» »

Vodno hlajenje nekoliko drugače

Vodno hlajenje nekoliko drugače

dragothic ::

S prijateljem sva se zmenila, da bi v eden računalnik vgradila vodno hlajenje. Zadevo sva si zastavila tako:
uporabila bova zelo majhno točilno napravo, ki jo uporabljajo v gostinstvu. Zadeva dela takole: freon, ki je v zmrzovalnikih in hladilnikih hladi vodo v rezervoarju. Skozi rezervoar vode na napeljana bakrena cev, v kateri je ponavadi ohlajeno pivo, če je točilna naprava za pivo. Stalna temperatura vode v cevi je okoli 4 stopinje celzija, katero se da z dodatkom antifrisa ohladiti do cca - 25 stopinj. Ker pri točilni napravi poganja tekočino co2, bova vmes dala vodno pumpo in jo napeljala skozi vodno hlajenje računalnika.

Namesto standardne vodne črpalke sva si omislila vodno črpalko od vodnega hlajenja avtomobila, ki bo uspela ob predelavi pognati vodo cca 2000 l na uro.

Zanimajo me komentarji.

Dragothic
  • polepsal: Predator ()

Sid Izprijeni ::

Glejta, da bosta dobro toplotno izolirala, če ne bo kišta polna kondenza pri takih nizkih temperaturah vode. Pa poskrbita za hudimano dobro tesnenje vsega skupaj + za zelo trpežne dele, ker če ne bo nabildana pumpa vse skupaj razgnala.
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Cranchi ::

uf zelo zanimivo, vendar tudi zahteven poseg.. pri takem pretoku in takih stopinjah naj bi blo res izdelano popolno :D

btw:. cudno da si nista dusik spomnla

Bevcan ::

Vodno črpalko od avtomobil? Kaj zdravn bosta pa poganjala motor al kaj. Svetujem vama da uporabita Wv-jev turbo dizel ker najmanj žre. Vodno črpalko pri avtomobilih namreč žene kar glavni motor preko jermena ne pa električni motor. Pretok bi pa rekel da je dober ja.
Kot prvo to. Kot drugo pa se mi zdi da se to ne splača. Iz procesorja bosta iztisnila morda samo še kakih 10% več kot z običajnim vodnim hlajenjem z kvalitetnim vodnim blokom in velikim radjatorjem.

asPeteR ::

->Iz procesorja bosta iztisnila morda samo še kakih 10% več kot z običajnim vodnim hlajenjem z kvalitetnim vodnim blokom in velikim radjatorjem.

Na podlagi cesa to trdis?
http://blog.stegnar.com

dragothic ::

Bevcan nimaš pojma o hlajenjih bencinskega motorja. Ta črpalka namreč se zalaufa samo takrat ko se motor ustavi in črpalka požene vodo, da se ohladi motor. Črpalka dela na 12 voltov in deluje neodvisno od motorja.

Blup ::

Dragothic: a pol pravš da ma avto dve črpalki za vodo? Ena, ki jo poganja motor in še eno, ki laufa na 12V? :\

Blup
:\

Bevcan ::

A tista črpalka, sam tista je hudo glasna. O avtomobilih res nimam dosti pojma vem pa da ga med delovanjem hladi črpalka ki je z jermenom povezana na motor. Da bosta pridobila le nekaj procentov. Bral sem da so ljudje polivali procesorje z tekočim dušikom pa jih niso navili kaj več kot z navadnim vodnim hlajenjem.

Bevcan ::

Blup mal si me prehitu. Men se tud zdi sumljivo da ma avto dve črpalki. Vedno sem mislu da je tist pol k ugasnš motor sam ventilator, ki ohladi le radjator. Uau kva se rima. :D

sverde21 ::

Mmmm tekoči dušik zanimiva stvar kje se da to dobit:D bi v tej peklenski vročini>:D prov prijalo procesorju :D

asPeteR ::

->Bral sem da so ljudje polivali procesorje z tekočim dušikom pa jih niso navili kaj več kot z navadnim vodnim hlajenjem.

Lej, pojdi na kaksno overclokersko bazo pogledat tela navitja, revimo na vr-zone, ali pa na overclokerse. Pa bos videl razlike med watercoolingam in prometejam in direct die hlajenji.

Razlike niso le par procentov!
http://blog.stegnar.com

dragothic ::

Bevcan ta vodna pumpa je od R5 GT Turbo. Motor ima samo svojo vodno pumpo, to k jo bom uporabil, služi sam za hlajenje oz. kroženje vode po izklopu motorja. Deluje na 12V. Samo na elektriko. Res da je pumpa glasna, vendar jo bom predelu, da se bo vrtela na manjših obratih.:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: dragothic ()

Jaka83 ::

Vse kar lahko rečem je:
Good luck with this project. Ampak mislim, da je tole preveč zakompliciran in bi bolje prišla skoz z enim waterchillerjem in navadnim vodnim hlajenjem, tako bi isto dobila nizke temperature in se nebi tolk zajebavala z vsemi predelavami.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

hrup ... vodno hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
152208 (1877) morphling1
»

Vodno hlajenje - Kompleti

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
291648 (1307) Gejmer
»

"direct die cooling"

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
241796 (1511) Vesoljc
»

Vodna črpalka

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
473886 (3034) TESKAn
»

Hipoteza: "VODNO HLAJENJE" >>>>resnica čaka

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
252324 (1751) VASkO

Več podobnih tem