Forum » Zvok in slika » Izdelava svojega TV zaslona?
Izdelava svojega TV zaslona?
skrajnik ::
Pozdrav,
Iz zanimanja sprašujem, kako bi izgledalo, če bi se človek lotil izdelave svojega zaslona?
Ideja je, da se na trgu dobi že izdelane komponente (panel, elektronika, ...???) in sestavi po načrtu/navodilih proizvajalca/dobavitelja? (seveda s pomočjo nekoga, ki obvlada elektroniko)
Kako bi se tega lotili?
Hvala in lp!
Iz zanimanja sprašujem, kako bi izgledalo, če bi se človek lotil izdelave svojega zaslona?
Ideja je, da se na trgu dobi že izdelane komponente (panel, elektronika, ...???) in sestavi po načrtu/navodilih proizvajalca/dobavitelja? (seveda s pomočjo nekoga, ki obvlada elektroniko)
Kako bi se tega lotili?
Hvala in lp!
Daliborg ::
V trgovini bi kupil nov TV.
Enostavno zato ker so paneli pre-dragi oz. predstavljajo večji delež cene. So servisi za elektroniko polhni takih delov pa še nisem zasledil da prodajajo "homemade" TV-je. Takih praks se gredo največ v Indiji ali drugih koncev Azije kjer imajo skoraj neomejeno količino e-odpadkov in lahko kakšno stvar reciklirajo ali uporabijo za kaj drugega. Pri nas so elektrotehniki/elektroniki zelo dragi na uro. Primer: Od kolega oče je sestavil pravi majhen audiofilski ojačevalec (lampe) in ko sem ga vprašal če bi še meni enega sestavil za plačilo (pripravljen sem bil odšteti takratnih 150-200k SIT), mi je odvrnil da se mi bolj splača kupit v trgovini ker bo hitreje in ceneje.
lahko se lotiš tega ampak na koncu boš prišel do 32" HD-Ready TV za 1000EUR ampak če je stvar veselja potem pa kar korajžno
Lp.
Enostavno zato ker so paneli pre-dragi oz. predstavljajo večji delež cene. So servisi za elektroniko polhni takih delov pa še nisem zasledil da prodajajo "homemade" TV-je. Takih praks se gredo največ v Indiji ali drugih koncev Azije kjer imajo skoraj neomejeno količino e-odpadkov in lahko kakšno stvar reciklirajo ali uporabijo za kaj drugega. Pri nas so elektrotehniki/elektroniki zelo dragi na uro. Primer: Od kolega oče je sestavil pravi majhen audiofilski ojačevalec (lampe) in ko sem ga vprašal če bi še meni enega sestavil za plačilo (pripravljen sem bil odšteti takratnih 150-200k SIT), mi je odvrnil da se mi bolj splača kupit v trgovini ker bo hitreje in ceneje.
lahko se lotiš tega ampak na koncu boš prišel do 32" HD-Ready TV za 1000EUR ampak če je stvar veselja potem pa kar korajžno
Lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_
skrajnik ::
OK, hvala :)
V glavnem je bila neka ideja za zaslon/tv in predvajanje zadev prek njega..
Ampak je okolje tako, da bi bilo potrebno v vsakem primeru izdelat eno zaščito za vse skupaj.
In potlej je bila ideja, če obstajajo na trgu mogoče komponente, ki jih potlej sam sestaviš in potlej vržeš čez vse še custom ohišje za zaščito...
Ampak kot vidim je verjetno bolje kupit en TV in sam naredit dodatno zaščito...
V glavnem je bila neka ideja za zaslon/tv in predvajanje zadev prek njega..
Ampak je okolje tako, da bi bilo potrebno v vsakem primeru izdelat eno zaščito za vse skupaj.
In potlej je bila ideja, če obstajajo na trgu mogoče komponente, ki jih potlej sam sestaviš in potlej vržeš čez vse še custom ohišje za zaščito...
Ampak kot vidim je verjetno bolje kupit en TV in sam naredit dodatno zaščito...
pegasus ::
To znanje bo kmalu aktualno ker se že danes praktično ne dobiš več tvja, ki bi te gledal v dnevni sobi. Nočem nobene smart tv navlake, usb portov, eth portov, zvočnikov, anten, samo hdmi / dp vhod in vhod za napajanje. Tudi daljinca ne rabiš, samo fizično on/off stikalo. Poezija v enostavnosti. Zakaj apple ne dela takih?
Ahim ::
To znanje bo kmalu aktualno ker se že danes praktično ne dobiš več tvja, ki bi te gledal v dnevni sobi. Nočem nobene smart tv navlake, usb portov, eth portov, zvočnikov, anten, samo hdmi / dp vhod in vhod za napajanje. Tudi daljinca ne rabiš, samo fizično on/off stikalo. Poezija v enostavnosti. Zakaj apple ne dela takih?
Saj dobis tudi take - rece se jim monitor
Za lampaskimi ojacevalci oziroma kakrsnokoli "pes" narejeno elektroniko je pa tako, da ce obstraja serijska proizvodnja, potem je bistveno cenejsa od manufakture. Npr. jaz niti delov ne morem dobiti za kaksnega od ARM SBCjev za znesek, ki ga placam za ze narejenega, kje so sele stroski plate, dela, itd. Omenjeni ojacevalci rabijo v vecini primerov vec po meri navitih transfomratorjev (ki spet stanejo vec kot nekaj s police), tako da se tega loti nekdo, ki ima veselje s tem oz. ki hoce cisto nekaj dolocenega, cesar ni mogoce kupiti, ne pa nekdo, ki bi rad prisparal denar.
Ce dobro pomislim velja isto za prakticno vse - obleko, hrano, tehniko, itd.
Markus386 ::
Najlazje je, ce najdes kak pokvarjen tv, in kupis samo kontroler za tak panel, npr: http://goo.gl/jVHkhR
Je pa na koncu res ceneje kupit rabljen tv, kot cakat pa se ukvarjat s tem zakaj dela npr. samo pol ekrana
Je pa na koncu res ceneje kupit rabljen tv, kot cakat pa se ukvarjat s tem zakaj dela npr. samo pol ekrana
fpbs ::
Verjetno bi bilo najbolje, da si izdelaš kaj takega, zagarantiran uspeh, absolutno brez: bandinga, bleedinga, klaudinga motion blura, popoln 3D, odličen kontrast,....
HotBurek ::
Poleg šopinga v big gang-u, se lahko zadeve lotiš tudi sam.
Izdelava "te-ve-ja"
Programiranje
Software
http://www.live-leds.de/
Zanimiv 3D "te-ve" sample
Izdelava "te-ve-ja"
Programiranje
Software
http://www.live-leds.de/
Zanimiv 3D "te-ve" sample
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
Pro_moted ::
Naj te presenetim. Ker nihče tega noče kupit !!? Vas 9 v Evropi, ki pa si tega želite , pa se boste že znašli nekako.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Napad na pametne televizorje prek prizemnega signalaOddelek: Novice / Varnost | 14462 (11583) | Okapi |
» | Ko ugasnem računalnik se mi na monitorju prikazuje tole...Oddelek: Pomoč in nasveti | 6405 (5286) | ST-777 |
» | Povezovanje računalnika z TV-jemOddelek: Pomoč in nasveti | 1080 (1017) | legice |
» | prenosni trdi disk 2.5'Oddelek: Strojna oprema | 2335 (2167) | kixs |
» | Dva racunalnika, ki si delita povezavo preko drugega racunalnikaOddelek: Omrežja in internet | 1128 (1050) | errhec |