» »

Retro computing & DIY scena

Retro computing & DIY scena

Temo vidijo: vsi
««
14 / 14
»
»»

Kurzweil ::

kixs je izjavil:

Zadnjic en spil po dolgem casu zalaufam in mi pride moja cez 5 minut, da kaj se grem, da skoraj pri 50-ih igre igram 8-O Pa ne vem, ce je tega sploh eno uro na leto ;((

To bi moral navajat že od samega začetka, zdej boš itak imel hard landing.

Najlažje je, da najdeš neko simple in fun igro, da njo potegne. Lahko pa ji tudi predstaviš zgodbo soseda, ki taisti čas porabi za to, da gre v gostilno, če ji tisto bolj ugaja.

Ne bi delal drame, ampak čisto zares ne vem če je OK, da nekaj počneš 2 uri in 26 minut na leto in ti to meče pred nos.

To sedaj govorim pretežno za starejše ljudi... vsi so se zgražali, koliko časa smo za računalniki in nabijamo igre, čeprav sem kot otrok precej delal tudi s programi in kaj programiral. Ko pa daš tem ljudem primer, recimo radio, TV, glasbeni stolp, VHS, DVD, kako so oni to veselo uporabljali, ko je prišlo ven, potem pa se zgolj še nasmehnejo. Če bi v njihovih mlajših letih bili izumljeni oz. v splošni rabi računalniki, bi ravno tako sedeli za računalniki, kar je definitivno mnogo bolje, kot prej omenjena gostilna in podobne "razvade".

Po mojem moraš svoji samo lepo predstavit ta svet, Call of Duty ji je itak trapast, daj ji za igrat kakšno miselno igro oz. nekaj kar je pure gameplay, fun in entertrainment, kot so recimo kakšne Nintendo zadeve, če grem še malce iz sveta računalnikov.

/////

Sicer pa moram priznat, da sam si ne bi pustil tega, da bi kupil kakšno od teh novejših/remake verzij starih računalnikov in konzol, ko so super shinny, HDMI imajo že na izhodu in je vse fancy in super functional... jaz moram imeti na mizi star in original Atari, Amigo, Spectrum, you name it... to je ves point.

WizzardOfOZ ::

Meni je ta varianta bolj všeč:
https://www.ami64.com/product-page/rasp...
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

tony1 ::

"Lahko pa ji tudi predstaviš zgodbo soseda, ki taisti čas porabi za to, da gre v gostilno, če ji tisto bolj ugaja."

Točno. :D Na netu je ena ženska iz Amerike dala nasvet za primer, kako se sprijazniti z descom, ki je cele dneve zaprt v domači garaži / man cavu: "At least you'll know where he is". :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

kixs ::

Kurzweil je izjavil:

kixs je izjavil:

Zadnjic en spil po dolgem casu zalaufam in mi pride moja cez 5 minut, da kaj se grem, da skoraj pri 50-ih igre igram 8-O Pa ne vem, ce je tega sploh eno uro na leto ;((

To bi moral navajat že od samega začetka, zdej boš itak imel hard landing.

Najlažje je, da najdeš neko simple in fun igro, da njo potegne. Lahko pa ji tudi predstaviš zgodbo soseda, ki taisti čas porabi za to, da gre v gostilno, če ji tisto bolj ugaja.

Ne bi delal drame, ampak čisto zares ne vem če je OK, da nekaj počneš 2 uri in 26 minut na leto in ti to meče pred nos.

To sedaj govorim pretežno za starejše ljudi... vsi so se zgražali, koliko časa smo za računalniki in nabijamo igre, čeprav sem kot otrok precej delal tudi s programi in kaj programiral. Ko pa daš tem ljudem primer, recimo radio, TV, glasbeni stolp, VHS, DVD, kako so oni to veselo uporabljali, ko je prišlo ven, potem pa se zgolj še nasmehnejo. Če bi v njihovih mlajših letih bili izumljeni oz. v splošni rabi računalniki, bi ravno tako sedeli za računalniki, kar je definitivno mnogo bolje, kot prej omenjena gostilna in podobne "razvade".

Po mojem moraš svoji samo lepo predstavit ta svet, Call of Duty ji je itak trapast, daj ji za igrat kakšno miselno igro oz. nekaj kar je pure gameplay, fun in entertrainment, kot so recimo kakšne Nintendo zadeve, če grem še malce iz sveta računalnikov.

/////

Sicer pa moram priznat, da sam si ne bi pustil tega, da bi kupil kakšno od teh novejših/remake verzij starih računalnikov in konzol, ko so super shinny, HDMI imajo že na izhodu in je vse fancy in super functional... jaz moram imeti na mizi star in original Atari, Amigo, Spectrum, you name it... to je ves point.

Ni toliko problem v igrah samih, kot v tem, da imam vse te robe 100X prevec. Ravno zadnjic nabavim en Arcade stick za kolekcijo in to njo najbolj moti. Verjetno tako kot vecino ostalih zensk.

bm1973 ::

kixs je izjavil:

Ni toliko problem v igrah samih, kot v tem, da imam vse te robe 100X prevec. Ravno zadnjic nabavim en Arcade stick za kolekcijo in to njo najbolj moti. Verjetno tako kot vecino ostalih zensk.

Začni ji težiti, ko bo kupila nove čevlje, cunje, ličila, itn...

Kurzweil ::

Povsem razumem situacijo.

Tako to pač je, eni imajo doma 10 koles, drugi 15 kitar, tretji 6346 vinilk, četrti 14 old timerjev... kaj naj rečem, ljudje imajo hobije in kako boring in beden je šele človek, ki jih nima.

V praksi pa vem kako je... gre veliko denarja, zasedajo te stvari pol hiše, časa, fokusa...

Sem pa prepričan, da ima tudi ona svoja področja, odpri omaro s čevlji, torbicami, karkoli pač že... pa ni s tem nič narobe, samo mora na stvar gledat objektivno, ker je včasih potrebno komu razložit, ampak se seveda ne kregat ;((

Lahko pa greš vsak dan gostilno, za vikende na tekmo lokalnega shittyligaša v nogometu in potem stvar do konca resolvat v špricerkafano, ki je čim bolj skrita, da nobena žena na gre po nesreči mimo z avtom.

Ravno te dni sem nekaj sodeloval z enimi radiotehniki, radio amaterji, elektrotehniki & stuff... pol teh ljudi je imelo doma dobesedno muzeje in seveda tudi ti podobne zgodbe. Žene seveda ne razumejo, kako pomembno je, da imaš v domačem muzeji oddajnik in pripadajoč hardware iz 1. svetovne vojne, zdej pa ko že imaš ravno iz prve svetovne vojne, zakaj ne bi imel še iz 2. svetovne.

Sicer zna pri komu doma izgledat, kot da gre za telekomunikacijsko razmerje, ampak ko je njen mož 30-40 let nazaj lovil vse mogoče TV in radio postaje pa se ni pritoževala.

Malce se šalim in seveda razumem, tako tebe, kot tvojo. Jaz pa pravim, da dokler so hobiji zanesenjaške, strokovne, intelektualne, zanimive in zabavne narave, je to čist OK, mogoče si jo malce premalo navajal na to, ko sta začela... probaj z njo odigrati kakšen Bomberman in se pusti, da te parkrat premaga.

Man cave mora bit! Seveda pa tudi poštimana hiša, srečna žena in mir v hiši, včasih je to kar izziv. Dvomim pa, da boš kdaj uspel radikalno spremeniti mnenje, ker si verjetno že malce zamudil ta vlak.

Jaz imam na srečo za takšne stvari vikend in sem relativno zmeren... ne znam pa si predstavljat, kako je živeti, če nimaš hobija(ev)...

PovemVfaco ::

kixs je izjavil:

Pa ravn stick jo najbl moti, k ga lah uporabi na vč načinov? Ti posodm tt joke, d ga ponucaš n jej naslednč, sam če se loč od tebe zarad mojga zrelga pa inteligentnega humorja, pol itk ni bla taprava.

David Mayer ::

Kurc, potem pa skupaj glejta jeben tiktok in facebook :D

BigWhale ::

PovemVfaco je izjavil:

Pa ravn stick jo najbl moti, k ga lah uporabi na vč načinov? Ti posodm tt joke, d ga ponucaš n jej naslednč, sam če se loč od tebe zarad mojga zrelga pa inteligentnega humorja, pol itk ni bla taprava.

Ze sam slovnica bi bla dost za locitev. :>

PovemVfaco ::

Zto pa tut nism svetoval, d adopta mojo slovnco, ni za amaterje, to lah uporablamo sam najbl fizičn jasni mojstri nebesedne komunikacije, d se offseta

c3p0 ::

David Mayer je izjavil:

Kurc, potem pa skupaj glejta jeben tiktok in facebook :D

Ne, filme z oceno do 5.3 na Netflixu. Koristno porabljen čas.
««
14 / 14
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pol stoletja nesojenega junaka med operacijskimi sistemi CP/M

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
358342 (6526) Miki N
»

Prvi računalniki v Sloveniji, 4.del - prvi elektronski računalnik

Oddelek: Novice / Računalniški muzej
104965 (2973) Barbarpapa2
»

3D print - kje?

Oddelek: Pomoč in nasveti
309406 (7900) cekr
»

Formatiranje in nameščanje .. na koncu se ne zažene!?

Oddelek: Pomoč in nasveti
123532 (3395) Mare2
»

HP-XW8400 razširitev pomnilnika

Oddelek: Kaj kupiti
81635 (1464) Barbarpapa2

Več podobnih tem