» »

Barton @ 68°C

Barton @ 68°C

Cosmo ::

Imam Bartona 2500+, navitega na 2166 Mhz pri 1.7v in ima na full load (Prime95) max cca 68°C. Zanima me, ali morem začet razmišljat o nakupu novega coolera (slišal sem, da povišana temperatura močno zmanjšuje življensko dobo tranzistorjem)? Zdaj imam Titana D5TB-CU35, vent pa se vrti s cca 2000rpm (na 3000 rpm ima 61°C ampak mi je preglasno).
Hvala
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

ADF ::

Tvoje razmišljanje o nakupu novega "coolera" bi se moralo končati, preden si začel pisati ta post. Po možnosti s tem, da bi se odpravil v trgovino po novega.

Hmm, kaj pa naj kupim?

miroB ::

Kupi kakšen Volcano9 ali kaj podobnega - uporabi iskanje. Če hočeš met navit in tih sistem, si omisli vodno.

Problem je v tem, da Volcanoti niso nič kaj boljši od tega Titana, razni SK7, SLK900 so pa predragi. A je še kakšna druga alternativa?

Sid Izprijeni ::

Lahko probaš s kakšno zalmanovo pahljačo, kar sem tudi jaz, vendar so me prepričali, da so Thermalrighti najboljši zračni hladilniki. No, kakorkoli, tudi zalman bo po mojem za silo boljši od titana. Seveda če kupiš bakrenega...

To bi moral vzeti v zakup. Če navijaš, moraš dati tudi več kot 10 čukov za hladilne pripomočke. ;)
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Fizikalko ::

Ja, odvisno je tudi od tega, koliko te moti hrup. Če te, potem vzemi enga cenejšega Zalmana (ker itak praviš, da ti je cena pomembna). Hladijo pa Zalmani ne nevemkaj. Amapk manjšo T kot zdaj bi pa sigurno z Cu-jem moral met. Jaz mam Cu6000 pa mam na max pri tej vročini okoli 57 stopinj, na idleu pa 52. Barton pa naj bi se še malo manj grel kot Thoroughbred, tako da bi ti moralo zadoščat. Vulcano 9 je pa mal učinkovitejši, ampak tudi glasnješi.;)

Bartoni se dosti bolj grejejo kot Tbredi. Prej sem imel 1700@2000 Tbred-b in več kot 55°C nisem nikol imel. Zdaj sem gledal še nekaj testov in je Volcano 11+ še slabši kot ta moj Titan, če delata oba na nizkih obratih.
Sicer pa Amd garantira bp delovanje do 85°C, do koder je še zelo daleč (merim z diodo).:D

azislo ::

Zdravo COSMO jaz sem si tud nabavil Bartona 2500+ pa ga nimam navitega( za zdaj ).Poslušaj moj nasvet.Procesor je zdaj dovolj dober, navijanjem počakaj še kakšne pol leta.Če pa bi ga rad navil zdaj si omisli ZALMANA CNPS7000bakrenega seveda za približno 9 čukov. .Po zadnjih testih je dobil najvišjo oceno med "pihači" s 89%.Lahko pa si izbereš vodni THERMALTAKE AQUARIUS 2 za 25.440( prodaja JAE).Te lahko prosim za uslugo:D ?

Jose ::

Od prejšnje jeseni imam Athlona 1800+ hlajenega z Zalmanovo pahljačo CNPS 6000Cu.

Temperatura nikoli ni presegla 53 stopinj. To poletje pa temperatura narase na nenavitem procu tudi do 64 stopinj (zajem in obdelava videa - 100% zasedenost CPU-ja). Čudno je predvsem to, da imam sobo klimatizirano in je temperatura v njej vedno pod 26 stopinjami.

Letošnje poletje je zelo vroče in primerjave z drugimi temperaturami z drugimi hladilniki v drugih letnih časih ne zdržijo.

Ker mi dosti pomeni tišina v sobi pač ne navijam in vrtim Zalmana na minimalnih vrtljajih. Ob rahlem navijanju je temperatura takoj narasla za par stopinj.

Potrebuješ tistih par procentov več moči? Sam sem začel premišljevati o navijanju komaj zdaj, ko malo več delam z videom. Seveda če si igračar boš rabil vsak Herz, ki ga lahko iztisneš iz Bartona.

Sid Izprijeni ::

Pri zalmanovih pahljačah imam jaz na sumu fedr, da se sčasoma lahko malo poda in začne slabše tiščati hladilnik na procesor...
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

sergios1 ::

Jaz imam novega bartona. Hladim ga z zalmanovo CU pahljačo. Procesor je občutno hitrejši od prejšnega 2200XP. Temperatura pa do zdaj ni presegla 55 stopinj na full load pri minimalnih vrtljajih venta.Tako da sm zelo zadovoljen. Pa še ugodno se ga dobi. 23900sit

lp s

Hrenowsky ::

Jaz imam Bartona 2500+ in sem si omislil za njega
hlajenje Thermaltake Aquarius 2, sedaj pa ce si kdo lasti
Aquariusa 2 in/ali Bartona 2500+ naj mi pove koliko stopinj
ima procesor v mirovanju in koliko med delom, ker se men neku cudno
zdi ker moj Aquarius2 ne hladi dobro! Procesor se med delom segreje
na 53 stopinj nakar v hladilniku nastane zelo vroce in potem procesor
tudi v mirovanju ostane na 53 stopinjah in hladilnik Aquariusa ostane
vroc in se ne ohladi!! V Jokerju sem pred nakupom prebral test v
katerem je Aquarius hladil AMD Athlona XP 3000+ na zelo solidnih 38 stopinjah.

In zanima me kaj je narobe da se meni tako slabo hladi!!!!
.:Biological insanity:.

UWO (un.walking obj.) ::

Nimaš prepiha v kišti. Namontirej še en ventilator zadaj za izapuh in enega spredaj da vleče noter.

Jaka83 ::

Sploh ne vem, kaj folk pričakuje od Aquariusa2.:\ To je pač ena marketinška fora za 25k SIT. Sam poglej tist hladilnik in pumpo, pa ti je vse jasno. Pol pa dodaš še tiste ozke cevi in si tam, kjer ni muh.
Tud sam sem imel tale sistem vodnega hlajenja in sem ga po hitrem postopku zamenjal z home made sistemom. Tako recimo zdajle moj navit Barton 2500+ (1800MHz @ 2400MHz / 1.9v) deluje na ugodnih 46C pri najnižjih obratih ventov (1200rpm - 7v in 730rpm - 5v), kar je neslišno. Tako da lahko rečem samo: PEJTE NA DOMAČE VODNO HLAJENJE, ne bo vam žal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jaka83 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A je to sploh normaln?

Oddelek: Navijanje
411969 (1252) sirotka
»

Cooler za Extreme Overclock za bartona 2500+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
594394 (3549) Sami
»

Vprašanje za lastnike barton-a 2500+ in hladilnika Zalman CNP6000 Cu

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
101403 (1241) delfinus
»

Vodno hlajenje

Oddelek: Navijanje
71395 (1292) Shark-357
»

Glasen hladilnik! Vodno Titan?