Forum » Loža » dvokomponentna epoksi smola
dvokomponentna epoksi smola
mulc007 ::
Kupil sem dvokomponentno epoksidno smolo. Okoli večje flaške (komponenta A) je bilo mastno- opaziti je bilo tudi da flaška ni popolnoma polna zato bi rekel da je odteklo ven.
Ta komponenta je gosta kot med.
Komponenta B (manjša flaška) pa je podobno viskozna kot mleko.
Ker imam to prvič, me zanima če je normalno da je komponenta A tako gosta, ali pa se je zasušila.
Na flaškah sta razmerja 3:1 in 2.5:1. Kakšna je razlika med enim in drugim razmerjem mešanice ne vem ker piše v kitajščini.
Mešal sem v razmerju 3:1. Čeprav sem dal stvar na radiator da bi se hitreje posušilo, sem moral čakat vsaj 2 dni. Ali je normalno da se tako dolgo suši?
https://www.aliexpress.com/item/80g-Ult...
Ta komponenta je gosta kot med.
Komponenta B (manjša flaška) pa je podobno viskozna kot mleko.
Ker imam to prvič, me zanima če je normalno da je komponenta A tako gosta, ali pa se je zasušila.
Na flaškah sta razmerja 3:1 in 2.5:1. Kakšna je razlika med enim in drugim razmerjem mešanice ne vem ker piše v kitajščini.
Mešal sem v razmerju 3:1. Čeprav sem dal stvar na radiator da bi se hitreje posušilo, sem moral čakat vsaj 2 dni. Ali je normalno da se tako dolgo suši?
https://www.aliexpress.com/item/80g-Ult...
mi345 ::
Sicer so minila ze leta odkar sem nazadnje ustvarjal s telimi smolami (eposki, poliester..) Ampak načeloma je tako da je v manjši flaski trdilec ( oz katalizator), ki pospeši strjevanje mase. Tako da več kot ga dodaš hitreje se bo masa strdila, vendar lahko s tem, če res pretiravaš tudi spremeniš same lasnosti smole v trdnem stanju( elastičnost, trdnost itd.. ) Kolko časa traja da se strdi v normalnem razmerju ne vem več, ampak sigurno v 24urah. Bi bil pa previden če mesas večje količine, ker lahko pride tudi do samovziga smole, saj pri procesu strjevanja proizvaja kar veliko toplote ( ne vem pa več pri kateri smoli se to lahko dogaja). Na koncu pa priporočam, da delas v dobro zračnih prostorih oz z ustreznim filtrom na maski.
lp
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tih ventilator 12-14cm in avtomatikaOddelek: Kaj kupiti | 1221 (1060) | TheBlueOne |
» | Avtopolnilec DASH charger za OnePlusOddelek: Mobilne tehnologije | 2733 (2346) | lippi |
» | delovanje timerjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1912 (1138) | birtija |
» | Priklop 2.1 zvočnikov (jack) na novejši TV (brez jacka)Oddelek: Zvok in slika | 5122 (4804) | LooK |
» | prenova računalnikaOddelek: Strojna oprema | 3476 (2589) | tilenmpower |