Forum » Pomoč in nasveti » Odkup pokvarjenih računalniških komponent
Odkup pokvarjenih računalniških komponent
rovka ::
Zdravo,
Že parkrat sem po simbolični ceni preko bolhe prodal rame, matične in procesorje v okvari, osebam ki naj bi pridobivale zlato ven. Ker pa nekako dvomim da se omenjene osebe dejansko ukvarjajo s samim pridobivanjem, malce sumim da robo ki sem jim jo poceni prodal enostavno preprodajo kakšnemu boljšemu večjemu kupcu. V tujini odkupne cene za tako opremo niso švoh (po spominu, kilogram matičnih plošč 40-70EUR, jaz sem jih prodal za 1EUR na kos) in me zanima ali tudi v sloveniji obstaja kdo ki bi odkupoval tako opremo na kilogram ?
Že parkrat sem po simbolični ceni preko bolhe prodal rame, matične in procesorje v okvari, osebam ki naj bi pridobivale zlato ven. Ker pa nekako dvomim da se omenjene osebe dejansko ukvarjajo s samim pridobivanjem, malce sumim da robo ki sem jim jo poceni prodal enostavno preprodajo kakšnemu boljšemu večjemu kupcu. V tujini odkupne cene za tako opremo niso švoh (po spominu, kilogram matičnih plošč 40-70EUR, jaz sem jih prodal za 1EUR na kos) in me zanima ali tudi v sloveniji obstaja kdo ki bi odkupoval tako opremo na kilogram ?
- spremenilo: rovka ()
kixs ::
Dvomim, da kdo odkupuje maticne za 40-70€ po kili. Ena maticna tehta okoli 600g. Medtem se veliko delujocih maticnih prodaja za 10-50€. Ni logike...
rovka ::
Sem zdaj malce pogledal cene in res ne vem kako sem našel tako visoke cene. Na tej spletni strani je v najboljšem primeru cca 6€ za kilogram matičnih plošč. Kar sicer ni tako slabo:
https://cashforcomputerscrap.com/curren...
Torej, kdo pri nas odkupuje po takih cenah ?
https://cashforcomputerscrap.com/curren...
Torej, kdo pri nas odkupuje po takih cenah ?
djabi ::
Za elektroniko je pri nas uradno ZEOS. Če gledaš dolgoročno boš še vesel, če ti ne bo treba še dodatno plačat, da prevzamejo tvoje elektronske smeti ...
jukoz ::
Elektronske odpadke ti bodo odkupili, ko bo količina tako velika da se splača ponje poslati en šleper. Ali pa vsaj kombi =)
Baja ::
meni se je tudi nabralo kar nekaj tega za reciklažo, do sedaj so ble najboljše ponudbe tam do 3e za starejše plate in 2e za P4+ plate. kolko sem se pa informiral pri firmah, pa ne odkupujejo od fizičnih oseb.
če pa bi se kdo rad rešil odpada se mogoče lahko kaj dogovorimo. pošlji ZS.
če pa bi se kdo rad rešil odpada se mogoče lahko kaj dogovorimo. pošlji ZS.
Miha 333 ::
Iz kilograma DDR3 pomnilnika lahko dobiš 3-4 g zlata. Po moje se odkupovalcem kar splača.
krneki0001 ::
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
kixs ::
Js bi pa enega Opterona 180 ali 185 kupil - ampak delujocega
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()
Machete ::
Jaz poznam enega alkimista, kakor včasih pove so kar impresivni gaini iz te odpadne robe.
Če ima kdo več robe, lahko vprašam če kaj odkupuje, kakor vem pa že ima svoje kanale, ker procesira dokaj velike količine.
Če ima kdo več robe, lahko vprašam če kaj odkupuje, kakor vem pa že ima svoje kanale, ker procesira dokaj velike količine.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | denar ali zlato? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 48498 (18183) | DeusB |
» | Odkup zlata (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 20563 (13674) | Spajky |
» | kaj narediti s staro strojno opremo?Oddelek: Strojna oprema | 2871 (1843) | Spajky |
» | Pobiralci odpadnega železa (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 30210 (20813) | Janii123 |
» | Pomembno! Obupno stanje na trgu rabljene opreme (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 22641 (18423) | _IKE_ |