!

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kofeinske tablete? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6212806 (11359) imagodei
»

Dnevno zaužitje kofeina. Se s časom efekt zmanjša? (strani: 1 2 )

6010178 (8496) Jakka
»

Energy Drink vs. Kava (strani: 1 2 )

7511455 (2124) DragonHeart
»

Koliko kave spijete na dan? (strani: 1 2 3 )

12111513 (7978) DOOM_er
»

Kofeinska abstinenca aka dan brez kave...

247130 (6623) mojsterleo

Več podobnih tem